Τζακ Γκρίλις – Ζωή βγαλμένη από παραμύθι (pics)

Τζακ Γκρίλις – Ζωή βγαλμένη από παραμύθι (pics)

H τραγωδία που στιγμάτισε την παιδική του ηλικία, το ταξίδι προς το όνειρο και η μεγάλη δικαίωση. Η ζωή του Τζακ Γκρίλις θα μπορούσε να είναι παραμύθι...

Ποδοσφαιρική αλητεία που θυμίζει δεκαετία του 90΄. Ποδοσφαιρικό θράσος που τον οδήγησε στην Πρωταθλήτρια Αγγλίας με μεταγραφή ρεκόρ. Ή αλλιώς Τζακ Γκρίλις. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός απαλλαγμένος από τα στερεότυπα του σύγχρονου ποδοσφαιριστή γράφει την δικιά του ιστορία στα αγγλικά γήπεδα. Πριν από τρία χρόνια, ήταν στην άσημη Championship, πλέον σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη.

Η ζωή του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Από πολύ μικρή ηλικία… αναγκάστηκε να μεγαλώσει. Όταν ήταν πέντε χρόνων έχασε τον μικρό του αδερφό. Μετά από αυτήν την τραγωδία βρήκε «καταφύγιο» στο ποδόσφαιρο και στις ακαδημίες της Αστον Βίλα, στην ομάδα που υποστήριζαν οι γονείς του. Όταν κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο στις ακαδημίες των Χωριατών, στην ηλικία των οκτώ ετών, το μετάλλιο του νικητή το δώρισε στο σχολείο που πήγαινε, προς τιμή του αδερφού του. Σε εκείνον αφιέρωσε και το πρώτο του τέρμα στην Premier League.

Ο δανεισμός που τον άλλαξε, η καθιέρωση στην Αστον Βίλα και τα εξωαγωνιστικά παραπτώματα του

Στις ακαδημίες της Αστον Βίλα, δεν άργησε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Η εξέλιξη του ήταν εντυπωσιακή και στα ματιά των ανθρώπων της βρετανικής ομάδας ήταν θέμα χρόνου να κάνει την καριέρα που μπορούσε. Ακόμα και αν οι γονείς του είχαν διαφορετική άποψη, καθώς ο νεαρός Τζακ δεν είχε τις ανάλογες επιδόσεις στο σχολείο. Ωστόσο, αυτό ποτέ δεν τον εμπόδισε να κάνει το όνειρο του, πραγματικότητα.

Το 2013 δόθηκε δανεικός στην Νοτς Κάουντι, ομάδα της τρίτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Εκεί, ο Γκρίλις, πεισμώνει, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, κρατώντας την αγγλική ομάδα στην κατηγορία. Όταν έληξε, ο δανεισμός, ο 18άχρονος Τζακ επιστρέφει στους Χωριάτες, γεμάτος ποδοσφαιρικές εμπειρίες, συνεχίζει την σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και δεν αργεί να καθιερωθεί στην Αστον Βίλα.

Στις 7 Μαϊου του 2014, σε ηλικία 19 ετών, κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Ντεμπουτάρει στην Premier League, με την ομάδα που έμαθε να αγαπάει από μικρό παιδί, κόντρα στην νυν ομάδα του. Το 4-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Άστον Βίλα, δεν μπορεί να μετριάσει την χαρά του. Ένας από τους στόχους του, εκπληρώθηκε. Ωστόσο, το παιχνίδι που τον σύστησε στο αγγλικό κοινό ήταν αυτό κόντρα στην Λίβερπουλ, το 2015 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Εκεί ο Γκρίλις πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με μία ασίστ, οδήγησε τους Χωριάτες στον τελικό.

Λίγο πριν τελειώσει η αγωνιστική σεζόν (2014-2015) ο Γκρίλις γίνεται πρωτοσέλιδο. Αλλά για λόγο που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Αγγλικές εφημερίδες τον αναπαραστούν , μεθυσμένο, να εισπνέει «άεριο» γέλιου, ενώ τον Ιούνιο του 2015 δημοσιεύθηκε φωτογραφία του στο Twitter που τον δείχνει στους δρόμους της Τενερίφης σε παρόμοια κατάσταση. Ωστόσο, η Βίλα του δίνει συγχορωχάρτι, επικαλώντας ότι βρίσκεται σε διακοπές.

Τα επόμενα χρόνια δοκιμάστηκε με την Άστον Βίλα στην Championship. Οι Χωριάτες πέρασαν τρία χρόνια στην δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Την αγωνιστική χρονιά 2018-2019 ήταν η τελευταία χρονιά της περιπλάνησης. Με τον Γκρίλις οδηγό (6 γκολ, 8 ασίστ), η ομάδα από το Μπέρμπιχαμ παίρνει το εισιτήριο για τα… σαλόνια της Premier League. Aπό εκεί και μετά, έρχεται η εκτόξευση.

Football fan jailed for attack on Jack Grealish at Birmingham City v Aston Villa match - Manchester Evening News

 

Η διετία της εκτόξευσης

Τα τελευταία δυο χρόνια έγινε ένα από τα πιο hot ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Την πρώτη του χρονιά στην Premier League ως βασικός της Άστον Βίλα, έσωσε τους Χωριάτες από νέο υποβιβασμό, με το γκολ που σημείωσε την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Γουέστ Χαμ. Συνολικά σημείωσε 8 γκολ και 6 ασίστ σε 36 αγώνες, ενώ ήταν ο δεύτερος καλύτερος δημιουργός του πρωταθλήματος, πίσω από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, αναγκάζοντας έτσι πολλά μεγάλα αγγλικά κλαμπ, να ασχοληθούν για την περίπτωση του. Πιο θερμό ενδιαφέρον εκδήλωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο η μεταγραφή δεν προχώρησε ποτέ. Με τον Γκρίλις να μένει πιστός στην Αστον Βίλα, θέλοντας να αποκομίσει περισσότερες εμπειρίες με τους Χωριάτες.

Την επόμενη χρονιά, θα πραγματοποιήσει ακόμα καλύτερη σεζόν, με τους αριθμούς να είναι αμείλικτοι: 6 γκολ και 12 ασίστ. Μάλιστα, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Βίλα στην μεγαλειώδης νίκη επί της Λίβερπουλ, το ιστορικό 7-2. Με τον Γκρίλις να σημειώνει 2 γκολ και 3 ασίστ. Κράτησε στα ίδια επίπεδα και τα ποσοστά δημιουργίας του. Μάλιστα, ήταν καλύτερος δημιουργός από τους πλέον συμπαίκτες του, εκτός από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Και τώρα, Μάντσεστερ Σίτι

Πλέον, είναι και επίσημα μέλος της Μάντσεστερ Σίτι. Ηταν ο διακαής πόθος του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τους Πολίτες να αναγκάζονται να βγάζουν από τα ταμεία τους, το πόσο των 100 εκατ. λιρών για να ικανοποιήσουν την επιθυμία του Καταλανού τεχνικού, κάνοντας τον Γκρίλις την ακριβότερη μεταγραφή που έχει πραγματοποιήσει ένας αγγλικός σύλλογος από έναν άλλον.

Είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα της καριέρας του. Να ανεβεί επίπεδο. Οι προσδοκίες των Πολιτών σε εκείνον είναι πολλές, ωστόσο  πάντα τολμούσε να παίρνει ευθύνες. Οι στόχοι του  είναι οι προφανείς. Η καθιέρωση και η κατάκτηση τίτλων. Η πρώτη του χρονιά θα είναι απαιτητική. Τόσο σε συλλογικό, όσο σε προσωπικό επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ