Τσέλσι – Λέστερ 2-1

Τσέλσι – Λέστερ 2-1

Η Τσέλσι πήρε τη... ρεβάνς από τη Λέστερ για τον χαμένο τελικό Κυπέλλου, επικρατώντας με σκορ 2-1, είναι πιο κοντά από ποτέ στο Champions League, ενώ έκανε και ένα μεγάλο «δώρο» στον Ολυμπιακό.

Η Τσέλσι πήρε τη… ρεβάνς από τη Λέστερ για τον χαμένο τελικό Κυπέλλου, επικρατώντας με σκορ 2-1, είναι πιο κοντά από ποτέ στο Champions League, ενώ έκανε και ένα μεγάλο «δώρο» στον Ολυμπιακό.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν οι «μπλε» παραμείνουν στην τετράδα (βρίσκονται 3οι πλέον με 67 βαθμούς, αφήνοντας 4η τη Λέστερ με 66) τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν τις προσπάθειες τους από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια και πίεσαν από το πρώτο λεπτό. Είδαν το VAR να τους ακυρώνει δύο γκολ του Βέρνερ, όμως χάρη στα γκολ των Ρούντιγκερ και Ζορζίνιο στο δεύτερο μέρος, πήραν τη μεγάλη νίκη. Για τη Λέστερ μείωσε ο Ιχεανάτσο.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη και τα στατιστικά του αγώνα*

Η Τσέλσι μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και πίεσε από την αρχή μέχρι το τέλος τη Λέστερ, η οποία έδειχνε να μην μπορεί να βρει τα πατήματα της. Οι «μπλε» του Λονδίνου δεν έριχναν τον ρυθμό όσο περνούσε η ώρα και βρήκαν τρόπο να σκοράρουν στο 22′ με τον Τίμο Βέρνερ. Όμως το VAR είχε διαφορετική άποψη και τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ. Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ δεν άφησαν στο πόδι από το «γκάζι» και δώδεκα λεπτά αργότερα (34′) ο Γερμανός φορ βρήκε πάλι δίχτυα. Ξανά το VAR όμως του στέρησε τη χαρά αφού είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0).

Στο β’ μέρος, η ομάδα του Λονδίνου δεν είχε διάθεση για αστεία και να ξαναζήσει το πρώτο ημίχρονο. Έτσι ευτύχισε να προηγηθεί με τον Ρούντιγκερ στο 47′. Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του γράφοντας το 1-0. Η Τσέλσι δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και συνέχισε να πιέζει. Στο 67′ ΄λοιπόν κέρδισε πέναλτι, με τον Ζορζίνιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει από τα έντεκα μέτρα το 2-0.

Η Λέστερ όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσε να συνέλθει και να βρει τρόπο να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του παιχνιδιού για να μην χάσει την τρίτη θέση. Εννέα λεπτά μετά το 2-0 και συγκεκριμένα στο 76′ ο Ιχεανάτσο που είχε περάσει ως αλλαγή κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Τα τελευταία λεπτά ήταν πραγματικό θρίλερ, με τα δυνατά μαρκαρίσματα να… δίνουν και να παίρνουν θυμίζοντας την Premier League παλαιότερων ετών, που φημίζονταν για το δυνατό τους παιχνίδι. Κάποια μεγάλη φάση δεν δημιουργήθηκε από τις δύο ομάδες και έτσι το σύνολο του Τόμας Τούχελ πήρε το τρίποντο που του δίνει το πάνω χέρι όσον αφορά την εξασφάλιση της τετράδας και του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ