Ζοσέ Μουρίνιο : «Χαίρομαι με τη χαρά αυτών που δεν με συμπαθούν»

Ζοσέ Μουρίνιο : «Χαίρομαι με τη χαρά αυτών που δεν με συμπαθούν»

Μιλώντας εν όψει της σημερινής αναμέτρησης Κυπέλλου με την Μπράιτον, ο Ζοσέ Μουρίνιο επανέλαβε ότι έχει δημιουργηθεί μια... παράδοση με τον αποκλεισμό της Γιουνάιτεντ από τα προημιτελικά του Champions League, χρησιμοποίησε ως παραδείγματα αυτά των Ρεάλ - Σιτί, ενώ τόνισε ότι χαίρεται με τη χαρά αυτών που δεν τον συμπαθούν!

Τον Αύγουστο έχασε το ευρωπαϊκό Super Cup, γνωρίζοντας την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο League Cup αποκλείστηκε στον πέμπτο γύρο από την Μπρίστολ. Στο πρωτάθλημα βλέπει εδώ και πολλές εβδομάδες την πλάτη της συμπολίτισσας Σίτι, που έχει ξεφύγει στην κούρσα και βρίσκεται λίγους πόντους μακριά από την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου. Το τελευταίο «χαστούκι», ήρθε πριν από τέσσερις μέρες, όταν η Σεβίλλη νίκησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έχει μείνει ζωντανή πλέον μόνο στο Κύπελλο) μέσα στο Ολντ Τράφορντ και την απέκλεισε από τη συνέχεια του Champions League.

Ο αποκλεισμός από τους Ανδαλουσιάνους σήκωσε πολύ κουβέντα στο Νησί -και όχι μόνο- για το κατά πόσο ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ικανός να οδηγήσει τους «Κόκκινους Διαβόλους» σε μεγάλους τίτλους, το κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με έναν σύλλογο που τα τελευταία χρόνια έχει μάθει να κερδίζει, το κατά πόσο μπορεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει γύρω από το πρόσωπό του, μετά, ειδικά και τις δηλώσεις που έκανε έπειτα από τον αποκλεισμό.

«Έχω καθίσει σε αυτή την καρέκλα δύο φορές στο παρελθόν με την Πόρτο και τη Ρεάλ Μαδρίτης και στις δύο περιπτώσεις η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε αυτός ο αποκλεισμός δεν είναι κάτι καινούριο για το σύλλογο».

Οι δηλώσεις με τις οποίες δεν αναφέρεται και με τόσο καλά λόγια για την ομάδα στην οποία εργάζεται συνεχίστηκαν από πλευράς Ζοσέ, ο οποίος έκανε λόγο για πρόβλημα ποδοσφαιρικής… κληρονομιάς, αναφέρθηκε στους οπαδούς που τον γιούχαραν και επανέλαβε τα περί χρόνιας απουσίας των «Κόκκινων Διαβόλων» από την προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Δεν θα το βάλω στα πόδια, ούτε θα κλάψω επειδή με γιούχαραν κάποιοι στο γήπεδο. Στο επόμενο παιχνίδι είμαι ο πρώτος που θα βγει στον αγωνιστικό χώρο και δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου. Όταν ήμουν 20 χρονών ήμουν ο «κανένας» στο χώρο του ποδοσφαίρου. Σήμερα είμαι 55 και είμαι αυτός που είμαι λόγω της δουλειάς και του ταλέντου μου. Καταλαβαίνω την αντίδραση των πάρα πάρα πάρα πολλών ανθρώπων που δεν με συμπαθούν. Έχω 10 μήνες να κερδίσω κάποιο τρόπαιο. Κέρδισα την Τσέλσι, κέρδισα τη Λίβερπουλ αλλά τώρα που αποκλείστηκα από τη Σεβίλλη ήρθε η ώρα να χαρούν», ανέφερε αρχικά.

«Και επειδή έχω μάθει να χαίρομαι με τη χαρά των άλλων, είμαι κι εγώ ένας χαρούμενος τύπος. Οι οπαδοί έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να εκφράζουν τα παράπονά τους αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει η παράδοση στην οποία και πιστεύω. Και αυτή λέει πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει να προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2011…», πρόσθεσε με δόση ειρωνείας.

«Όταν έφθασα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ξέρετε πόσοι παίκτες είχαν φθάσει στα προημιτελικά του Champions League; Ο Τσάμπι Αλόνσο με την Λίβερπουλ, ο Ίκερ Κασίγιας με τη Ρεάλ και ο Ρονάλντο με την Γιουνάιτεντ. Αυτό είναι ποδοσφαιρική κληρονομιά. Τα τελευταία επτά χρόνια, η χειρότερη θέση της Σίτι είναι η 4η. Στο ίδιο διάστημα, έχει κερδίσει δύο, ή αν προτιμάτε τρία πρωταθλήματα και έχει βγει τρεις φορές δεύτερη. Αυτό είναι ποδοσφαιρική κληρονομιά. Ξέρετε τι είναι ακόμα κληρονομιά; Ο Οταμέντι, ο Ντε Μπρόινε, ο Φερναντίνιο, ο Σίλβα, ο Στέρλινγκ, ο Αγουέρο. Είναι επενδύσεις από το παρελθόν, όχι από τα δύο τελευταία χρόνια», συνέχισε ο Πορτογάλος, για να ολοκληρώσει εν συνεχεία τη σκέψη του.

«Ξέρετε πόσοι έφυγαν από την Γιουνάιτεντ τα δύο τελευταία χρόνια; Δείτε πού παίζουν, πώς παίζουν, αν παίζουν… Εγώ, θα αφήσω στον επόμενο προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μια ομάδα διαφορετική από αυτήν που παρέλαβα. Μια ομάδα με νοοτροπία και σαφώς σε καλύτερη κατάσταση. Μια ομάδα που θα έχει τον Λουκάκου, τον Μάτιτς, τον Ντε Χέα», κατέληξε ο Μουρίνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ