Από τον Κουτίνιο μέχρι τον Σανέ – Τρία ντέρμπι Σίτι-Λίβερπουλ που έγραψαν ιστορία

Από τον Κουτίνιο μέχρι τον Σανέ – Τρία ντέρμπι Σίτι-Λίβερπουλ που έγραψαν ιστορία

Σίτι και Λίβερπουλ χάρισαν άλλη μια παράσταση και το «10» θυμάται τρία κορυφαία ντέρμπι που έγραψαν ιστορία.

Δυο ομάδες, δυο κόσμοι, δυο διαφορετικές λογικές. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ ξεκίνησαν από διαφορετική αφετηρία για να φτάσουν στο ίδιο σημείο. Είναι οι δυο κορυφαίες ομάδες στο Νησί τα τελευταία χρόνια, και το μεταξύ τους ντέρμπι το μεγαλύτερο, χάρη σε δυο προπονητές που είναι ειδικοί στην παραγωγή high end ποδοσφαίρου.

Η μεταξύ τους αναμέτρηση αναστατώνει και διχάζει το αγγλικό ποδόσφαιρο, έχοντας χαρίσει μεγάλες παραστάσεις: Aπό τους δυο προημιτελικούς του Champions League, μέχρι την απίστευτη κούρσα πρωταθλήματος το 2019.

Σε αυτά προστέθηκε, όσαν συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στο Ανφιλντ. Στο καλύτερο παιχνίδι της Premier League μέχρι στιγμής στην σεζόν, ένα αδιάκοπο μπρα ντε φερ, το οποίο δεν ανέδειξε κανέναν νικήτη. Η ατομική ποιότητα απένατι στο ανώτερο σύνολο, με το τελικό 2-2 να αφήνει ικανοποιημένη την Τσέλσι, η οποία πλέον βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με αφορμή την χθεσινή τους αναμέτρηση, το «10» θυμάται τα κορυφαία ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια.

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-2 (13/4/2014)

Πρότου η μεταξύ τους κόντρα γιγαντωθεί, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έδιναν μάχη για το πρωτάθλημα το 2014, με τους Κόκκινους να υποδέχονται στο Ανφιλντ την τότε ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι για την 34η αγωνιστική της Premier League.

Oι Κόκκινοι φάνηκαν να είχαν κάνει το πιο αποφαστιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Στέρλινγκ και Σκρτελ, αλλά οι Πολίτες με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο ισοφάρισαν αλλά το λάθος του Βίνσεντ Κόμπανι και το γκολ του Φελίπε Κουτίνιο έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ. Το πρωτάθλημα εν τέλει… γλίστρησε από τα χέρια της Λίβερπουλ και κατέληξε στην γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 4-3 (14/1/2018)

Από την μία το απόλυτο κίνητρο: H αήττητη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο νόμος του Ανφιλντ. Το ντέρμπι κόντρα στην Λίβερπουλ ήταν ένα από τα τελευταία μεγάλα τεστ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ωστόσο η ψυχωμένη Λίβερπουλ, υποχρέωσε τους Πολίτες στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Το 1-1 του πρώτου ημίχρονου δεν προϊδέαζε το τι θα ακολουθούσε στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Κλοπ σημειώνει τρια γκολ σε διάστημα εννιά λεπτών (Φιρμινο 59΄, Μανέ 61΄, Σαλάχ 68΄), δίνοντας πανηγυρικό τόνο. Η Σίτι βγάζει αντίδραση, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν η μείωση του σκορ σε 4-3 με τους Μπερνάρντο Σίλβα (84΄) και Γκουντογκάν (90+1).

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 2-1 (3/1/2019)

Το 2019 η κόντρα των δυο ομάδων ήταν στην κορύφωση της. Δυο ομάδες που άγγιξαν το τέλειο και το πρώταθλημα να κρίνεται στις λεπτομέρεις.Το ημερολόγιο έγραφε 3 Ιανουαρίου και η Σίτι υποδέχεται στο Ετιχαν την Λίβερπουλ, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να βρίσκεται στο +7 από τους Πολίτες.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα δεν είχε τελική στο πρώτο μισάωρο, παρόλο αυτά πήρε το προβάδισμα με τον Σέρχιο Αγουέρο, λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου. Θα μπορούσε να είχε μείνει πίσω στο σκορ, ωστόσο το πιο αστείο αυτογκολ δεν μπήκε ποτέ με τον Στόουνς να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος, οι Κόκκινοι ανέβασαν την αποδοσή τους, και ισοφάρισαν με τον Φιρμίνο, ωστόσο η Πρωταθλήτρια δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και σε μια αντεπίθεση πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Σανέ. Το τελικό σφύριγμα του διαιτήτη βρήκε την Σίτι νικήτρια και σηματοδότησε την αντεπίθεση της στο πρωτάθλημα, όπου και το κατέκτησε στο νήμα από την Λίβερπουλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ