Τότεναμ σε κρίση και σε… ελεύθερη πτώση (vids)

Τότεναμ σε κρίση και σε… ελεύθερη πτώση (vids)

Από τα... όνειρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στη μάχη για έξοδο στο... Europa Conference League της επόμενης περιόδου.

Στις 13 Δεκεμβρίου, η Τότεναμ βρισκόταν στην κορυφή της Premier League παρέα με τη Λίβερπουλ. Οι πρώτοι… ψίθυροι είχαν ήδη ξεκινήσει. Μπορούν οι «Πετεινοί» να επιστρέψουν στο Έβερεστ του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 60 ολόκληρα χρόνια; Αυτό ήταν το ερώτημα που κυριαρχούσε εκείνες τις μέρες του Δεκέμβρη. Άλλωστε, μια εβδομάδα πριν, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο είχε «καθαρίσει» εύκολα την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, ενισχύοντας την άποψη και την πεποίθηση ότι τη φετινή σεζόν είναι ένα άκρως υπολογίσιμο μέγεθος στη μάχη του τίτλου.

Τώρα; Λιγότερο από δύο μήνες μετά, θα πρέπει να ψάξει κανείς πολύ κάτω στον βαθμολογικό πίνακα για να βρει την ομάδα του Λονδίνου.

Τα «Σπιρούνια» παραπαίουν το τελευταίο διάστημα. Σε υπερβολικό βαθμό. Από τα όνειρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πλέον δε γνωρίζει κανείς αν θα δούμε την Τότεναμ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Και πρώτα και κύρια στο Champions League.

Από το ρετιρέ της βαθμολογίας, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έχει κατρακυλήσει στην 8η θέση και με τον κίνδυνο να βρεθεί ακόμα πιο κάτω. Από εκεί που βρισκόταν πάνω από όλους, τώρα η διαφορά της με την κορυφή και την Μάντσεστερ Σίτι έχει εκτοξευτεί στους 14 βαθμούς! Η Τότεναμ βρίσκεται σε κρίση, έχασε άλλο ένα ντέρμπι με κάτω τα χέρια (κόντρα στην Τσέλσι) και ο Special One καλείται να βρει… αντίδοτο στη ζημιά που έχει υποστεί η ομάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για jose mourinho

Η αρχή της… κατηφόρας

Η εντός έδρας ήττα από την Τσέλσι ήταν το… κερασάκι στην τούρτα των απογοητευτικών εμφανίσεων και των αρνητικών αποτελεσμάτων της Τότεναμ στο τελευταίο διάστημα.

Βέβαια, η κατρακύλα για τους «πετεινούς» είχε ξεκινήσει από τις 16 του Δεκέμβρη. Και από ένα γκολ, που όπως φαίνεται έκοψε τα… πόδια τόσο των παικτών όσο και του Ζοζέ Μουρίνιο.

Στις 16 Δεκεμβρίου η Τότεναμ πήγε στο Άνφιλντ για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής με την Λίβερπουλ. Ήταν ένα ματς που περίμεναν πολλοί για να διαπιστώσουν αν όντως τα «σπιρούνια» πήγαιναν για πρωτάθλημα. Μια νίκη κόντρα στους Reds και μάλιστα εκτός έδρας, θα ήταν μια… δήλωση τίτλου για την ομάδα του Μουρίνιο.

Ωστόσο, το γκολ του Φιρμίνο στο 90ο λεπτό, έβαλε… ταφόπλακα στις ελπίδες και τα όνειρα των «Πετεινών». Ο Ζοζέ έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Άνφιλντ και οι πρώτες… ανησυχίες είχαν ήδη κάνει την εμφάνιση τους πάνω από το Λονδίνο.

Στη συνέχεια, η Τότεναμ τέθηκε αντιμέτωπη στο Λονδίνο με την Λέστερ, χάνοντας εύκολα με σκορ 0-2. Οι «Αλεπούδες» έκαναν ότι ήθελαν στην έδρα των «πετεινών», βυθίζοντας την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο στην εσωστρέφεια.

Η… χαρά για τα «σπιρούνια» δε θα ερχόταν ούτε την επόμενη αγωνιστική, με την Τότεναμ να αφήνει δύο βαθμούς και στο Μολινό. Τέταρτο συνεχόμενο ματς χωρίς τρίποντο (Κρίσταλ Πάλας, Λίβερπουλ, Λέστερ, Γουλβς), με την ομάδα του Ζοζέ να κατρακυλά με γοργά βήματα στον βαθμολογικό πίνακα.

Κόντρα στην Τσέλσι, το σύνολο του Μουρίνιο συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ήττες στην Premier League. H Λίβερπουλ είχε περάσει εύκολα από το Λονδίνο, ενώ και η Μπράιτον σόκαρε τους «πετεινούς». Στα τελευταία 10 ματς πρωταθλήματος, η Τότεναμ μετράει μόλις 2 νίκες (κόντρα σε Λιντς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), με την… ελεύθερη πτώση να συνεχίζεται.

Μάλιστα, έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφέρουμε πως αυτή ήταν η πρώτη back-to-back εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα για τον 58χρονο τεχνικό. Ενδιαφέρον στατιστικό, που αποδεικνύει περίτρανα και την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του.

Σίγησε το κανόνι

Βεβαίως, για την κατηφόρα της Τότεναμ υπάρχει εξήγηση και θα μπορούσε κανείς να βάλει στην εξίσωση την εικόνα του Σον. Στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ο Νοτιοκορεάτης πέταγε και μαζί του, πέταγε και η Τότεναμ.

Όμως, στα τελευταία 10 ματς, μετράει μόλις 2 γκολ και είναι μακριά από τα αντίπαλα δίχτυα εδώ και έναν μήνα! Ο 28χρονος παίκτης αδυνατεί να σκοράρει και ο Ζοζέ αδυνατεί να βρει λύσεις για να μπει… φρένο στο αρνητικό σερί της ομάδας.

Παράλληλα, έχασε και τον Χάρι Κέιν με τραυματισμό και είναι άγνωστο το πότε θα ξανά είναι σε θέση να βοηθήσει τους «Πετεινούς». Ο 27χρονος επιθετικός είχε τρία τέρματα στις τελευταίες τους τέσσερις εμφανίσεις και έδειχνε σε καλύτερη κατάσταση από τον Σον. «Ας ελπίσουμε ότι ο Χάρι Κέιν θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα. Παίζουμε με τη Γουέστ Μπρομ την Κυριακή και εκείνοι χρειάζονται πόντους όσο και εμείς, για διαφορετικούς λόγους», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το τέλος του ματς με την Τσέλσι. Αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για son kane

Πολλά τα προβλήματα για τον Μουρίνιο, με την… ψαλίδα από τις ευρωπαϊκές θέσεις να μεγαλώνει. Το όνειρο του πρωταθλήματος παρέμεινε… όνειρο, με τους «Πετεινούς να… χαραμίζουν άλλη μια χρονιά που ξεκίνησε με υποσχέσεις.

Η πίεση μεταφέρεται στον Πορτογάλο τεχνικό, που φαίνεται να χάνει και το «στοίχημα» που λέγεται Τότεναμ. Θα καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα ή θα μετρήσει άλλη μια απόλυση τα τελευταία χρόνια; Είναι ένα ερώτημα που θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ