Τσέλσι – Η τέχνη του να πουλάς (pic)

Τσέλσι – Η τέχνη του να πουλάς (pic)

Την ώρα που άλλες ομάδες προσπαθούν να... ξεθάψουν χρήματα για να κάνουν μεταγραφικές κινήσεις, η Τσέλσι πουλά ποδοσφαιριστές εκτός πλάνων, βάζοντας στα ταμεία της μυθικά ποσά, βοηθώντας έτσι τον Τόμας Τούχελ με προσθήκες επιπέδου.

Δαπάνησε σχεδόν 115 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος κατέχει πλέον και τον τίτλο της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία του συλλόγου. Και είναι έτοιμη να δώσει ακόμα 60+ για τον Ζιλ Κουντέ της Σεβίλλης. Η Τσέλσι ήταν, είναι και θα είναι μία ομάδα που βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη της στις μεταγραφικές περιόδου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλάνε για Financial Fair Play και κατηγορούν τους «μπλε» για τα μεγάλα ποσά που ξοδεύουν σχεδόν σε κάθε περίοδο μεταγραφών. Ωστόσο η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Διότι, η πρωταθλήτρια Ευρώπης ξέρει και να πουλάει, εκτός από το να αγοράζει. Και το αποδεικνύουν οι πράξεις και τα νούμερα. Η ομάδα του Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ένας από τους πιο οργανωμένους συλλόγους στον πλανήτη.

Δεν είναι σε καμία περίπτωση, μία ομάδα που σκορπάει χωρίς να την ενδιαφέρει τίποτα. Αυτή τη στιγμή, χωρίς τον Κουντέ ο οποίος δεν έχει αποκτηθεί ακόμη επίσημα, η Τσέλσι βρίσκεται στο +35 εκατομμύρια ευρώ! Έχοντας αποκτήσει τον Ρομέλου Λουκάκου έναντι 115 εκατομμυρίων!

Με απλά μαθηματικά, οι «μπλε» του Λονδίνου, έχουν βάλει στα ταμεία τους συνολικά 150 εκατομμύρια ευρώ. Και μάλιστα, χωρίς να έχει πουλήσει κάποιον σούπερ σταρ. Ούτε καν κάποιον βασικό ποδοσφαιριστή!

Όσο «τρελό» και αν ακούγεται, η Τσέλσι και κυρίως το δεξί χέρι του Αμπράμοβιτς, η Μαρίνα Γκρανόφσκαγια που «τρέχει» τα πάντα στο στρατόπεδο των «μπλε», έχει καταφέρει να «μαζέψει» υπέρογκα ποσά από ποδοσφαιριστές τους οποίους ο Τόμας Τούχελ τους είχε θέσει εκτός πλάνων.

Η Γκρανόφσκαγια είναι… ανεπίσημα η CEO της Τσέλσι και έχει καταφέρει να κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη του Ρώσου μεγιστάνα ο οποίος της έχει δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας, με την 46χρονη να τον βγάζει ασπροπρόσωπο κάθε χρόνο.

Τελευταία πώληση από τους «μπλε», αυτή του Κουρτ Ζουμά. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ήταν μεταξύ 4ης και 5ης θέσης στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών της ομάδας από τον Γερμανό τεχνικό. Και η διοίκηση της Τσέλσι κατάφερε να τον… ξεφορτωθεί και να τον στείλει στη Γουέστ Χαμ, η οποία θα δώσει ένα ποσό κοντά στα 33 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από μόλις λίγες ημέρες, ο Τάμι Έιμπραχαμ μετακόμισε από την αγγλική στην ιταλική πρωτεύουσα για να φορέσει τη φανέλα της Ρόμα. Το κόστος της μεταγραφής; 40 εκατομμύρια ευρώ! Για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίστηκε ελάχιστα υπό τις οδηγίες του Τούχελ.

Εκτός από τους συγκεκριμένους, η Τσέλσι, έχει δώσει και τον Φικάγιο Τομόρι για τον οποίο η Μίλαν δαπάνησε σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 23 εκατομμύρια μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου από την πώληση του Μαρκ Γκουέι, ο οποίος φοράει πλέον τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας.

Μαζί με Ζαπακόστα, Λιβραμέντο, Μόουσες, Ουγκμπό, Μπέιτ και Ζιρού, τα έσοδα από τις πωλήσεις φτάνουν συνολικά στα 150 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που οι «μπλε» «τονώνουν» το μπάτζετ με πωλήσεις, καθώς και πριν από δύο χρόνια είχαν βάλει στα ταμεία τους σχεδόν 200 εκατομμύρια από τις αποχωρήσεις τον Αζάρ και Μοράτα, εξ ου και το περσινό «τρελό» καλοκαίρι στο οποίο η Τσέλσι δαπάνησε περίπου 250 εκατομμύρια για μεταγραφές!

Οι αποφάσεις, οι κινήσεις και τα ίδια τα νούμερα δείχνουν πως η Τσέλσι είναι μία από τις ομάδες με τη καλύτερη διαχείριση και οργάνωση. Και όλα φαίνεται πως επαληθεύονται, καθώς οι «μπλε» είναι αυτοί τη στιγμή οι πρωταθλητές Ευρώπης και δείχνουν να έχουν ένα ρόστερ που είναι ικανό για όλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ