Η FA επενδύει 210 εκατ. ευρώ σε ακαδημίες

Η FA επενδύει 210 εκατ. ευρώ σε ακαδημίες

Η FA θα μοιράσει περισσότερα από 210 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των ακαδημιών των αγγλικών συλλόγων.

H αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA), σύμφωνα με αναφορές των βρετανικών ΜΜΕ, πρόκειται να επενδύσει περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ (180 εκατομμύρια λίρες) για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο ποδόσφαιρο βάσης (ακαδημίες, φυτώρια…), στοχεύοντας στην επιστροφή 14 εκατομμυρίων παικτών στη δραστηριότητα, προσφέροντάς τους, καλύτερες συνθήκες.

Ειδικά επειδή, όπως αναφέρουν, εκτός από τη σωματική και ψυχική ευεξία των αθλητών, που επηρεάζονται σοβαρά από τον περιορισμό και τη διακοπή της προπόνησης, λήφθηκαν υπόψη και άλλες αξίες.

Συγκεκριμένα, μια μελέτη που παρουσίασε η εφημερίδα «Τhe Independent», η οποία αξιολογεί τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο του ποδοσφαίρου της βάσης σε περισσότερα από 11,6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Το σχέδιο της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στοχεύει, γενικά, να μειώσει την εγκατάλειψη του ποδοσφαίρου από τους νέους άνδρες, να παρέχει στα κορίτσια ίση πρόσβαση στους συλλόγους, από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να χτίσει άλλα 5.000 ποιοτικά γήπεδα σε ολόκληρη τη χώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ