Τσέλσι: Απόλυτη δόξα (2012)… ή απόλυτη καταστροφή (2008);

Τσέλσι: Απόλυτη δόξα (2012)… ή απόλυτη καταστροφή (2008);

Η Τσέλσι δίνει απόψε κόντρα στη Λέστερ το σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν (μέχρι το επόμενο), με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνει σε μεγάλο βαθμό και ολόκληρη τη σεζόν, η οποία μοιάζει να έχει δύο εκδοχές του παρελθόντος...

Πριν μία εβδομάδα ακριβώς, η Τσέλσι πήγαινε για… όλα. Τετράδα, FA Cup και Champions League. Σήμερα, η ομάδα του Τόμας Τούχελ δείχνει να μην πηγαίνει για τίποτα. Μέσα σε μόλις έξι ημέρες, οι «μπλε» έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Ήττα μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την 9η Άρσεναλ, ήττα στον τελικό του FA Cup από τη Λέστερ, την ώρα που η Λίβερπουλ βρίσκεται μόλις στο -1 και καραδοκεί για να της πάρει το εισιτήριο του επόμενου Champions League.

Οι Λονδρέζοι δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν τη σιγουριά που έβγαζαν πριν από τα δύο τελευταία παιχνίδια, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν. Μιας σεζόν που μπορεί για τους «μπλε» να αποδειχτεί και καταστροφική… Ή ονειρική.

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει απόψε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (22:15) τη Λέστερ για την 37η αγωνιστική της Premier League, σε έναν… τελικό τετράδας. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ο συγκεκριμένος αγώνας, αφού οι Λονδρέζοι τα έκαναν… μαντάρα.

Τη δεδομένη στιγμή, οι «αλεπούδες» που επικράτησαν το Σάββατο στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, βρίσκονται στην 3η θέση με 66 βαθμούς και στο +2 από την ομάδα του Τόμας Τούχελ που ξέρει πως ο αποψινός αγώνας είναι must win.

Η Τσέλσι από την άλλη βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη Λίβερπουλ που… έρχεται και σε περίπτωση νέας απώλειας θα δει κατά πάσα πιθανότατα την ομάδα του Κλοπ να την αφήνει εκτός τετράδας, μόλις μία αγωνιστική πριν από το φινάλε!

Από την άλλη ωστόσο, εφόσον οι «μπλε» επικρατήσουν της Λέστερ θα κάνουν αποφασιστικό βήμα για την τετράδα και μόνο εάν αυτοκτονήσουν κόντρα στην αδιάφορη Άστον Βίλα θα μπουν σε νέους μπελάδες.

Δύο σενάρια τα οποία δεν είναι άγνωστα για την Τσέλσι. Για την ακρίβεια, οι «μπλε» γνωρίζουν και τα δύο μονοπάτια πολύ καλά… Και από την καλή και από την ανάποδη.

Πάνε εννιά χρόνια από την πρώτη (και τελευταία) φορά που η Τσέλσι ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, επικρατώντας της Μπάγερν μέσα στο σπίτι της στον μεγάλο τελικό. Μία σεζόν η οποία στην αρχή έμοιαζε καταστροφική, ωστόσο το τέλος της, βρήκε την Τσέλσι στο… Έβερεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία της, κόντρα σε όλους και σε όλα.

Κάτι σαν… φέτος δηλαδή. Κανείς δεν περίμενε τον Γενάρη πως η Τσέλσι θα έφτανε στον τελικό του Champions League, όταν υπό τις οδηγίες του Φρανκ Λάμπαρντ οι «μπλε» βρισκόντουσαν στην 10η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο η άφιξη του Τούχελ άλλαξε το κλίμα και μεταμόρφωσε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Όπως και το 2012, όταν ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ανέλαβε την ομάδα μετά από μία αποτυχημένη 6μηνη θητεία του Άντρε Βίλας Μπόας, για τον οποίο ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε δαπανήσει 15 εκατομμύρια ευρώ!

Συμπτώσεις τις οποίες μπορεί να φτιάξει μόνο το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μία, δύο ή τρεις. Αλλά αμέτρητες! Γίνεται ωστόσο μερικές απλές συμπτώσεις να… τρελάνουν ακόμη περισσότερο τους «μπλε»; Ναι, δεν είναι οι συμπτώσεις αυτές που παίζουν. Ωστόσο όταν είναι αμέτρητες, τότε η Τσέλσι μπορεί δικαίως να ονειρεύεται το δεύτερο αστέρι της, ακολουθώντας το μονοπάτι του 2012!

Δυστυχώς για την Τσέλσι, υπάρχει και το άλλο μονοπάτι. Το άλλο άκρο, το οποίο οι «μπλε» θα ήθελαν να αποφύγουν, ωστόσο συγκεντρώνει όσες πιθανότητες έχει και το happy end της πρώτης εκδοχής.

Η Τσέλσι μπορεί να χάσει τα πάντα μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες. Ήδη δηλαδή χάθηκε ο πρώτος στόχος που ήταν η κατάκτηση του FA Cup. Και εάν δεν καταφέρει να επικρατήσει της Λέστερ απόψε θα δει να της φεύγει μέσα από τα χέρια της και η τετράδα.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και τον μεγάλο τελικό της 29ης απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα στο «Ντραγκάο». Εκεί όπου οι «μπλε» αντικειμενικά πηγαίνουν ως «αουτσάιντερ» απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πλανήτη.

Εάν χάσουν και εκεί; Καταστροφή. Ένα σενάριο το οποίο θυμίζει απίστευτα το εφιαλτικό 2008. Όταν οι «μπλε» έχασαν, πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η Τότεναμ της είχε πάρει το League Cup στον τελικό, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά και το Champions League, επικρατώντας των «μπλε» στον τελικό της Μόσχας μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Έτσι, όπως προκύπτει, η Τσέλσι έχει να διασχίσει ένα μονοπάτι από το παρελθόν. Ή το ένδοξο 2012 ή το εφιαλτικό 2008. Η σημερινή αναμέτρηση θα κρίνει πολλά για τους «μπλε» που ευελπιστούν το συγκεκριμένο story να έχει happy end…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ