Τα 6 καλύτερα γκολ στην ιστορία της Premier League (vids)

Τα 6 καλύτερα γκολ στην ιστορία της Premier League (vids)

Η τρομερή ραμπόνα του Έρικ Λαμέλα στο ματς της Τότεναμ με την Άρσεναλ έκανε τον γύρο του κόσμου. Με αφορμή την απίθανη έμπνευση του Αργεντινού, δείτε τα 6 καλύτερα γκολ στην ιστορία της Premier League.

Ο Έρικ Λαμέλα σκόραρε ένα απίθανο γκολ με ραμπόνα στο ματς της Τότεναμ με την Άρσεναλ. Κι όπως ήταν λογικό, έφτασε σε κάθε γωνιά του πλανήτη και έκανε τους πάντες να παραμιλούν. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει ένα τέτοιο γκολ στην καριέρα του, καθώς το είχε ξανακάνει το 2014-15 στη φάση των ομίλων του Europa League κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Με αφορμή το γκολ του Αργεντινού επιθετικού, η αγγλική εφημερίδα «Sun» έφτιαξε μια λίστα με τα 6 καλύτερα γκολ στην ιστορία της Premier League, ωστόσο το γκολ του Λαμέλα δεν βρίσκεται στη σχετική λίστα.

Τόνι Γιεμπόα (Γουίμπλεντον – Λιντς, 1995)

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1995, η Λιντς πέρασε νικηφόρα με 4-2 από την έδρα της Γουίμπλεντον, με τον Τόνι Γιεμπόα να πετυχαίνει τρία γκολ. Ένα από τα τρία, όμως, ήταν ξεχωριστό.

Κι αυτό διότι, ο Γκανέζος πήρε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή, απέφυγε εντυπωσιακά έναν αμυντικό και με άπιαστη βολίδα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πολ Χίλντ.

Ντένις Μπέργκαμπ (Λέστερ – Άρσεναλ, 1997)

Ο Ντένις Μπέργκαμπ, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Το 1997, ο θρύλος της Άρσεναλ πέτυχε το ένα και μοναδικό του χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League απέναντι στη Λέστερ.

Στις καθυστερήσεις, ο Ολλανδός κατέβασε υπέροχα τη μπάλα μέσα στην περιοχή, απέφυγε εντυπωσιακά έναν αμυντικό και με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μοναδικό τρόπο.

 

Πάολο Ντι Κάνιο (Γουέστ Χαμ – Γουίμπλεντον, 2000)

Το 2000 ο Πάολο Ντι Κάνιο πέτυχε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γκολ που έχουμε δει στα γήπεδα της Premier League με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ.

Ο Σινκλέρ βρήκε τον εκκεντρικό Ιταλό στα αριστερά μέσα στην περιοχή, κι αυτός με τρομερό εναέριο βολέ στην κίνηση νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα,  με τα «Σφυριά» να επικρατούν με 2-1 και τον Ντι Κάνιο να μένει στην ιστορία.

Τιερί Ανρί (Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2000)

Ο Τιερί Ανρί είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ που γνώρισε η Premier League.

Το 2000, ο Γάλλος πέτυχε ένα μνημειώδες γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ανρί υποδέχτηκε την μπάλα έξω από την περιοχή με πλάτη στο τέρμα, τη σήκωσε και με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Μπαρτέζ.

 

Παϊτίμ Κασάμι (Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ, 2013)

Προτού έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού (2014-2017), ο Παϊτίμ Κασάμι κατάφερε να βάλει ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν 2013-14 στην Premier League με τη Φούλαμ.

Ο Ελβετός μέσος δέχτηκε βαθιά μπαλιά στην περιοχή, κοντρόλαρε με το στήθος και με φοβερό απευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Σπερόνι να είναι ανήμπορος να αντιδράσει.

Σον (Τότεναμ – Μπέρνλι 2019)

Το πιο πρόσφατο χρονικά γκολ της λίστας είναι αυτό του Σον στο ματς της Τότεναμ με τη Μπέρνλι τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Νοτιοκορεάτης έκανε μία τρομερή κούρσα από τη μία περιοχή στην άλλη, στο μεσοδιάστημα πέρασε όλη την αντίπαλη ομάδα και στο τέλος πλάσαρε ιδανικά για τον Πόουπ.

Το γκολ του Σον κέρδισε το «βραβείο Πούσκας» από τη FIFA για το 2020, επικρατώντας των Λουίς Σουάρες και Τζόρτζιαν Ντε Αρασκαέτα, οι οποίοι ήταν οι άλλοι δύο υποψήφιοι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ