Καλπάζει προς τον τίτλο η Γιουνάιτεντ – Άλωσε το Μολινό η Έβερτον

Καλπάζει προς τον τίτλο η Γιουνάιτεντ – Άλωσε το Μολινό η Έβερτον

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντέχει και... φωνάζει πως πάει για πρωτάθλημα! Η ομάδα του Σόλσκιερ νίκησε (0-1) εκτός έδρας την Μπέρνλι, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Premier League. Μεγάλο διπλό για την Έβερτον, με την αρμάδα του Αντσελότι να επικρατεί (1-2) της Γουλβς στο Μολινό.

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Η ομάδα του Σόλσκιερ έφυγε με τους τρεις βαθμούς (0-1) από το Τερφ Μουρ και το ματς με την Μπέρνλι, φτάνοντας στις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεπέρασαν τη Λίβερπουλ, βρίσκονται στο +3 από την αρμάδα του Κλοπ και πολλά θα ξεκαθαρίσουν στο επικείμενο ντέρμπι των δυο ομάδων, την Κυριακή (17/1) στο Άνφιλντ.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Έβερτον ξεπέρασε το εμπόδιο της Γουλβς και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως και αυτή μπήκε γερά στο κόλπο τίτλου. Τα «ζαχαρωτά» επικράτησαν με 2-1 των «Λύκων» στο Μολινό και βρίσκονται στην 4η θέση με 32 βαθμούς, μόλις στο -4 από την κορυφή και την Γιουνάιτεντ.

Αναμφίβολα, η εφετινή Premier League είναι γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές και κανείς δε μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τον επόμενο πρωταθλητή.

Μπέρνλι-Γιουνάιτεντ 0-1

Στο 36ο λεπτό Μαγκουάιρ σκόραρε με όμορφη κεφαλιά αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ στο 45’ ο Πόουπ έσωσε εντυπωσιακά μετά από νέο σουτ του Μαρσιάλ.

Στο 52’ ο Μαρσιάλ έκανε το γύρισμα στον Καβάνι που πλάσαρε αλλά είδε τον Πόουπ να σώζει και στο 56’ ο κίπερ της Μπέρνλι είπε όχι και σε σουτ του Φερνάντες.

Στο 70ο λεπτό, οι κόκκινοι διάβολοι βρήκαν το γκολ της νίκης. Ο  Ράσφορντ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Πογκμπά με απίθανο σουτ στην κίνηση από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το 0-1. Στο 82’ ο Ταρκόβσκι πήρε την μπουκιά από το… στόμα του Μαρσιάλ, ενώ στο 87’ ο Μπεϊγί έβγαλε σωτήρια την κόντρα σε σουτ του Βίντρα.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Πίτερς, Λόουτον, Ταρκόβσκι, Μι, Γουέστγουντ, Μπράουνχιλ, Μπρέιντι (65’ ΜακΝέιλ), Γκούντμουντσον, Μπαρνς, Γουντ (80’ Βίντρα)

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Μπεϊγί, Μαγκουάιρ, Σο, Μάτιτς, Πογκμπά, Ράσφορντ (80’ Γκρίνγουντ), Μπρούνο Φερνάντες, Μαρσιάλ, Καβάνι

Γουλβς-Εβερτον 1-2

Στο 6ο μόλις λεπτό, ο Ντιν από αριστερά γύρισε στον Ιβόμπι, που με σουτ από το πέναλτι έκανε το 0-1. Όμως η απάντηση των Λύκων ήταν άμεση. Στο 14’ ο Αΐτ Νούρι έκανε το γύρισμα και ο Νέβες με πλασέ από το πέναλτι έγραψε το 1-1.

Στο 45ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χάμες, ο Μίνα πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

Η λύτρωση για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήρθε στο 76ο λεπτό. Ο Αντρέ Γκόμες έβγαλε όμορφη σέντρα από αριστερά και ο Κιν με κεφαλιά έκανε το 1-2. Στο 85ο λεπτό το σουτ του Νέβες έξυσε το δοκάρι του Πίκφορντ και στο 90+4′ ο Ντεντόνκερ πήρε νέα κεφαλιά αλλά αστόχησε για λίγο.

ΓΟΥΛΒΣ: Πατρίσιο, Κόαντι, Σεμέδο, Αΐτ Νουρί, Μουτίνιο (86′ Βιτίνια), Σάις, Ντεντόνκερ, Γκιμπς Γουάιτ (65’ Χούβερ), Νέτο, Φάμπιο Σίλβα (78’ Κουτρόνε)

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Μίνα, Κιν, Γκόντφρεϊ, Ντιν, Σίγκουρντσον (76’ Ριτσάρλισον), Χολγκέιτ, Ντουκουρέ, Χάμες Ροντρίγκες (87’ Κόουλμαν), Ιβόμπι, Ντέιβις (65’ Γκόμες)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ