Το… πλωτό «παλάτι» της Έβερτον (pics)

Το… πλωτό «παλάτι» της Έβερτον (pics)

Ιστορικές στιγμές ζει η Έβερτον. Το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ έκανε αποδεκτό το αίτημα της για την κατασκευή του νέου της γηπέδου, το οποίο θα είναι... μέσα στο νερό!

Η Έβερτον ετοιμάζεται να κάνει μια τεράστια και ιστορική αλλαγή. Ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της το «Γκούντισον Παρκ» μετά από 128 χρόνια για λογαριασμό της κατασκευής του νέου γηπέδου της στην προβλήτα Μπράμλεϊ Μουρ.

Ένα γήπεδο, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει στολίδι του νησιού, καθώς θα είναι ένα εκ των πιο εντυπωσιακών στον πλανήτη. Μόνο το γεγονός ότι θα βρίσκεται σχεδόν μέσα στον ποταμό Μέρσεϊ, δεν αφήνει να χωρέσουν αμφιβολίες για την ιδιαίτερη ομορφιά του.

everton (1).jpg

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για να πάρει σάρκα και οστά το πολυπόθητο πρότζεκτ έγινε την Τρίτη (22/2), με την δημοτική αρχή του Λίβερπουλ να δίνει το «πράσινο φως» στην ομάδα του Μέρσεισαιντ προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή του νέου γηπέδου της.

Το στενάχωρο «αντίο»

Μια πόρτα κλείνει, μια άλλη πάντα ανοίγει ή και το αντίθετο. Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, όπου η Έβερτον καλείται να αποχαιρετήσει το «Γκούντισον Παρκ», το γήπεδο που την στεγάζει από το 1892. Μέσα σε αυτό έχει ζήσει όλες τις κορυφαίες της στιγμές. Μέσα σε αυτό έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση των 9 πρωταθλημάτων.

Ο δήμος μπορεί να ενέκρινε την αίτηση του αγγλικού συλλόγου για την κατασκευή του νέου του γηπέδου, όμως με συνέπεια να γίνει ένα τεράστιο βήμα ώστε να πέσει η αυλαία του «Γκούντισον Παρκ». Συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνουν αναπτυξιακά έργα ύψους 82.000.000 στον χώρο που βρίσκεται η νυν έδρα της ομάδας.

Η νυν έδρα των «ζαχαρωτών» παρά τις πολλαπλές ανακαινίσεις δεν καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις της ομάδας, κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό με δεδομένο ότι είναι το παλαιότερο γήπεδο που βρίσκεται σε λειτουργία αυτή την στιγμή σε ολόκληρη την Αγγλία, αλλά και ένα από τα παλαιότερα παγκοσμίως.

everton (6).jpg

Από τις 3000 λίρες στις 500.000.000

Το «Γκούντισον Παρκ», που έχει φιλοξενήσει τους περισσότερους αγώνες της Premier League από κάθε άλλο γήπεδο στην Αγγλία, είχε κοστίσει στην Έβερτον 3000 λίρες. Μετά από 128 χρόνια φτάσαμε στις 500.000.000, που πρόκειται να κοστίσει το νέο «παλάτι» της Έβερτον.

Αλλά οι εποχές αλλάζουν, όπως και οι κατασκευές. Η συγκεκριμένη θα έχει μια ιδιαιτερότητα, που το 1892 θα έμοιαζε… εξωγήινη. Ποιά είναι αυτή; Το νέο γήπεδο της αγγλικής ομάδας θα είναι πλωτό. Συγκεκριμένα, θα περιστοιχίζεται στις 3 πλευρές της από το νερό του ποταμού Μέρσεϊ.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως ο σύλλογος εγγυήθηκε οτι θα δαπανηθεί το ποσό των 55.000.000 λιρών ώστε να καμφθούν αντιστάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με την οικολογική καταστροφή, που υπάρχουν πιθανότητες να φέρει μια τέτοιου είδους κατασκευή. Έτσι λοιπόν, με αυτό το ποσό θα εξασφαλιστεί η κληρονομιά που υπάρχει στον χώρο.

everton (5).jpg

«Θησαυρός» για την περιοχή

Η κατασκευή του νέου γηπέδου δεν θα αλλάξει επίπεδο μόνο την Έβερτον, αλλά και την βόρεια περιοχή του λιμανιού. Αυτός μάλιστα ήταν και ένας σημαντικός λόγος, που έκανε το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ να εγκρίνει την πρόταση της αγγλικής ομάδας.

Η ανάπτυξη που πρόκειται να φέρει στην εν λόγω περιοχή το πρότζεκτ που παρουσίασαν τα «ζαχαρωτά» ενθουσίασε τα 11 μέλη της επιτροπής. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι η τοπική οικονομία θα ενισχυθεί με ένα υπέρογκο ποσό, το οποίο ανέρχεται στις 1.300.000.000 λίρες.

Επιπλέον, εκτιμάται πως οι εγκαταστάσεις θα προσελκύουν 1.500.000 κόσμο ετησίως και οτι θα δημιουργηθούν γύρω στις 15.000 θέσεις εργασίας. Όλα αυτά γιατί πέρα από τη χρήση του γηπέδου για ποδοσφαιρικούς λόγους, σύμφωνα με υπολογισμούς, το γήπεδο θα φιλοξενεί 4 μεγάλες συναυλίες ετησίως, ενώ στους χώρους του θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις διαφόρων των ειδών, όπως κηδείες, γάμοι, συνέδρια κλπ.

everton (3).jpg

Και τώρα η Κυβέρνηση…

Το πράσινο φως που έδωσε η δημοτική αρχή του Λίβερπουλ στην Έβερτον για να προχωρήσει η κατασκευή του νέου γηπέδου είναι ένα μεγάλο βήμα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η υπόθεση έχει ολοκληρωθεί.

Όσον αφορά το γραφειοκρατικό επίπεδο, μένει η έγκριση της Κυβέρνησης, η οποία έχει μπροστά της 21 μέρες ώστε να εξετάσει το αίτημα του αγγλικού συλλόγου πριν δώσει το ok. Πάντως, από τη στιγμή που δόθηκε η άδεια από τις τοπικές αρχές, θεωρείται από δύσκολο έως και απίθανο το να μην κάνει η Κυβέρνηση αποδεκτή την αίτηση της ομάδας του Μέρσεισαιντ.

Τα «ζαχαρωτά» έχουν θέσει ως στόχο την εκκίνηση των έργων το καλοκαίρι του 2021 και αν αυτός επιτευχθεί οι άνθρωποι της ομάδας αισιοδοξούν πως ακόμα και μέσα στο 2023 θα είναι έτοιμο, ώστε να φιλοξενήσει τους φίλους τους συλλόγου, οι οποίοι θα πρέπει να είναι 52.888, καθώς αυτή θα είναι η χωρητικότητα του γηπέδου.

everton (4).jpg

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ