Μέισον Μάουντ: Η… παρακαταθήκη του Λάμπαρντ στην Τσέλσι (pics, vids)

Μέισον Μάουντ: Η… παρακαταθήκη του Λάμπαρντ στην Τσέλσι (pics, vids)

Ο Μέισον Μάουντ συνεχίζει να πραγματοποιεί... world class εμφανίσεις και δείχνει σε όλους γιατί ήταν το «αγαπημένο παιδί» του Φρανκ Λάμπαρντ.

«Μία από τις όμορφες κινήσεις που έκανα στον τελευταίο μου αγώνα στον πάγκο της Τσέλσι, ήταν να δώσω το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Μέισον Μάουντ. Ήθελα να του δείξω πως είχε ανέβει στην… ιεραρχία της ομάδας. Έπαιζε και συνεχίζει να παίζει σαν αρχηγός και πραγματικά το αξίζει», ήταν τα λόγια του Φρανκ Λάμπαρντ για τον Μέισον Μάουντ σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις που έδωσε ο πρώην προπονητής και παλαίμαχος άσος της Τσέλσι.

Και τελικά αυτή δεν ήταν και η μοναδική φορά που ο Άγγλος μεσοεπιθετικός της Τσέλσι φόρεσε το περιβραχιόνιο της αγαπημένης του ομάδας, καθώς ο Τόμας Τούχελ του το έδωσε κόντρα στη Σέφιλντ για τα ημιτελικά του FA Cup.

Ο 22χρονος συνεχίζει να πραγματοποιεί πραγματοποιεί… world class εμφανίσεις και δείχνει σε όλους γιατί ήταν το «αγαπημένο παιδί» του Φρανκ Λάμπαρντ. Ένας ποδοσφαιριστής που είναι… γέννημα θρέμμα «μπλε», καθώς αγωνίζεται στην ομάδα από τα οχτώ του χρόνια.

Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν αναφέρει πως ο Μάουντ έπαιζε συνεχώς λόγω της πολύ καλής σχέσης που είχε με τον Λάμπαρντ. Πράγματι, εάν κάποιος δει τις συμμετοχές του με τον Άγγλο στον πάγκο της ομάδας, θα διαπιστώσει πως ήταν ένας εκ των… αγαπημένων του.

Frank Lampard has reasons to favour Mason Mount - The Chelsea Chronicle

Ο Μάουντ ήταν ο παίκτης των «μπλε» που πήρε τις περισσότερες συμμετοχές (80) από κάθε άλλον συμπαίκτη του σε αυτούς τους 18 μήνες. Ήταν αυτός που σκόραρε το πρώτο γκολ της Τσέλσι στην Premier League επί εποχή Λάμπαρντ… Και ήταν αυτός που σκόραρε και το τελευταίο γκολ των Λονδρέζων, με τον «Λαμπς» στο τιμόνι… Η σχέση των δυο ανδρών ήταν ιδιαίτερη. Το «παραμύθι» γίνεται ακόμη πιο όμορφο, καθώς στον τελευταίο αγώνα του Λάμπαρντ στον πάγκο της ομάδας, ο Μέισον Μάουντ ήταν ο αρχηγός της Τσέλσι.

Ο 22χρονος ωστόσο αποδεικνύει πως δεν έπαιζει επειδή απλώς ήταν ο… αγαπημένος του Λάμπαρντ. «Έχει απίστευτη νοοτροπία. Είναι με τα πόδια στη… γη και διψάει για να μάθει περισσότερα πράγματα. Ο Μέισον είναι ένας παίκτης κλειδί για εμάς και είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχουμε», είχε πει ο Τόμας Τούχελ μετά την πρόκριση απέναντι στην Πόρτο.

Μάλιστα, κόντρα στους Πορτογάλους ο Μάουντ έγραψε ιστορία με το γκολ που σημείωσε, αφού έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Τσέλσι που σκοράρει σε νοκ άουτ παιχνίδι. Σε ηλικία 22 ετών και 87 ημερών.

Και υπό τις οδηγίες του Γερμανού ο Μάουντ παραμένει ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν καταλυτικό ρόλο στην Τσέλσι. Με τον Γερμανό στο τιμόνι, ο 22χρονος έχει αγωνιστεί στο 77% των λεπτών που έχει παίξει η Τσέλσι από τον Γενάρη μέχρι και σήμερα. Πιο απλά, από την ημέρα που ανέλαβε ο Τούχελ, μόνο οι Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ και Κόβασιτς έχουν αγωνιστεί περισσότερο από τον Μάουντ.

Ήδη με τον Τούχελ στον πάγκο, ο Μάουντ δείχνει να έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς με τον Γερμανό ως προπονητή έχει σκοράρει τα πέντε από τα συνολικά οχτώ γκολ που έχει σε όλες τις διοργανώσεις.

Chelsea star Mason Mount not getting complacent, insists Thomas Tuchel

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Τούχελ, ο Μάουντ έχει τα περισσότερα γκολ (5) από κάθε άλλον στην Τσέλσι, τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ, τις περισσότερες δημιουργημένες ευκαιρίες αλλά και τις περισσότερες πάσες στην αντίπαλη περιοχή.

Κόντρα στη Γουέστ Χαμ απέδειξε πως πρόκειται για το… παρόν και το μέλλον της Τσέλσι. Σε ένα παιχνίδι όπου κρινόταν σε μεγάλο βαθμό το ένα από τα εισιτήρια του επόμενου Champions League, ο Μάουντ φώναξε «παρών» και σαν ένας… μαέστρο κράτησε άψογα το κέντρο της ομάδας του.

Απέναντι στα «σφυριά» ο Άγγλος είχε τις περισσότερες επαφές με την μπάλα (91), τα περισσότερα σουτ (6), τα περισσότερα τάκλιν (4), τα περισσόρερα κοψίματα (8) και τις περισσότερες δημιουργημένες φάσεις (3). Μία world class εμφάνιση. Σαν αυτές που συνηθίζει να κάνει το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μπορεί το εγχείρημα του Φρανκ Λάμπαρντ στην Τσέλσι να μην είχε happy end, ωστόσο ο Άγγλος κατάφερε να αφήσει έναν… έτοιμο ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι ήδη ο ηγέτης της ομάδας. Το παρόν και το μέλλον της Τσέλσι έχει ονοματεπώνυμο. Μέισον Μάουντ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ