Αγωνία μέχρι τέλους για τον Ολυμπιακό: Πόλεμος στην Premier League

Αγωνία μέχρι τέλους για τον Ολυμπιακό: Πόλεμος στην Premier League

Συνεχίζεται η μάχη της 4άδας στην Premier League και η αγωνία στον Ολυμπιακό. Στους 67 πόντους η Τσέλσι, στους 66 οι Λίβερπουλ και Λέστερ, με τους Reds να υπερτερούν στην ισοβαθμία με τις Αλεπούδες – Όλα τα σενάρια για την 38η και τελευταία αγωνιστική.

Η νίκη της Λίβερπουλ στο «Τερφ Μουρ» απέναντι στην Μπέρνλι με 3-0 για την 37η αγωνιστική της Premier League δεν ήχησε καθόλου καλά στα αφτιά των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, οι παίκτες του και οι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Premier League και θέλουν η Τσέλσι να τερματίσει στην 4άδα, προκειμένου να αποφύγουν τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League και να μπουν κατευθείαν στον δεύτερο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι Μπλε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο επόμενο C.L μέσω του πρωταθλήματός τους. Εάν η Τσέλσι δεν τερματίσει στην 4άδα, οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να περιμένουν τον μεγάλο τελικό του Champions League, που θα πραγματοποιηθεί στις 29/5, ευελπιστώντας να το κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο η Μάντσεστερ Σίτι. Εάν το πάρουν οι
Πολίτες, ο Ολυμπιακός θα μπει στον δεύτερο προκριματικό. Εάν δεν βγει στην τετράδα η Τσέλσι και πάρει το C.L, οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν από τον πρώτο προκριματικό γύρο, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να ξεκινήσουν νωρίτερα την προετοιμασία τους για την επόμενη σεζόν.

Η Λίβερπουλ με το τρίποντο που πήρε απόψε έφτασε τους 66 βαθμούς, όσους έχει και η Λέστερ, αλλά η ομάδα του Κλοπ ανέβηκε στην 4η θέση, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με τις Αλεπούδες. Στην Premier League το κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, με τους Reds να έχουν 66-42 (+24) και τις Αλεπούδες 66-46 (+20). Η νίκη της Λίβερπουλ «φουντωσε» τη μάχη της 4άδας και πλέον όλα θα κριθούν στην 38η και τελευταία αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος.

Μετά το πέρας της 37ης αγωνιστικής, η Τσέλσι βρίσκεται στην 3η θέση, έχοντας 67 βαθμούς και ακολουθούν οι Λίβερπουλ και Λέστερ με 66 βαθμούς η κάθε μία. Την τελευταία αγωνιστική οι Μπλε αγωνίζονται εκτός έδρας απέναντι στην Αστον Βίλα, η Λέστερ υποδέχεται την Τότεναμ και οι Reds παίζουν στο Ανφιλντ με την Κρίσταλ Πάλας. Η Τσέλσι για να βγει σίγουρα στην 4άδα θέλει το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα είτε με την Λίβερπουλ, είτε με την Λέστερ, αφού βρίσκεται στο +1.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Τσέλσι υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Λέστερ, καθώς έχει +23 γκολ (57-34), ενώ η Λίβερπουλ έχει καλύτερο goal difference (+24) από τους Μπλε. Σε περίπτωση που οι Reds ισοβαθμήσουν με την ομάδα του Τόματς Τούχελ, εάν βέβαια παραμείνει ή αυξηθεί η διαφορά στο goal difference, θα τερματίσουν πάνω από τον Τσέλσι.

Εάν οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν και έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων, η θέση θα κριθεί σύμφωνα με το δεύτερο κριτήριο, που είναι η καλύτερη επίθεση. Σε αυτή την περίπτωση και πάλι υπερτερεί η ομάδα του Κλοπ, αφού έχει βάλει 66 έναντι 57 της Τσέλσι. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Κυριακή, με τις Τσέλσι, Λίβερπουλ και Λέστερ να παλεύουν για τις δύο θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ