Γκουαρδιόλα : «Δεν έχουμε φθάσει ακόμα στο επίπεδο της Μπαρτσελόνα»

Γκουαρδιόλα : «Δεν έχουμε φθάσει ακόμα στο επίπεδο της Μπαρτσελόνα»

Αρκετό δρόμο προκειμένου να φθάσει στο επίπεδο της Μπαρτσελόνα έχει να διανύσει ακόμα η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Στην Αγγλία για συζητήσεις ανανέωσης ο εκπρόσωπός του, αποδέχθηκε την κατηγορία της Ομοσπονδίας ο Καταλανός τεχνικός.

Έχει κατακτήσει το League Cup κόντρα στην Άρσεναλ, βρίσκεται στο +6 από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ στο βαθμολογικό πίνακα της Premier League, έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους 8 του Champions League μετά το 4-0 επί της Βασιλείας στην Ελβετίας και παίζει κατά γενική ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο στο Νησί.

Παρόλα αυτά, όπως υποστήριξε με δηλώσεις του ο Πεπ Γκουαρδιόλα, η Μάντσεστερ Σίτι έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να φθάσει σε επίπεδο τη δική του Μπαρτσελόνα, την οποία οδήγησε δύο φορές στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και σε συνολικά 14 τίτλους την τετραετία που κάθισε στον πάγκο της.

«Όχι, η Σίτι δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με την Μπαρτσελόνα. Είναι εντελώς διαφορετικοί παίκτες. Εκείνοι κέρδισαν πολλά, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε στο μηδέν. Είμαστε καινούργιοι εδώ. Μπορούμε να πούμε ότι κερδίσαμε τον πρώτο ματς τίτλο, δεν τίθεται όμως θέμα σύγκρισης. Δεν είναι καλό για εμάς να συγκρινόμαστε με αυτή την ομάδα (σ.σ.: με την Μπαρτσελόνα της δικής του περιόδου). Η Μπαρτσελόνα έχει κυριαρχήσει τα τελευταία 10, 15 ή 20 χρόνια, με διαφορετικούς προπονητές και παίκτες», είπε αρχικά.

https://www.youtube.com/watch?v=uEAGIVi7T8g

«Κάθε σεζόν κερδίζουν πολλούς τίτλους, εμείς απλά κερδίσαμε τον πρώτο ματς. Για να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο πρέπει να μείνουμε στην κορυφή για πολύ καιρό, για πολλά χρόνια», πρόσθεσε, για να καταλήξει.

«Είμαστε κοντά στην Premier League, δεν θα πω ψέμματα, αφού απέχουμε τέσσερις νίκες από τον τίτλο. Το πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκεται στο χέρι μας, όπως έχω πει πολλές στο φορές στο παρελθόν όμως, σχεδόν είμαστε στα προημιτελικά, σχεδόν έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ούτε το ένα έχουμε καταφέρει, ούτε το άλλο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτός ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να κρατάμε χαμηλούς τόνους».

Στο Μάντσεστερ για συζητήσεις ανανέωσης ο εκπρόσωπός του 

Στην Αγγλία προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη επέκταση της συνεργασίας της Μάντσεστερ Σίτι με τον Πεπ Γκουαρδιόλα θα βρεθεί σύντομα ο εκπρόσωπος του δεύτερου, Χοσέ Μαρία Ορομπίτς. Ο μάνατζερ του Καταλανού τεχνικού θα έχει συζήτηση με τους διοικούντες τον αγγλικό σύλλογο, που -σύμφωνα με την Mundo Deportivo- θα του προσφέρουν διετή επέκταση στο υπάρχων συμβόλαιο (από το 2019, στο 2021) με ετήσιες απολαβές ύψους 22.000.000 ευρώ. Όπως προσθέτει η Καταλανική εφημερίδα, ο 47χρονος κόουτς είναι απόλυτα ευχαριστημένος στους Πολίτες, έχοντας βρει ένα περιβάλλον που μπορεί να εργαστεί απερίσπαστος, έχοντας και όποια… υλικά θελήσει για να παράξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αποδέχθηκε τις κατηγορίες της Αγγλικής Ομοσπονδίας ο Πεπ

Τέλος, σε ένα θέμα που δεν αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και αποκαλύφθηκε σήμερα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποδέχθηκε την κατηγορία που του προσάπτει η Αγγλική Ομοσπονδία περί «διάδοσης πολιτικών μηνυμάτων» σχετικά με μια κίτρινη κορδέλα που φορούσε το τελευταίο διάστημα, θέλοντας με αυτόν τον δρόμο να εκφράσει την υποστήριξη του στους φυλακισμένους ακτιβιστές και τους πολιτικούς που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι δεν απολογήθηκε για την επαναλαμβανόμενη αυτή κίνηση, αντίθετα, απλά διεμήνυσε πως θα τηρήσει τους κανόνες της Ομοσπονδίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ