Τσέλσι – Μπέρνλι 2-0

Τσέλσι – Μπέρνλι 2-0

Με ένα γκολ του Σέζαρ Αθπιλικουέτα και άλλο ένα του Αλόνσο, η Τσέλσι κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στην εποχή του Τόμας Τούχελ, επικρατώντας με 2-0 της Μπέρνλι για την 21η αγωνιστική της Premier League.

Την πρώτη νίκη του στον πάγκο της Τσέλσι πήρε ο Τόμας Τούχελ, με τους «μπλε» να επικρατούν με 2-0 απέναντι στην Μπέρνλι. Οι Λονδρέζοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι σε όλο το παιχνίδι, έχοντας σε μεγάλα κέφια τους δύο Ισπανούς ποδοσφαιριστές της, με τον Αθπιλικουέτα και τον Αλόνσο να σκοράρουν τα δύο γκολ και να δίνουν ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» στην Τσέλσι.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Χάντσον Οντόι που έδωσε το «παρών» για τρίτη συνεχόμενη φορά στην βασική ενδεκάδα, κάτι που είχε να συμβεί από τον Γενάρη του 2020. Έφτασε τα 50 παιχνίδια στην Premier League ως βασικός ο Μέισον Μάουντ.

Καλή από την αρχή του παιχνιδιού ήταν η Τσέλσι του Τούχελ, που ανακάτεψε την τράπουλα, ρίχνοντας στην μάχη τον Μάρκος Αλόνσο για πρώτη φορά μετά τα τέλη του Σεπτέμβρη! Οι «μπλε» έχασαν μερικές καλές φάσεις με τον Βέρνερ και τον Μάουντ, ωστόσο ο Πόουπ ήταν εκεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Το γκολ ήρθε τελικά στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, από έναν όχι και τόσο συνήθη… ύποπτο. Έπειτα από μία πολύ ωραία αντεπίθεση, ο Χάντσον-Οντόι πέρασε την πάσα στον Σέζαρ Αθπιλικουέτα, με τον αρχηγό της Τσέλσι να πλασάρει άψογα στο παραθυράκι του Πόουπ και να γράφει στο 40ο λεπτό το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι μπήκε με όρεξη να τελειώσει οριστικά το παιχνίδι, φτάνοντας κοντά στο γκόλ, τόσο με τον Χάντσον-Οντόι, όσο και με τον Πούλισικ. Το δεύτερο γκολ ήρθε από τον άλλον αμυντικό της ομάδας, με τον Μάρκος Αλόνσο να δικαιώνει τον Τούχελ που τον έριξε στον αγώνα.

Ο Ισπανός κατέβασε πανέμορφα την μπάλα και με ένα σουτ στον αέρα έστειλε την μπάλα στην εστία της Μπέρνλι για δεύτερη φορά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0… Με την πρώτη νίκη του Τόμας Τούχελ, η Τσέλσι πήρε σημαντική ανάσα στον βαθμολογικό πίνακα ανεβαίνοντας στην 7η θέση της βαθμολογίας και στο -4 από την 4αδα, έχοντας ωστόσο και έναν αγώνα περισσότερο…

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Ρούντιγκερ, Σίλβα, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Χάντσον-Οντόι (73′ Τζέιμς), Έιμπραχαμ (46′ Πούλισικ), Βέρνερ, Μάουντ (80′ Χάβερτς)

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Πίτερς, Τσορκ, ΜακΝιλ, Μπρέιντι (77′ Μουμπόνγκο), Γουέστγουντ, Γουντ (62′ Γκούντμουνσον), Βίντρα (57′ Ροντρίγκες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ