Πεπ vs Zοζέ : Η… σύγκρουση δύο κόσμων (vids)

Πεπ vs Zοζέ : Η… σύγκρουση δύο κόσμων (vids)

Κρατάει χρόνια αυτή η... κολόνια! Γκουαρντιόλα και Μουρίνιο τίθενται ξανά αντιμέτωποι σε μια κόντρα που συναρπάζει, με τον Ισπανό τεχνικό να στοχεύει στην 12η νίκη του στις αναμετρήσεις με τον Special One.

Δύο θρύλοι του αθλήματος. Δυο προπονητές που έβαλαν τη σφραγίδα τους στο ποδόσφαιρο, με τον δικό τους, διαφορετικό τρόπο. Μια κόντρα που κρατάει χρόνια και μας έχει προσφέρει μερικές από τις πιο αξέχαστες αναμετρήσεις.

Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ετιχαντ (13/2, 19:30), ωστόσο την παράσταση κλέβει για ακόμη μια φορά η μάχη των πάγκων. Εκεί που βρίσκονται οι Πεπ Γκουαρντιόλα και Ζοζέ Μουρίνιο.

Βεβαίως, η πορεία τους την εφετινή σεζόν είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Οι «Πολίτες» του Πεπ βαδίζουν προς την κατάκτηση της Premier League, ενώ τα «Σπιρούνια» του Ζοζέ προσπαθούν να κρατηθούν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περίοδου.

Τόσο ο Ισπανός τεχνικός, όσο και ο Πορτογάλος έχουν φανατικούς θαυμαστές, αλλά και φανατικούς εχθρούς. Άλλωστε, διαφορετικό τύπου παιχνιδιού πρεσβεύει ο καθένας. Η μέρα με τη νύχτα με λίγα λόγια.

Και αν θέλετε να μιλήσουμε και με αριθμούς, η… ζυγαριά γέρνει προς τη μεριά του κόουτς της Σίτι. Με Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Σίτι, ο Γκουαρντιόλα έχει κατακτήσει συνολικά 29 τίτλους! Μυθικός αριθμός. Από την άλλη, ο Ζοζέ έχει στην κατοχή του δύο λιγότερους τίτλους, παρότι έχει βρεθεί στον πάγκο περισσοτέρων ομάδων.

Η αποψινή συνάντηση στο Ετιχαντ θα είναι η 25η για τους δυο προπονητές. Η παράδοση… φωτογραφίζει και πάλι τον Γκουαρντιόλα, με τον 50χρονο να έχει φτάσει στη νίκη 11 φορές. 6 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ 7 φορές χαμογέλασε στο τέλος ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Πάντα, οι μεταξύ τους μονομαχίες παρουσίαζαν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και οι δηλώσεις τους. «Μπορούν να πάρουν την μπάλα σπίτι τους. Εγώ πήρα τρεις πόντους», είχε δηλώσει ο κόουτς της Τότεναμ μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Σίτι με 2-0 πριν από λίγους μήνες. Σε ένα ματς που η κατοχή άγγιξε το 80% για τους Πολίτες και να σημειωθεί πως αυτή ήταν και η τελευταία ήττα για την αρμάδα του Πεπ την εφετινή σεζόν!

Γκουαρντιόλα VS Μουρίνιο πράξη 25η και to10.gr κάνει flashback στις σπουδαιότερες μάχες των δυο προπονητών.

Αποτέλεσμα εικόνας για guardiola mourinho

Ιντερ-Μπαρτσελόνα 3-1 (2009-2010)

Για να φτάσει η Ίντερ στο… Εβερεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, χρειάστηκε να αποκλείσει από τη συνέχεια του Champions League την Μπαρτσελόνα.

Μουρίνιο και Πεπ τέθηκαν αντιμέτωποι στα ημιτελικά του θεσμού, με τον Πορτογάλο να παίρνει την… ταυτότητα του Ισπανού, στο πρώτο ματς των δυο ομάδων στο Μιλάνο. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν με 3-1 και εξασφάλισαν την πρόκριση μέσα στο Καμπ Νου. Κάπου εκεί… φούντωσε και η κόντρα των δυο ανδρών, που θα μας προσέφερε στη συνέχεια, πολλά και απολαυστικά επεισόδια.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-0 (29/11/2010)

Η κατάκτηση του Champions League με την Ίντερ, έδωσε στον Μουρίνιο το… εισιτήριο για την Ισπανία και τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκεί, τον υποδέχθηκε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Στο πρώτο clasico, ο κόουτς των Μπλαουγκράνα έκανε φύλλο και φτερό τον Special One, δίνοντας του ένα καλό μάθημα. Η Μπαρτσελόνα σταμάτησε στα πέντε γκολ, διαλύοντας τη Ρεάλ, με τον Πεπ να παίρνει τη δική του… ρεβάνς από τον Ζοζέ.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (20/4/2011)

Επαθε και… έμαθε ο Μουρίνιο κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με τον Special One να… κλέβει από τον Πεπ το Κύπελλο Ισπανίας.

Ο Πορτογάλος ήξερε ότι πρέπει να επιστρατεύσει τις αμυντικές του… ικανότητες για να βγει νικητής από τη μονομαχία του με την Μπάρτσα του Πεπ, με τον Ρονάλντο να σκοράρει στην παράταση, χαρίζοντας την κούπα στους Μαδριλένους.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-2 (27/4/2011)

«Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο», λέει ο λαός, με τον Πεπ να κάνει πραγματικότητα αυτή τη φράση, μόλις μια βδομάδα μετά την ήττα στον τελικό του Copa Del Rey.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης διασταύρωσαν και πάλι τα ξίφη τους για τα ημιτελικά του Champions League, με τον Λιονέλ Μέσι να προσφέρει μοναδική παράσταση στους θεατές του Μπερναμπέου.

Καθαρό σκορ (0-2) για τους Μπλαουγκράνα, που έφτασαν μέχρι και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπάγερν – Τσέλσι 2-2/5-4 πεν. (30/8/2013)

Ο μεν στη Μπάγερν Μονάχου, ο δε στην Τσέλσι, με τους δυο προπονητές να συναντιόνται στον τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ καπ.

Επειτα από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς, η κούπα κατέληξε σε βαυαρικά χέρια, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να βγαίνει νικητής από την κόντρα του με τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο ένας αγαπάει να… μισεί τον άλλον, ωστόσο υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση για τα όσα σπουδαία έχει πετύχει ο καθένας στην μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα. Πεπ και Ζοζέ ετοιμάζονται για άλλη μια κόντρα, με τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να ανυπομονεί για το ποιος θα χαμογελάσει στο τέλος τη βραδιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ