Νιουκάστλ – Λέστερ 1-2

Νιουκάστλ – Λέστερ 1-2

Παρότι το απόγευμα στο Saint James's Park έδειχνε εύκολο για τη Λέστερ, η Νιουκάστλ μείωσε στα τελευταία λεπτά και έβαλε στην περιοχή της, την ομάδα του Μπρένταν Ρόζτερς, η οποία κράτησε μέχρι τέλους το 2-1 και πήρε ένα σημαντικό διπλό στην έδρα των «καρακάξων». Έναν βαθμό πίσω από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι «αλεπούδες».

Μπορεί τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στο Saint James’s Park να έδειχναν διαδικαστικά, ωστόσο μόνο έτσι δεν ήταν. Παρότι η Λέστερ ευτύχησε να προηγηθεί με 2-0 και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη νίκη, η Νιουκάστλ μείωσε με τον Άντι Κάρολ στα τελευταία λεπτά, τα οποία κύλησαν «βασανιστικά» για τις «αλεπούδες», οι οποίες δεν πλήρωσαν τη χαλαρότητα που έδειξαν και πήραν εν τέλει μία πολύ σημαντική νίκη με την οποία μείωσαν τη διαφορά τους από την κορυφή στον έναν βαθμό.

«Αθόρυβο» πρώτο μέρος…

Χωρίς την κλασική ευκαιρία κύλησαν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Τόσο η Νιουκάστλ, όσο και η Λέστερ προσέχανε τα αμυντικά τους καθήκοντα, με τους επιθετικούς των δύο ομάδων να κινούνται σε ρηχά νερά…

Γουίλσον και Βάρντι δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ την ευκαιρία που ψάχνουν σε κάθε αγώνα, με το συγκεκριμένο παιχπαιχνίδι να θυμίζει περισσότερο σε μια παρτίδα σκάκι, παρά σε αγώνα ποδοσφαίρου… Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς καμία αξιοσημείωτη ευκαιρία, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια όπως ξεκίνησαν την αναμέτρηση.

Δύο «φωτοβολίδες» της έκαναν τη δουλειά

Λίγα λεπτά χρειάστηκε η Λέστερ για να πάρει το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από μια «αναμπουμπούλα» στην περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Τζέιμς Μάντισον, ο οποίος τελείωσε άψογα τη φάση και έγραψε το 1-0 για τη Λέστερ στο 55ο λεπτό.

Η Λέστερ κάπου εκεί άρχισε να πιέζει ακόμη περισσότερο και δικαιώθηκε. Στο 72ο λεπτό ο Γιούρι Τίλεμανς βρέθηκε στο τέλειο σημείο για εκτέλεση και με έναν «κεραυνό» έγραψε το 2-0 για την ομάδα του Ρότζερς βάζοντας γερές βάσεις για το διπλό.

Μείωσε για τη Νιουκάστλ και άγχωσε τη Λέστερ ο Κάρολ

Παρότι η Νιουκάστλ έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει, ο Άντι Κάρολ που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο βρήκε την απάντηση για τις «καρακάξες». Ο Άγγλος επιθετικός μείωσε για τους γηπεδούχους και έβαλε δύσκολα στη Λέστερ η οποία φάνηκε «τρακαρισμένη».

Η Νιουκάστλ συνέχισε να πιέζει τους φιλοξενούμενους, με τον Κάρολ να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο ο Σμάιχελ δεν επέτρεψε στον Άγγλο επιθετικό να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, κρατώντας το 2-1 και τους τρεις βαθμούς για τη Λέστερ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντάρλοου, Γιεντλίν (79′ Κάρολ), Φεντερίκο Φερνάντεθ, Σαρ, Κλαρκ, Ρίτσι, Αλμιρόν (64′ Μέρφι), Σ. Λόνγκσταφ, Μ. Λόνγκσταφ, Ζοέλιτον (64′ Σέλβεϊ), Κάλουμ Γουίλσον

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Τζάστιν, Φοφανά, Έβανς, Καστάν, Εντιντί, Τίλεμανς, Μάντισον (79′ Σουγιουντσού), Ολμπράιτον, Μπαρνς, Βάρντι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ