Η Premier League έδωσε το «OK» για δυο έξτρα αλλαγές, λόγω διάσεισης

Η Premier League έδωσε το «OK» για δυο έξτρα αλλαγές, λόγω διάσεισης

Η διοργανώτρια αρχή σχεδιάζει να επιτρέψει τις δύο έξτρα αλλαγές για διάσειση από την 23η αγωνιστική και μετά

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας «ΤheΑthletic» αποκαλύπτει πως η Premier League πήρε την απόφαση να επιτρέψει στις ομάδες να κάνουν μέχρι και δύο έξτρα αλλαγές σε κάθε παιχνίδι αν υπάρχει τραυματισμός παίκτη τους από διάσειση.

Σε συνεδρίαση, που είχαν την περασμένη εβδομάδα, οι μεγαλομέτοχοι των ομάδων πήραν την απόφαση, η οποία πρόκειται να επικυρωθεί, με την έγκριση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB), κάτι που είναι τυπικό.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Premier League σχεδιάζει να επιτρέψει τις δύο έξτρα αλλαγές από την 23η αγωνιστική και έπειτα (6/2), με τους συλλόγους να ενημερώνονται επίσημα το βράδυ της Τρίτης (26/1) και την Premier να αναμένεται έτσι να γίνει η πρώτη διοργάνωση στον κόσμο που θα εισάγει τις αλλαγές παικτών εξαιτίας διάσεισης.

Σύμφωνα με το πλάνο, οι δύο ομάδες σε έναν αγώνα θα έχουν δικαίωμα για δύο αλλαγές λόγω διάσεισης. Εάν μία ομάδα κάνει αλλαγή, η αντίπαλη ομάδα θα έχει επίσης το ελεύθερο να κάνει και εκείνη αλλαγή την ίδια χρονική στιγμή.

Το ίδιο μοντέλο επιθυμεί να το εφαρμόσει και η αγγλική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ξεκινώντας από τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διεξαχθεί στο Κατάρ τον Φεβρουάριο θα ισχύσει το ίδιο με μία μικρή παραλλαγή, με τις δύο ομάδες να έχουν τη δυνατότητα για μία έξτρα αλλαγή αν κάποιος παίκτης τους υποστεί διάσειση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ