Άρσεναλ: Το δράμα και το… θαύμα του Καθόρλα! (pics)

Άρσεναλ: Το δράμα και το… θαύμα του Καθόρλα! (pics)

Πολύ δύσκολες στιγμές περνάει τα τελευταία δύο χρόνια ο Σάντι Καθόρλα, ο οποίος έφτασε σε σημείο να κινδυνεύει να χάσει το δεξί του πόδι!

Ο Σάντι Καθόρλα από τότε που πήγε στην Άρσεναλ ήταν από τους πιο πολύτιμους και χρήσιμους παίκτες που είχε στα χέρια του Αρσέν Βενγκέρ. Όμως, τα τελευταία δύο χρόνια ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» τον έχει «ξεχάσει» από τα αγωνιστικά του πλάνα.

Κάτι που έχει στοιχίσει και στις δύο πλευρές. Αλλά αυτό που περνάει ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάλαγα δύσκολα μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους. Όπως και την κατάσταση της υγείας του ποδιού του με τις εικόνες να προκαλούν σοκ.

Το μαρτύριο του Καθόρλα

Ωστόσο, ο Ισπανός χαφ τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε καμία επαφή με το ποδόσφαιρο. Ο λόγος; Οι συνεχείς τραυματισμοί του το στέρησαν. Και όχι μόνο αυτό. Ο έμπειρος μέσος δυσκολεύεται ακόμη και να περπατήσει!

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος μιλώντας στην «Marca». Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Καθόρλα είχε φτάσει πολύ κοντά στο να του ακρωτηριαστεί το δεξί του πόδι, μιας και είχε μολυνθεί, με αποτέλεσμα να έχει κάνει οκτώ χειρουργεία για να σωθεί από κάτι τέτοιο.

Και όλα αυτά ξεκίνησαν σε μία φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην εθνική ομάδα της Ισπανίας με την αντίστοιχη της Χιλής. Με τον Καθόρλα να δέχεται μία δυνατή κλωτσιά στον δεξιό του αστράγαλο. Το ημερολόγιο έγραφε 10 Σεπτεμβρίου του 2013 όταν το μαρτύριο ξεκινούσε.

Το οικογενειακό δράμα και το… χαμένο τατού

Ο Καθόρλα πήρε την απόφαση να δώσει τη «μάχη» για την επιστροφή του στα γήπεδα στην ιδιαίτερή του πατρίδα: την Σαλαμάνκα. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μακριά από τα αγγλικά ταμπλόιντ που ενδεχομένως να τον έκαναν πρώτο θέμα αν ανακάλυπταν το τι πέρναγε.

Την ίδια ώρα πήρε και μία άλλη απόφαση. Ν’ αφήσει την οικογένειά του πίσω στο Λονδίνο. Ήθελε να περάσει τον δικό του «Γολγοθά» μόνος. Δεν ήθελε η μικρή του κόρη να τον βλέπει σε τέτοια κατάσταση. Άσχημη. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του δεν πήγαινε πολύ καλά. Χρειάστηκε να χάσει οκτώ εκατοστά από τον τένοντά του. Σίγουρα αυτό τον πόνεσε. Αλλά εκείνο που τον πόνεσε ακόμη περισσότερο ήταν που είδε να «σβήνεται» το τατού με τ’ όνομα της αγαπημένης του κόρης. Της Ίντια.

«Να παίξεις; Αν θα μπορείς να περπατήσεις στον κήπο σου θα είναι θαύμα»

Η ταλαιπωρία μεγάλωνε για τον Σάντι Καθόρλα. Όπως και ο πόνος. Η κατάσταση γινόταν ολοένα και χειρότερη, αντί για να καλυτερεύει. Επιστροφή στην Άρσεναλ; Ούτε λόγος! Ειδικά όταν ο γιατρός που τον παρακολουθούσε του είπε τα παρακάτω λόγια:

«Θα πρέπει να είσαι ικανοποιημένος αν θα καταφέρεις κάποια στιγμή να περπατήσεις, χωρίς να πονάς, με τα παιδιά σου στον κήπο του σπιτιού σου».

To… χριστουγεννιάτικο θαύμα του San-ti

Η περιπέτεια της υγείας του τον επηρέασε. Έφτασε να περνάει ανάμεσα από τον κόσμο και να του λένε «μοιάζεις με τον Καθόρλα», να τους λέει πως είναι αυτός, αλλά να μην τον πιστεύει κανείς. Ωστόσο, ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Τα μηνύματα υποστήριξης από τους πρώην συμπαίκτες του στην εθνική Ισπανίας (Ινιέστα, Πικέ, Σίλβα) δεν σταμάτησαν να έρχονται.

Του έδωσαν δύναμη όταν την χρειαζόταν πιο πολύ. Ο ίδιος τόνισε, μιλώντας στην «Marca», πως δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας όλου αυτού, χάρη στα φιλαράκια του. Την οικογένειά του. Έπαιρνε δύναμη από αυτούς. Ακόμη και από την Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» μπορεί να τον έχουν χρησιμοποιήσει ελάχιστα τα τελευταία χρόνια, αλλά, ποτέ δεν ξέχασαν όλα αυτά που τους έχει προσφέρει. Γι’ αυτό και ανανέωσαν «τυφλά» την μεταξύ τους συνεργασία. Εκείνη εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι. Όμως ο έμπειρος χαφ υπολογίζει να επιστρέψει και πάλι στα γήπεδα πολύ νωρίτερα. Τα Χριστούγεννα.

«Έχω δουλέψει σκληρά για την επιστροφή μου. Δεν έχω τελειώσει ακόμη. Έχω να δείξω μερικά πράγματα ακόμη», τα λόγια του Σάντι Καθόρλα. San στα ισπανικά σημαίνει Άγιος. Ελπίζουμε ο Θεός του ποδοσφαίρου να βάλει το χέρι του για να δούμε ένα ακόμη χριστουγεννιάτικο παραμύθι με το ιδανικό τέλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ