Οι χαμένοι τελικοί του Πεπ Γκουαρντιόλα (vids)

Οι χαμένοι τελικοί του Πεπ Γκουαρντιόλα (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε από την Λέστερ στον τελικό του Community Shield και to10.gr σας θυμίζει τους χαμένους τελικούς στην καριέρα του Πεπ Γκουαρντιόλα

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους κουρφαίους προπονητές του κόσμου και έναν μετρ των τελικών. Μέχρι τον περσινό του Champions League, όπου ηττήθηκε από την Τσέλσι, είχε κερδίσει 11 από τους 12 τελικούς στους οποίους συμμετείχε η ομάδα του. Βλέπει όμως αυτό το απίστευτο ποσοστό του να χαλάει ύστερα και από τον σημερινό χαμένο τρόπαιο του Community Shield από την Λέστερ, μετρώντας πλέον 14/17 κερδισμένους τελικούς.

Το ημερολόγιο γράφει 20 Απριλίου του 2011, με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης να αναμετρώνται στο Μεστάγια, με φόντο την κατάκτηση του Copa Del Rey. Τότε, ζούσαμε στο μέγιστο την κόντρα Μέσι-Ρονάλντο, με τα φώτα όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη να πέφτουν πάνω στους 2 super stars, στην 3η χρονιά του Γκουαρντιόλα με τους «μπλαουγκράνα». Στο πλαίσιο των τεσσάρων Clasicos σε 21 μέρες συναντήθηκαν σε τελικό έπειτα από 21 χρόνια. Στην παράταση (103′) η κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε στη Ρεάλ το τρόπαιο που είχε να κατακτήσει από το 1993.

Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια και συγκεκριμένα 3693 ημερολογιακές ημέρες για να ξαναζήσει ο Πεπ την εμπειρία ενός χαμένου τελικού. Έχοντας περάσει μία τριετία στην Μπάγερν Μονάχου, με την οποία κυριάρχισε τους εγχώριους τίτλους, στο Champions League όμως έφτανε μέχρι τα ημιτελικά, το 2016 μετακόμισε στο Μάνστεστερ Σίτι, δεχόμενος τεράστια κριτική για αυτή την επιλογή. Οι «πολίτες» είχαν αναπτύξει εχθρούς ανά τον κόσμο, κατηγορούμενοι ως μία ομάδα που δαπανούσε υπέρογκα ποσά σε κάθε μεταγραφική περίοδο, μην μπορώντας όμως να τα μετουσιώσει σε κατάκτηση του Champions League. Κάθε χρόνο η Σίτι δεχόταν σοκαριστικούς αποκλεισμούς από υποδεέστερες ομάδες, με τον Πεπ να έρχεται στο επίκεντρο της κριτικής.

Η μεγάλη στιγμή ήρθε την περσινή σεζόν και συγκεκριμένα στον τελικό της 29ης Μαίου κόντρα στην Τσέλσι, στο Ντραγκάο. Όντας μία από τις πιο κυριαρχικές ομάδες καθ’ όλη την διάρκεια της περσινής σεζόν, θεωρήθηκε δίκαια το φαβορί. Στον αγωνιστικό χώρο όμως δεν το απέδειξε και γνώρισε την ήττα με 0-1. Με πρωταγωνιστή τον Ενγκολό Καντέ που πάτησε σε όλο το γήπεδο και έκανε όλες τις δουλειές, με σκόρερ τον Χάβερτς ο οποίος είχε καθαρό μυαλό στο τετ-α-τετ στο 42′, οι μπλε του Λονδίνου άξιζαν τη νίκη, σε σχέση με τους Σίτιζενς του Πεπ Γκουαρντιόλα, οι οποίοι έμοιαζαν πνευματικά ανέτοιμοι για το σπουδαιότερο ματς της σύγχρονης ιστορίας τους. Ο Πεπ δέχτηκε τον μεγαλύτερο όγκο της κριτικής, κατηγορούμενος για ελλειπή ψυχική προετοιμασία της ομάδας και μηδενική συνεισφορά στο κομμάτι των αλλαγών.

Ο τρίτος χαμένος τελικός του Πεπ έμελλε να έρθει σήμερα, 08/07, από την Λέστερ για την κατάκτηση του Community Shield, σε ένα τρόπαιο που προφανώς δεν φέρνει την αίγλη των δύο προηγούμενων. Ο Ιεανάτσο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Άκε, κερδίζοντας πέναλντι από τον Ολλανδό αμυντικό, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ χαρίζοντας το τρόπαιο στην Λέστερ. Φυσικά, το χαμένο αυτό τρόπαιο δεν καθορίζει σε καμία περίπτωση την σεζόν της Μάνστεστερ Σίτι, καθώς η κατάκτησή του θα βοηθούσε μόνο σε λόγους πρεστίζ και ψυχολογίας.

Όταν όμως λέγεσαι Σίτι και Γκουαρντιόλα, οφείλεις να κερδίζεις οτιδήποτε διεκδικείς, ανεξαρτήτου αίγλης και ονόματος. Οι «πολίτες» δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία πως μεγάλος στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση της Premier League και του Champions League, η απώλεια όμως του σημερινού τροπαίου προσθέτει μία μικρή ανησυχία στον τρόπο αντιμετώπισης των τελικών από τον Πεπ, καθώς για δέυτερη συνεχή φορά η ομάδα του παρουσιάστηκε ανέτοιμη και χωρίς πλάνο. Μένει να δούμε την εξέλιξη της φετινής σεζόν και πως ο Γκουαρντιόλα θα παρουσιαστεί στους πολύ μεγάλους αγώνες της σεζόν, έχοντας πλέον να αποδείξει πολλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ