Η Ένωση παικτών της Ουρουγουάης ζητά την άρση της τιμωρίας του Καβάνι

Η Ένωση παικτών της Ουρουγουάης ζητά την άρση της τιμωρίας του Καβάνι

Η Ένωση παικτών της χώρας (AFU) καταδικάζει την ποινή των τριών αγωνιστικών και του προστίμου των 100.000 λιρών που επιβλήθηκε στον Έντινσον Καβάνι.

Συνεχίζονται στην Ουρουγουάη οι αντιδράσεις για την τιμωρία του Έντινσον Καβάνι από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA), με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε ρατσιστική φράση σε ποστάρισμά του στο Instagram, με το οποίο ευχαρίστησε ένα φίλο του, μετά τη νίκη επί της Σαουθάμπτον στις 29 Νοεμβρίου.

Έτσι, μετά την Ακαδημία Γραμμάτων της Ουρουγουάης που χαρακτήρισε την τιμωρία ως ένα παράδειγμα της έλλειψης «πολιτιστικής και γλωσσικής γνώσης» του αγγλικού ποδοσφαίρου, ήταν η σειρά της Ένωσης παικτών της χώρας (AFU) να καταδικάσει την ποινή των τριών αγωνιστικών και του προστίμου των 100.000 λιρών που επιβλήθηκε στον διεθνή επιθετικό.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρησιμοποίησε τη φράση «Gracias negrito», η οποία θεωρήθηκε ρατσιστική από την FA. Ωστόσο, η AFU επέκρινε την FA, λέγοντας ότι «η απόφαση αποτελεί πράξη διάκρισης κατά του πολιτισμού και του τρόπου ζωής του λαού της Ουρουγουάης». Η δήλωση αυτή κοινοποιήθηκε στο Twitter από τον αρχηγό της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης, Ντιέγκο Γκοντίν.

«Ο Έντινσον Καβάνι δεν έχει προβεί ποτέ σε καμία συμπεριφορά που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ρατσιστική» ανακοίνωσε η AFU. Και προσθέτει: «Απλώς χρησιμοποίησε μια κοινή έκφραση στη Λατινική Αμερική για να απευθυνθεί στοργικά σε ένα αγαπημένο ή στενό φίλο.

Η ποινή δείχνει το μεροληπτικό, δογματικό και εθνοκεντρικό όραμα της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που επιτρέπει μόνο να γίνει μια υποκειμενική ερμηνεία από την συγκεκριμένη απόφαση. Ζητούμε από την FA να ανατρέψει αμέσως την ποινή που επιβλήθηκε στον Έντινσον Καβάνι και να αποκαταστήσει το καλό όνομα και την τιμή του στον κόσμο που έχει αμαυρωθεί τόσο άδικα από αυτήν την κατακριτέα απόφαση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ