Η γκρίνια του Κλοπ «γύρισε» τα σφυρίγματα για τη Γιουνάιτεντ (pic)

Η γκρίνια του Κλοπ «γύρισε» τα σφυρίγματα για τη Γιουνάιτεντ (pic)

Τα παράπονα του Κλοπ τον Ιανουάριο για τη διαιτησία στα ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως έπιασαν τόπο και ο Σόλσκιερ κάνει λόγο για ξεκάθαρο επηρεασμό των διαιτητών. Τί ισχύει όμως πραγματικά...

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 0-0 με την Τσέλσι στο «Stamford Bridge» την Κυριακή αλλά είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία. «Είναι 100% πέναλτι, αν αυτό δεν ήταν χέρι τότε εγώ είμαι τυφλός» τόνισε χαρακτηριστικά μετά το παιχνίδι ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αναφερόμενος στη φάση που η ομάδα του ζήτησε πέναλτι για χέρι του Χάντσον-Οντόι.

Δεν ήταν η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που οι «κόκκινοι διάβολοι» εξέφρασαν έντονα παράπονα για διαιτητικές αποφάσεις και ο Νορβηγός προπονητής πιστεύει ότι δεν είναι τυχαίο που μέσα στο 2021 η αντιμετώπιση της Γιουνάιτεντ από τους διαιτητές έχει αλλάξει. «Ασκούν πίεση στους διαιτητές. Είμαι λίγο μπερδεμένος γιατί δεν επιβάλλουν κυρώσεις μετά τον θόρυβο που έγινε πριν από ένα ή δύο μήνες» ανέφερε σε άλλο του σχόλιο ο Σόλσκιερ μετά το ματς με την Τσέλσι και είχε ξεκάθαρο αποδέκτη.

Ο Σόλσκιερ θεωρεί πως σημαντικό ρόλο σε αυτό, έχει παίξει ο Γιούργκεν Κλοπ. Όταν στις 4 Ιανουαρίου η Λίβερπουλ έχασε από τη Σαουθάμπτον ο Γερμανός τεχνικός εξαπέλυσε επίθεση κατά της μεγάλης αντιπάλου του για τη συχνότητα με την οποία κερδίζει πέναλτι σε αντίθεση με τη δική του ομάδα, θεωρώντας πως στο συγκεκριμένο ματς έχει αδικηθεί.

Ένα πέναλτι ανά τρία ματς πρωταθλήματος κέρδιζε μέχρι τότε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία είχε και τα περισσότερα πέναλτι υπέρ της στην Premier League. Κι έκτοτε, όπως δείχνουν και οι αριθμοί, τα κόζια άλλαξαν. Το ένα πέναλτι ανά τρία ματς έγινε ένα ανά πέντε παιχνίδια και η Γιουνάιτεντ έπεσε στην έκτη θέση της σχετικής λίστας με τις Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ, Μπράιτον και Γούλβς να έχουν κερδίσει περισσότερα πέναλτι κατά μέσο όρο.

Εκτός όμως από την εσχάτη των ποινών, διαφοροποίηση υπήρξε και στα φάουλ που κερδίζει η Γιουνάιτεντ στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Φάουλ δηλαδή από τα οποία μπορεί να υπάρξει ακόμη και απευθείας απειλή για να πετύχει κάποιο γκολ. Από τα 2.75 πριν τις 4 Ιανουαρίου, το ποσοστό της έπεσε στο 2.2.

Σύμπτωση ή μήπως έχει κάποιο δίκιο ο Σόλσκιερ;

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ