Γιατί ο Ολυμπιακός απόψε είναι… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γιατί ο Ολυμπιακός απόψε είναι… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους στο «Όλντ Τράφορντ» με τον Ολυμπιακό να έχει το δικό του ενδιαφέρον για το μεγαλύτερο ντέρμπι του βρετανικού ποδοσφαίρου...

Αντίστροφα για το μεγαλύτερο ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου μετράει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, καθώς απόψε στο «Όλντ Τράφορντ» (22:15) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο εξ αναβολής παιχνίδι που δεν είχε γίνει λόγω του «ντου» που έκαναν οι φίλαθλοι των «κόκκινων διαβόλων» την Κυριακή του Πάσχα.

Ένα παιχνίδι που μπορεί να μην κρίνει το πρωτάθλημα, ωστόσο θα έχει καθοριστικό ρόλο στην πρώτη τετράδα της Premier League. Μετά την ήττα σοκ της Τσέλσι από την Άρσεναλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει μία μεγάλη ευκαιρία να μειώσει και πάλι τη διαφορά της από τους «μπλε» στους τέσσερις βαθμούς και να κάνει αισθητή την παρουσία της σε αυτό το φινάλε της σεζόν.

Μία αναμέτρηση που θα παρακολουθήσουν με αγωνία και στον Πειραιά, καθώς το τελικό αποτέλεσμα του ντέρμπι ενδέχεται να κρίνει και το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού… Οι ερυθρόλευκοι θέλουν την Τσέλσι στην πρώτη τετράδα της Premier League και για αυτόν τον λόγο χρειάζεται να… θυσιαστεί η Λίβερπουλ.

Οι «κόκκινοι» αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο -7 από την Τσέλσι με 57 βαθμους, έχοντας ωστόσο δύο παιχνίδια λιγότερα.

Θεωρητικά, εάν καταφέρουν να φύγουν με το διπλό από το «Όλντ Τράφορντ» θα αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες για τετράδα, καθώς έχουν στα… χαρτιά το ευκολότερο πρόγραμμα μέχρι το τέλος της σεζόν, με την Τσέλσι να έχει το μεγάλο παιχνίδι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με τη Λέστερ η οποία βρίσκεται στην 3η θέση με 66 βαθμούς, δύο πιο πάνω από τους «μπλε» του Λονδίνου που έχουν 64 βαθμούς.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απόψε, ώστε να τελειώσει κάθε ελπίδα της Λίβερπουλ για τετράδα και να «κλειδώσει» παράλληλα την θέση της Τσέλσι στην τετράδα.

Ας πάρουμε ωστόσο τα πράγματα από την αρχή… Ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι για τη σεζόν 2021/22 από τον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, καθώς η βαθμολογική συγκομιδή των ελληνικών ομάδων τα τελευταία χρόνια υποχρεώνει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να μπει με το… καλημέρα στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Πειραιά ωστόσο έχει βάσιμες ελπίδες να… γλιτώσει τον πρώτο γύρο προκριματικών. Πως; Εάν η Τσέλσι τερματίσει στην τελική τετράδα της Premier League. Σε περίπτωση που η ομάδα του Τόμας Τούχελ καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη τετράδα, τότε ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, αντί για τον πρώτο.

Τσέλσι και Λέστερ έχουν από δύο αγώνες, με τον έναν να τον παίζουν μεταξύ τους στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα, με την ομάδα του Τούχελ να κλείνει τη σεζόν εκτός έδρας με την Άστον Βίλα, ενώ η Λέστερ εντός με την Τότεναμ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η Λίβερπουλ από την άλλη έχει να δώσει τέσσερα ακόμη παιχνίδια μαζί με το αποψινό, κόντρα σε Γουέστ Μπρομ, Μπέρνλεϊ και Κρίσταλ Πάλας. Τέσσερις ομάδες χωρίς κανένα ενδιαφέρον…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όπως προκύπτει λοιπόν, ο Ολυμπιακός απόψε θα είναι στο πλευρό της… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ώστε να τελειώσουν οι όποιες ελπίδες της Λίβερπουλ για τετράδα και να φέρουν την Τσέλσι όλο και πιο κοντά στο επόμενο Champions League…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ