Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-4 (vids)

Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-4 (vids)

Ο Φεράν Τόρες πέτυχε χατ-τρικ, σκόραρε ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν και η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-3 εκτός έδρας της Νιουκάστλ σε ένα συναρπαστικό ματς, επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ήττα από την Τσέλσι.

Τι ματς ήταν αυτό! Η Νιουκάστλ δυσκόλεψε αρκετά τη Μάντσεστερ Σίτι, προηγήθηκε δύο φορές (1-0, 3-2), αλλά οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα έκαναν δύο φορές την ανατροπή και επικράτησαν με 4-3 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για την 36η αγωνιστική.

Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη, με δύο πέναλτι, ταχύτατες αντιδράσεις των δύο ομάδων και ένα απίθανο γκολ με εναέριο τακουνάκι του Φεράν Τόρες, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Σίτι καθώς πέτυχε χατ-τρικ.

Η Πρωταθλήτρια Αγγλίας, που παρατάχθηκε με αλλαγές στην εντεκάδα της, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά την ήττα από την Τσέλσι, φτάνοντας τους 83 βαθμούς, ενώ η Νιουκάστλ παρέμεινε στην 16η θέση με 39 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη θέση του Έντερσον στο τέρμα, πήρε ο 35χρονος Σκοτ Κάρσον, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη Σίτι από τον Μάιο του 2011!

Η Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία όλων των επαγγελματικών κατηγοριών της Αγγλίας που φτάνει τις 12 σερί εκτός έδρας νίκες, ενώ παράλληλα σημείωσε και την 20ή διαδοχική εκτός έδρας νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο ματς και απείλησαν μόλις στο 4′ με τον Φερνάντες να σουτάρει και τον Κάρσον να αποκρούει. Οι Citizens απάντησαν στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα, με το σουτ του Άκε να περνάει εκτός εστίας.

Ζεζούς (8′), Γκουντογκάν (12′) και Τόρες (13′) έχασαν ευκαιρίες για τη Σίτι, ωστόσο η Νιουκάστλ ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα στο 25′ με κεφαλιά του Κραφτ (1-0). Η ομάδα του Γκουαρντιόλα προσπάθησε να αντιδράσει, απειλώντας με τον Γκουντογκάν στο 32′ και έφερε το ματς στα ίσα στο 38′ με το σουτ του Κανσέλο να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα (1-1).

Η Σίτι τρία λεπτά αργότερα έκανε την ανατροπή χάρη σε τρομερό γκολ με εναέριο τακουνάκι του Τόρες μέσα από την περιοχή, ο οποίος σημείωσε το 1-2 στο 42′. Η Νιουκάστλ, όμως, δεν τα παράτησε και βρήκε την ισοφάριση πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Άκε γκρέμισε στην περιοχή τον Ζοέλιντον, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε εύστοχα για το 2-2 στις καθυστερήσεις.

Η Νιουκάστλ είχε την πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος με τον Μέρφι να κάνει το σουτ στο 55′, αλλά ο Κάρσον μπλόκαρε την μπάλα. Λίγο αργότερα, πάντως, βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 61′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μετά από μαρκάρισμα στην περιοχή του Γουόκερ, ο Γουίλοκ δεν κατάφερε να ευστοχήσει από τα έντεκα βήματα, αλλά πήρε αμέσως το ριμπάουντ για το 3-2.

Και πάλι, όμως, η Σίτι είχε την απάντηση. Και μάλιστα… εις διπλούν, καθώς ο Φεράν Τόρες ισοφάρισε στο 64′ (3-3) και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε ξανά την ανατροπή για τους «πολίτες» και διαμόρφωσε το τελικό 3-4, πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Νιουκάστλ: Ντουμπράφκα, Μέρφι, Κραφτ, Φεντερίκο Φερνάντες (88’Γκέιλ), Ντάμετ, Ρίτσι (83’Λόνγκσταφ), Γουίλοκ, Σέλβι, Αλμιρόν, Σεντ-Μαξιμέν, Ζοέλιντον (83’Λιούς)

Μάντσεστερ Σίτι: Κάρσον, Γουόκερ, Έρικ Γκαρθία, Ακέ, Ζοάο Κανσέλο (74’Μεντί), Μπερνάρντο, Ρόντρι, Γκιντογάν, Φεράν Τόρες, Γκαμπριέλ Ζεσούς, Στέρλινγκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ