Άρσεναλ – Έβερτον 5-1

Άρσεναλ – Έβερτον 5-1

Με τον Ράμσεϊ να πετυχαίνει το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του, τον Ομπαμεγιάνγκ να βρίσκει δίχτυα στο ντεμπούτο του και τον Μκιταριάν (στην πρώτη του εμφάνιση στο κοινό του Emirates) να δίνει τρεις ασίστ, η Άρσεναλ διέλυσε 5-1 την Έβερτον, πλησίασε στους τρεις βαθμούς την Τότεναμ και περιμένει γκέλα της κόντρα στη Λίβερπουλ.

Μια Άρσεναλ βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα των οπαδών της έκανε πάρτι στο Emirates, ισοπέδωσε την Έβερτον και τη διέλυσε σκοράροντας πέντε φορές, πετυχαίνοντας τα τέσσερα εξ αυτών πριν καν βγει το πρώτο σαραντάλεπτο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Άαρον Ράμσεϊ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ για πρώτη φορά στην καριέρα του, με τον Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τους Κανονιέρηδες και τον Χένρικ Μκιταριάν (τα δύο μεγάλα χειμερινά αποκτήματα δηλαδή) να μοιράζει τρεις ασίστ στην πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό της νέας του ομάδας.

Η αυλαία της παράσταση άνοιξε στο 6′, όταν ο Μκιταριάν έκανε το γύρισμα και ο επερχόμενος Ράμσεϊ νίκησε τον Πίκφορντ, με τον Κοσιενλί να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 14′. Μετά και το γκολ του Γάλλου, η Άρσεναλ είναι πλέον η ομάδα με τα περισσότερα γκολ προερχόμενα από αμυντικούς στη φετινή Premier League, δώδεκα στον αριθμό. Το 3-0 ήρθε και πάλι από τα πόδια του Ουαλού μεσοεπιθετικού, το σουτ του οποίου κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα της Έβερτον, με τον Ομπαμεγιάνγκ να παίρνει τη σκυτάλη και στο 37′ να ξεκινά την απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του από την Ντόρτμουντ.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 64′, με τη κεφαλιά του Κάλβερτ-Λέουΐν, η Άρσεναλ όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα. Ο Ράμσεϊ, ο παίκτης που άνοιξε δηλαδή την αυλαία της πιο πειστικής φετινής εμφάνισης των Κανονιέρηδων την έκλεισε κιόλας, βάζοντας στο 74′ το κερασάκι στην τούρτα και διαμορφώνοντας το τελικό 5-1. Έτσι, πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του (Θεός φυλάξοι) και εμπλέκεται πλέον άμεσα σε 101 γκολ με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, έχοντας πετύχει 53 και έχοντας μοιράσει 48 σε συνολικά 101 εμφανίσεις.

https://twitter.com/Arsenal/status/959872705792299008

O 27χρονος άσος, έγινε ο εικοστός παίκτης στην ιστορία της Άρσεναλ που σκοράρει χατ-τρικ στην Premier League (οκτώ είχε βάλει ο Ανρί, πέντε ο Ράιτ, από τρία Αντεμπαγιόρ, Φαν Πέρσι, Γουόλκοτ, από δύο Κάμπελ, Σάντσες και από ένα οι Ανελκά, Αρσάβιν, Μπέργκαμπ, Καθόρλα, Ζιρού, Κανού, Λιούνμπεργκ, Όφερμαρς, Παρλούρ, Πέναντ, Πιρές και Γουίλτορντ) και ο μόλις τρίτος Ουαλός στην ιστορία του πρωταθλήματος (μετά τους Γκάρεθ Μπέιλ και Ρομπ Ίρνσο).

Όσο για τα μετεγγραφικά αποκτήματα του χειμώνα; Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έκανε σεφτέ, έγινε ο όγδοος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που σκοράρει στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα και ο μόλις τέταρτος που βρίσκει δίχτυα ΚΑΙ στο ντεμπούτο του στη Bundesliga ΚΑΙ στην Premier League, μετά τους Μαρκ Χότζις (Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ζιλμπέρτο (Χέρτα Βερολίνου, Τότεναμ) και Αντεμόλα Λούκμαν (Έβερτον, Λειψία, το κατάφερε επίσης σήμερα).

Από την πλευρά του, ο Χένρικ Μκιταριάν έγινε ο πρώτος μετά τον Σάντι Καθόρλα (τέσσερις κόντρα στη Γουίγκαν τον Μάιο του 2013) που δίνει τρεις ή περισσότερες ασίστ σε έναν αγώνα πρωταθλήματος, ενώ η συνεργασία του με τον Ομπαμεγιάνγκ ήταν η πρώτη μετά τις 30 Απριλίου του 2016, όταν ο Αρμένιος είχε δώσει την ασίστ για το γκολ του Γκαμπονέζου στο 5-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ επί της Βόλφσμπουργκ.

Επειδή όμως δεν ήταν μονάχα οι ποδοσφαιριστές που πέτυχαν αρκετές αξιομνημόνευτες επιδόσεις αλλά και η ίδια η ομάδα, αξίζει να σημειωθεί η Άρσεναλ έγινε η μόλις δεύτερη ομάδα που προηγείται με τέσσερα ή περισσότερα γκολ διαφορά στο ημίχρονο σε συνεχόμενα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Νοέμβριο του 1997 (κόντρα σε Μπέρνσλεϊ και Σέφιλντ Γουέντνεσντεϊ), ενώ σκόραρε τρία γκολ μέχρι το 19′ για πέμπτη φορά την τελευταία οκταετία. Όχι παράλογο, αν αναλογιστούμε πως η Έβερτον είναι η αγαπημένη αντίπαλος της (έχει σκοράρει 105 γκολ εις βάρος της, 85 έχει με την Άστον Βίλα, 82 με την Τότεναμ, 78 με τη Γουέστ Χαμ, 73 με τη Νιουκάστλ) και πως το ζευγάρι αυτό είναι το παραγωγικότερο στο Νησί σε επίπεδο πρωταθλήματος, καθώς είναι το μοναδικό στο οποίο έχουν επιτευχθεί περισσότερα από 150 γκολ (151 στο σύνολο).

Τα γκολ και τα highlight της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ