Έρευνα για τον ρόλο των Άγγλων στην ESL από την FA

Έρευνα για τον ρόλο των Άγγλων στην ESL από την FA

Την επίσημη έρευνα για το ρόλο που είχαν οι έξι αγγλικές ομάδες στη δημιουργία της European Super League άνοιξε η αγγλική ομοσπονδία (FA).

Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) άρχισε επίσημη έρευνα για το ρόλο που έπαιξαν οι έξι σύλλογοι της χώρας στην προσπάθεια δημιουργίας της European Super League, ενώ η Premier League ανακοίνωσε ότι αυτές οι έξι ομάδες θα λογοδοτήσουν. Υπενθυμίζεται ότι οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ και Άρσεναλ προσχώρησαν στην σχεδιαζόμενη διοργάνωση, αλλά, ύστερα από 48 χώρες έντονων διαμαρτυριών και κριτικής, οι εν λόγω σύλλογοι απέσυραν την υποστήριξή τους από το πρότζεκτ.

«Την περασμένη εβδομάδα αρχίσαμε μια επίσημη έρευνα για τη συγκρότηση της European Super League και την εμπλοκή των έξι αγγλικών συλλόγων» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου της FA και πρόσθεσε: «Γράψαμε σε όλους τους συλλόγους για να τους ζητήσουμε επίσημα κάθε σχετική πληροφορία και αποδεικτικά στοιχεία αναφορικά με τη συμμετοχή τους.

Όταν έχουμε τις απαιτούμενες πληροφορίες, θα εξετάσουμε ποια κατάλληλα βήματα θα πρέπει να πάρουμε. Ξεκάθαρα αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο και θα μπορούσε να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους συλλόγους σε κάθε επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου».

Στο μεταξύ, και η Premier League γνωστοποίησε ότι εξετάζει τη συμπεριφορά των έξι συλλόγων. «Είμαστε αποφασισμένοι να εξακριβώσουμε την αλήθεια για το τι συνέβη και να καταστήσουμε αυτούς τους συλλόγους υπόλογους για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της.

Η λίγκα πρόσθεσε ότι αυστηροποιεί τους κανονισμούς της, προκειμένου να σταματήσει κάθε μελλοντική προσπάθεια «απόσχισης» ομάδων. Έτσι, στο πλαίσιο της «διοίκησης» του πρωταθλήματος, θα εισαχθεί ένας νέος «Καταστατικός Χάρτης Ιδιοκτητών», βάσει του οποίου όλοι οι ιδιοκτήτες των συλλόγων θα πρέπει να εγγραφούν «δεσμεύοντάς τους στις βασικές αρχές της Premier League».

«Οι παραβιάσεις αυτών των κανόνων και του Καταστατικού Χάρτη θα υπόκεινται σε σημαντικές κυρώσεις» πρόσθεσε η Premier League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ