Μάντσεστερ Σίτι – Η «αναγέννηση» του Μπερνάρντο Σίλβα (pics, vids)

Μάντσεστερ Σίτι – Η «αναγέννηση» του Μπερνάρντο Σίλβα (pics, vids)

Το 2019 ήταν στο ζενίθ της καριέρας του, πέρασε δυο δύσκολες σεζόν, αλλά ο Μπερνάρντο Σίλβα φέτος επέστρεψε...

9 Ιουνίου 2019: Η Πορτογαλία κατακτά το πρώτο Nations League στην ιστορία και ο Μπερνάρντο Σίλβα ολοκληρώνει μια ονειρεμένη σεζόν. Κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων με την Μάντσεστερ Σίτι και κούπα με την εθνική του ομάδα. Και στις δυο περιπτώσεις MVP. Κατέκτησε τόσα τρόπαια, ομαδικά και ατομικά, όσο κανείς άλλος εκείνη την σεζόν. Βρέθηκε πιο πάνω ακόμα και από Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι. Θα μπορούσε να είναι ο τέλειος επίλογος της καριέρας του, αλλά ο τότε 24άχρονος μεσοεπιθετικός έπρεπε να συνεχίσει.

Για την επομένη διετία έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Σαν να φάνηκε μεθυσμένος από το νέκταρ της επιτυχίας του. Οι μέτριες εμφανίσεις του οδήγησαν την Σίτι να βάλει πωλητήριο για να εξοικονομήσει χρήματα για την απόκτηση του Χάρι Κέιν, ενώ ο ίδιος σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν ήταν ευχαριστημένος πια στο Μάντσεστερ. Η μεταγραφή του επιθετικού της Τότεναμ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ο Πορτογάλος εν τέλει παρέμεινε στους Πολίτες.

Στην εκκίνηση της φετινής χρονιάς όλα φαίνονται να έχουν αλλάξει άρδην. Ο Μπερνάρντο Σίλβα θυμίζει τον παίκτη που ήταν πριν από δυο χρόνια. Χρειάστηκε να περάσουν 206 ημέρες για να σημειώσει γκολ ξανά στην Premier League. Το σημείωσε κόντρα στην Λέστερ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το πανηγύρισε έξαλλα, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Σαν να είχε βάλει προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό του, όπου το κέρδισε. Μια μικρή δικαίωση για τον ίδιον, μια υπενθύμιση για το τι μπορεί να κάνει.

Το ματς κόντρα στις Αλεπούδες ήταν το εφαλτήριο για να συνεχίσει. Στην διαβολοβδομάδα της Πρωταθλήτριας Αγγλίας, κόντρα σε Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ πραγματοποίησε κυρίαρχες εμφανίσεις στο χώρο του κέντρου. Η απόδοση του στα πιο απαιτητικά παιχνίδια της σεζόν μέχρι στιγμής, έκαναν τον Πεπ Γκουαρντιόλα να αποθεώσει τον παίκτη του.

«Τι μεγάλος παίκτης. Φοβερή η απόδοση του σε έναν νέο ρόλο στη μεσαία γραμμή. Ετρεχε σε όλο το γήπεδο με ή χωρίς την μπάλα. Ηταν από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του. Είναι καταπληκτικός» τόνισε ο Kαταλανός τεχνικός για τον Πορτογάλο.

Για τον Μπερνάρντο Σίλβα ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός τα στατιστικά του. Η δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο είναι αθόρυβη αλλά το ίδιο σημαντική. Ένα κράμα από καλή τεχνική κατάρτιση, ισορροπία αλλά και συνέπεια στα αμυντικά του καθήκοντα. Δεν έχει την λάμψη του Ντε Μπρόινε, ή των άλλων μεσοεπιθετικών της Μάντσεστερ Σίτι . Ένας παίκτης που… θυσιάζεται για το σύνολο, για τους… άλλους.

Τα νούμερα του μέχρι στιγμής (ένα γκολ, σε εννιά εμφανίσεις) επιβεβαιώνουν ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής… χαμηλών τόνων, αλλά παράλληλα τόσο ξεχωριστός. Αυτό έκανε σε όλη την καριέρα μέχρι σήμερα, αυτό θα συνεχίσει να κάνει.Ενας αθόρυβος εργάτης, που του αρέσει να δουλεύει για την ομάδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ