Αλύγιστη η Τσέλσι των 10 παικτών στο Άνφιλντ (1-1)

Αλύγιστη η Τσέλσι των 10 παικτών στο Άνφιλντ (1-1)

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε για ένα ολόκληρο ημίχρονο με 10 παίκτες η Τσέλσι κράτησε την ισοπαλία στο Άνφιλντ χάρις στην πολύ καλή αμυντική της λειτουργία

Το μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Premier League διεξήχθη στο Άνφιλντ ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τσέλσι, σε έναν αγώνα που είχαμε μάχη Γερμανών προπονητών.

Οι Γιούργκεν Κλοπ και Τόμας Τούχελ παράταξαν τις ομάδες τους δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις, με τον τεχνικό της Λίβερπουλ να επιλέγει τον Άντριου Ρόμπερτσον τελικά για το αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Κώστα Τσιμίκα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε συντηρητικό ρυθμό με την Λίβερπουλ να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να πιέζει την Τσέλσι από τα πρώτα λεπτά, δίχως όμως να δημιουργεί κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Ένα καλό σουτ του Χάρβεϊ Έλιοτ στο 4’ που πέρασε λίγο έξω ήταν η μόνη αξιόλογη φάση του πρώτου δεκαλέπτου.

Η αναμέτρηση στο πρώτο 20λεπτο ήταν ένα κλασικό αγγλικό ντέρμπι, με τις μάχες στο κέντρο να ξεχωρίζουν και τις δύο άμυνες να φυλάνε τα νώτα τους. Όλα αυτά μέχρι το 22’ όταν η Τσέλσι κέρδισε κόρνερ το οποίο δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο. Ο Ρις Τζέιμς με τρομερό χτύπημα βρήκε στο πρώτο δοκάρι τον Κάι Χάβερτζ, ο οποίος με απίθανη γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Άλισον που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η Τσέλσι στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι κατάφερε ανοίγει το σκορ, χάρη στην υπέροχη εκτέλεση του Χάβερτζ και το κακό μαρκάρισμα του Ρόμπερτσον. Η Λίβερπουλ προσπάθησε σε εκείνο το σημείο να δημιουργήσει με ορθολογικό τρόπο και ωραία ανάπτυξη, αλλά η Τσέλσι αμυνόταν υποδειγματικά. Η Λίβερπουλ κέρδισε αρκετά κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο τα οποία όμως δεν μετουσίωσε σε γκολ.

Ενώ η αναμέτρηση φαινόταν ότι θα οδηγούνταν στο ημίχρονο με την Τσέλσι μπροστά στο σκορ, μία τρελή φάση έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα. Μια γκάφα του Αλόνσο στις καθυστερήσεις έδωσε την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να σκοράρει. Ο Ισπανός δεν άφησε τη μπάλα στον Μεντί, ο Ματίπ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, από αδράνεια της άμυνας ο Μανέ προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Τζέιμς έδιωξε τη μπάλα με το χέρι στη γραμμή.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης πήγε κατευθείαν στο VAR και είδε το χέρι του αμυντικού της Τσέλσι, ο οποίος είδε απευθείας κόκκινη κάρτα με τον Άγγλο ρέφερι να καταλογίζει πέναλτι.

Εκεί ο Σαλάχ δεν λάθεψε και ισοφάρισε σε 1-1, αποτέλεσμα που βρήκε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Η έναρξη του 2ου ημιχρόνου βρήκε την Λίβερπουλ να πιέζει ασφυκτικά, θέλοντας φυσικά να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Η κατοχή των κόκκινων ανέβηκε στα επίπεδα του 70%, δίχως όμως να μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα.

Η Τσέλσι του Τούχελ είχε υποδειγματική αμυντική συμπεριφορά με όλους τους παίκτες των μετόπισθεν να παίρνουν άριστα και να είναι πρώτοι σε κάθε διεκδικήσιμη μπαλιά.

Η Λίβερπουλ βασιζόταν πολύ στην δημιουργία ευκαιριών από τον Σαλάχ, ο οποίος με μία πολύ γλυκιά σέντρα βρήκε τον Ζότα με την κεφαλιά του να περνάει λίγο έξω.

Μέχρι το 70’ οι κόκκινοι είχαν σταθερά την κατοχή του παιχνιδιού, όμως δεν μπορούσαν σε κανένα σημείο να διασπάσουν το αμυντικό τείχος της ομάδας του Τούχελ, και απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ τα οποία δεν ανησύχησαν τον Μεντί.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης από εκείνο το σημείο και μετά έπεσε αισθητά με τους παίκτες των δύο ομάδων να είναι εμφανώς κουρασμένοι. Η Λίβερπουλ συνέχισε να βγάζει τρομερούς συνδυασμούς μπροστά οι οποίοι όμως πάντα σταματούσαν σε κάποιον παίκτη των μπλε.

Στο 86’ ο Γιούργκεν Κλοπ έριξε στην μάχη τον Κώστα Τσιμίκα για να φρεσκάρει την αριστερή του πλευρά, με το κοινό των γηπεδούχων να τον αποθεώνουν. Κάποιες σέντρες και δύο κόρνερ του Έλληνα μπακ ήταν οι τελευταίες προσπάθειες της Λίβερπουλ προκειμένου να πάρει το ντέρμπι και τους πολύτιμους 3 βαθμούς.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να μένουν ισόπαλες (1-1). Παρέα με Γουέστ Χαμ και Έβερτον στην κορυφή οι δύο ομάδες, έχοντας από 7 βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Οι ενδεκάδες των δύο προπονητών:

Λίβερπουλ: Αλισον, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (86′ Τσιμίκας), Αρνολντ, Χέντερσον (74′ Τιάγκο), Φαμπίνιο, Ελιοτ, Φιρμίνο (43′ Ζότα), Σαλάχ, Μανέ

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Τζέιμς, Ζορζίνιο (87′ Τσαλόμπα), Καντέ (46′ Κόβασιτς), Μάουντ, Χάβερτς (46′ Τιάγκο Σίλβα), Λουκάκου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ