Λέστερ – Άρσεναλ 1-3 : «Πέταγε φωτιές» η Άρσεναλ, 3-1 τη Λέστερ με ανατροπή!

Λέστερ – Άρσεναλ 1-3 : «Πέταγε φωτιές» η Άρσεναλ, 3-1 τη Λέστερ με ανατροπή!

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από την έδρα της δεύτερης Λέστερ με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή, λίγες μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους και... βλέπει Ευρώπη.

Η Άρσεναλ πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη στο King Power Stadium κόντρα στη δεύτερη Λέστερ με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή και συνεχίζει να εντυπωσιάζει τον τελευταίο μήνα, διεκδικώντας και πάλι ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της Premier League.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League μετά την ανατροπή απέναντι στην Μπενφίκα πέρασε με τον ίδιο τρόπο και από το Λέστερ, επικρατώντας των αλεπούδων με εμφατικό τρόπο, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς χάρη στο γκολ του Τιέλεμανς. Οι κανονιέρηδες, λίγες μέρες πριν τη πρώτη «μάχη» με τον Ολυμπιακό για το Europa League, παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές και τον Ομπαμεγιάνγκ στον πάγκο, όμως «πετούσαν φωτιές» και συνέχισαν την ανοδική τους πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, σε ένα ματς όπου μπορούσαν να σκοράρουν κι άλλα τέρματα.

Δείτε το live και τα στατιστικά του ματς.

Πλέον η Άρσεναλ εκτός από ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο βλέπει και τετράδα, αφού έφτασε τους 37 βαθμούς, 8 πίσω από την 4η Γουέστ Χαμ. Όσον αφορά το ματς, η Λέστερ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή στιγμή της, με τον Τίλεμανς να εκμεταλλεύεται τη «χαλαρότητα» της αντίπαλης άμυνας και να εκτελεί τον Λένο με διαγώνιο σουτ (6’). Από ‘κει και πέρα, οι «κανονιέρηδες» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ισοφάρισαν στο 39’ με τη γυριστή κεφαλιά του Νταβίντ Λουίς από το ύψος του πέναλτι. Μάλιστα η ομάδα του Αρτέτα έφτασε στην ανατροπή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με το χτύπημα πέναλτι του Λακαζέτ (45’+2’).

Η Λέστερ με την έναρξη του δευτέρου μέρους έχασε τον Χάρβεϊ Μπαρνς όπως φαίνεται με πολύ σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο έπειτα από ένα πολύ άτσαλο πάτημά του στον αγωνιστικό χώρο και προτού η ομάδα του Ρότζερς καταφέρει να ηρεμήσει από το περιστατικό, η Άρσεναλ την «χτύπησε» ανεπανόρθωτα. Σε κόντρα επίθεση, με τον Πεπέ από δεξιά ν’ αφήνει κεντρικά στον Όντεγκααρντ, αυτός έστειλε τη μπάλα αριστερά στην περιοχή και ο Γουίλιαν έκανε το γύρισμα με τη βοήθεια και μιας κόντρας, ώστε ο Πεπέ σε κενή εστία να γράψει το 3-1 στο 52′. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, παρότι η Λέστερ είχε και δοκάρι με τον ΟλΜπράιτον, αλλά και η Άρσεναλ πολλές ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, δείχνοντας πανέτοιμοι για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό σε λίγες μέρες.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σογιούντσου, Έβανς (69′ Αμαρτέι), Καστάνιε, Τόμας (46′ Ολμπράιτον), Τίλεμανς, Μπαρνς (51′ Ουντέρ), Περέιρα, Εντιντί, Βάρντι, Ιχεανάτσο

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Τίρνεϊ, Σοάρες, Μάρι, Λουίς, Γουίλιαν, Πεπέ, Ελνένι (66′ Τόμας Παρτέι), Σμιθ Ρόου (42′ Όντεγκααρντ), Τζάκα, Λακαζέτ (84′ Ομπαμεγιάνγκ)

Στο έτερο ματς που διεξήχθη την ίδια ώρα, Κρίσταλ Πάλας και Φούλαμ έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που μάλλον αδικεί τους φιλοξενούμενους, που ήταν πολύ καλύτεροι και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν και να πάρουν μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα, αφού βρίσκονται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαΐτα, Γουόρντ, Φαν Άανχολτ, Κουγιατέ, Κέιχιλ, Μιλιβόγεβιτς, Ετζέ (79′ ΜακΚάρθι), Ρίντεβαλντ, Αγιού, Τάουνσεντ, Μπεντέκε

ΦΟΥΛΑΜ: Αρεολά, Τετέ, Άντερσεν, Ανταραμπιόγιο, Αϊνά (46′ Ρόμπινσον), Ντε Κόρντοβα-Ριντ (66′ Καβαλέιρο), Λόφτους-Τσικ, Λούκμαν, Ριντ, Ζαμπό-Ανγκουΐσα (73′ Μίτροβιτς), Μάτζα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ