Premier League : «Παίζει» δυνατά για Σαουθάμπτον ο Μάρκο Σίλβα

Premier League : «Παίζει» δυνατά για Σαουθάμπτον ο Μάρκο Σίλβα

Όποτε ένας πάγκος της Premier League μένει «ορφανός» το όνομα του Μάρκο Σίλβα ακούγεται για αυτόν, με τελευταίο παράδειγμα τη Σαουθάμπτον. Οι «Άγιοι» απέλυσαν τον Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο και σύμφωνα με ΜΜΕ στη λίστα των πιθανών διαδόχων του βρίσκεται το όνομα του Πορτογάλου, που έχει δεχθεί κρούση και από την Μπενφίκα.

Πέρυσι κατέλαβε την όγδοη θέση του πρωταθλήματος, έφθασε μέχρι τον τελικό του League Cup και έπαιξε στους ομίλους του Europa League, στο τέλος της σεζόν, όμως, ο Κλοντ Πιελ αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Λέστερ και αποχώρησε. Διάδοχος του Γάλλου στον πάγκο της Σαουθάμπτον ήταν ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, ένας προπονητής που ακούστηκε έντονα για τον Ολυμπιακό, η συνεργασία του δύο πλευρών, όμως, αποδείχθηκε βραχύβια, με το σύλλογο να ανακοινώνει τη λύση τους.

Οι «Άγιοι», μετά και τη βαριά ήττα από την Νιουκάστλ (3-0) βρίσκονται πλέον μόλις στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη, το πρόγραμμα τους στο πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο (μόλις τρία από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια είναι στην έδρα της, ενώ έχει να αντιμετωπίσει μεταξύ αυτών Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι), ενώ σε πέντε μέρες θα διεξαχθεί και ο εκτός έδρας αγώνας τους με την Γουίγκαν, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι διοικούντες τον αγγλικό σύλλογο βρίσκονται σε αναζήτηση του διαδόχου του Αργεντινού, έχουν ήδη (προ)ετοιμάζει μια λίστα με πιθανούς αντικαταστάτες και σύμφωνα με αγγλικά Μέσα ανάμεσα στα ονόματα βρίσκεται αυτό του Μάρκο Σίλβα. O Πορτογάλος ξεκίνησε την καριέρα του στην Εστορίλ (2011-2014), εν συνεχεία πήρε «προαγωγή» στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2014/15), ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού (2015/16, κατέκτησε το πρωτάθλημα) και τον Γενάρη του 2017 μετακόμισε στην Αγγλία.

Η πρώτη του ομάδα στο Νησί ήταν η Χαλ, την οποία ανέλαβε στου δρόμου τα μισά, δεν μπόρεσε όμως να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή της διατήρησής της στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Παρόλα αυτά, η Γουότφορντ τον εμπιστεύτηκε και το περασμένο καλοκαίρι του έδωσε τα κλειδιά, η συνεργασία των δύο πλευρών όμως διακόπηκε στις 21 Ιανουαρίου, με βασική αιτία του διαζυγίου το γεγονός ότι ο Πορτογάλος πίεσε τη διοίκηση για να αποδεχθεί την πρόταση της Έβερτον, κάτι που εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε.

Η Έβερτον δεν μπορούσε να περιμένει, συμφώνησε με τον Σαμ Άλαρνταις και από τον Γενάρη ο Μάρκο Σίλβα είναι δίχως ομάδα, με την Μπενφίκα να του κάνει κρούση τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να δει αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την έναρξη διαπραγματεύσεων. Όπως τονίζει πάντως η Daily Mail, πρωταρχικός του στόχος είναι η παραμονή και η εδραίωση στην Premier League, ενώ στη λίστα των ανθρώπων της Σαουθάμπτον βρίσκεται και ο Σλάβισα Τζοκάνοβιτς της Φούλαμ, ο οποίος ακούστηκε προ ημερών ακόμα για τον πάγκο της Τσέλσι!

Τα αποτελέσματα του Πελεγκρίνο στον πάγκο της Σαουθάμπτον

Σαουθάμπτον – Σουόνσι 0-0

Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ 3-2

Σαουθάμπτον – Γουλβς 0-2 (Κύπελλο)

Χάντερσφιλντ – Σαουθάμπτον 0-0

Σαουθάμπτον – Γουότφορντ 0-2

Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον 0-1

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Στόουκ Σίτι – Σαουθάμπτον 2-1

Σαουθάμπτον – Νιουκάστλ 2-2

Σαουθάμπτον – Γουέστ Μπρομ 1-0

Μπράιτον – Σαουθάμπτον 1-1

Σαουθάμπτον – Μπέρνλι 0-1

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 3-0

Σαουθάμπτον – Έβερτον 4-1

Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 2-1

Μπόρνμουθ – Σαουθάμπτον 1-1

Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 1-1

Σαουθάμπτον – Λέστερ 1-4

Τσέλσι – Σαουθάμπτον 1-0

Σαουθάμπτον – Χάντερσφιλντ 1-1

Τότεναμ – Σαουθάμπτον 5-2

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον 0-0

Σαουθάμπτον – Κρίσταλ Πάλας 1-2

Φούλαμ – Σαουθάμπτον 0-1 (League Cup)

Γουότφορντ – Σαουθάμπτον 2-2

Σαουθάμπτον – Τότεναμ 1-1

Σαουθάμπτον – Γουότφορντ 1-0 (League Cup)

Σαουθάμπτον – Μπράιτον 1-1

Γουέστ Μπρομ – Σαουθάμπτον 2-3

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 0-2

Γουέστ Μπρομ – Σαουθάμπτον (League Cup)

Μπέρνλι – Σαουθάμπτον 1-1

Σαουθάμπτον – Στόουκ Σίτι 0-0

Νιουκάστλ – Σαουθάμπτον 3-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ