Αλεξάντερ-Άρνολντ – Ένας αμυντικός με πόδια «δεκαριού» (pics, vids)

Αλεξάντερ-Άρνολντ – Ένας αμυντικός με πόδια «δεκαριού» (pics, vids)

O Τρέντ Αλεξάντερ-Άρνολντ είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ «στο Νησί», με την ικανότητά του στη δημιουργία να ξεπερνά ακόμα και τις αμυντικές «αρετές» του.

Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα στην Αγγλία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της από τα άκρα της άμυνας με τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός αυτό.

Στον αγώνα με την Λιντς ήταν εξαιρετικός, σερβίροντας μάλιστα την ασίστ στο πρώτο γκολ των «Reds» το οποίο ήταν και το 100ο του Μο Σαλάχ στην Premier League. Η τελική πάσα όμως είναι το κομμάτι με την ευκολότερη στατιστική αποτύπωση. Στο «Έλαντ Ρόουντ» καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν ένας μόνιμος «πονοκέφαλος» για την άμυνα των «Παγωνιών» προκαλώντας ρίγματα με συνεχείς πλαγιοκοπήσεις και δημιουργώντας αριθμητικό πλεονέκτημα στο επιθετικό τρίτο της ομάδας του.

Το σύνολο του Κλοπ είχε χθες 30 τελικές προσπάθειες, με τον Άρνολντ να φτάνει αισίως τις 20 ευκαιρίες που ξεκινούν από τα δικά του πόδια στις πρώτες 4 αγωνιστικές, όντας πρώτος στη σχετική λίστα, τη στιγμή που ο Αιγύπτιος συμπαίκτης του αλλά και ο Τζακ Γκρίλις της «αρμάδας» του Πεπ Γκουαρντιόλα έχουν 13 έκαστος.

Μάλιστα με την ασίστ του έφτασε τις 35 στο πρωτάθλημα προσπερνώντας, για την ώρα τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 34. Ουσιαστικά είναι ένας μέσος, «καμουφλαρισμένος» στα μετόπισθεν, βρίσκοντας χώρο με το πλάτος που δίνει η Λίβερπουλ επιθετικά στο γήπεδο και τη συνεχή κίνηση των παικτών χωρίς τη μπάλα, οι οποίοι περιμένουν να αξιοποιήσουν τις πάσες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ