Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ο «εφιαλτικός» Οκτώβρης με τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ο «εφιαλτικός» Οκτώβρης με τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε να χάσει 5-0 στην έδρα της από το μακρινό 1955 και τον αγώνα κόντρα στην συμπολίτισσα Σίτι.

Σοκ έχει προκαλέσει στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο διασυρμός με 5-0 από την Λίβερπουλ μέσα στο «Όλντ Τράφορντ» για την 9η αγωνιστική της Premier League. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού η συγκεκριμένη ήττα αποτελεί την πιο βαριά στην ιστορία των «Κόκκινων Διαβόλων» με αντίπαλο την «ομάδα του μεγάλου λιμανιού». Οι ευθύνες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και των παικτών του είναι πολλές, με τους φιλάθλους της ομάδας να βρίσκονται στα «κάγκελα» και τον μέλλον του Νορβηγού στον «αέρα».

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι ομολογουμένως η πιο πετυχημένη ομάδα στην 30χρονη σχεδόν ιστορία της Premier League (ιδρύθηκε το 1992) με 13 κατακτήσεις, αλλά, όπως και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, έτσι κι αυτή έχει ζήσει εφιαλτικά απογεύματα. Το αξιοσημείωτο, όμως, με την περίπτωση των «μπέμπηδων» είναι ότι όλες οι συντριβές που έχουν υποστεί στην εν λόγω διοργάνωση, έχουν σημειωθεί κατά διαβολική σύμπτωση τον μήνα Οκτώβρη. Το to10.gr κάνει flash back και σας θυμίζει κατά χρονολογική σειρά πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 5-0 (20/10/1996)

Ο πρώτος χρονικά διασυρμός της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ από καταβολής Premier League ήταν πριν από 25 χρόνια στο παιχνίδι με την Νιούκαστλ στο «Σεν Τζειμς Παρκ». Τότε οι «Καρακάξες» με τον Κέβιν Κίγκαν στον πάγκο τους διέλυσαν με 5-0 τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έχοντας μάλιστα πέντε διαφορετικούς σκόρερ (Πίκοκ, Ζινολά, Σίρερ, Φέρντιναντ και Άλμπερτ) ανάμεσά τους και τον Βέλγο Φίλιπ Άλμπερτ που πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα με μία υπέροχη λόμπα. Την σεζόν εκείνη, η Νιούκαστλ έκανε εξαιρετική σεζόν τερματίζοντας 2η και 7 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Γιουνάιτεντ.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 6-3 (26/10/1996)

Μόλις έξι μέρες μετά, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» παθαίνουν δεύτερο γερό πατατράκ, αυτή την φορά κόντρα στην Σαουθάμπτον στο παλιό γήπεδό της, «The Dell», το οποίο ήταν έδρα της μέχρι και το 2001. Οι γηπεδούχοι σ’ εκείνο το ματς είχαν πάει στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 3-1, όντας και με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Ρόι Κιν στο 20’. Αυτή την αριθμητική υπεροχή την εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο στην επανάληψη και με πρωταγωνιστές τους Μπέρκοβιτς(2 γκολ, 3 ασίστ) και Όστεντσταντ (χατ-τρικ) πανηγύρισαν μία ευρεία νίκη με σκορ 6-3. Παρεμπιπτόντως τη σεζόν εκείνη, οι «Άγιοι» σώθηκαν στην κόψη του ξυραφιού, τερματίζοντας μόλις 1 βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

ΤΣΕΛΣΙ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 5-0 (3/10/1999)

Την σεζόν 1999-2000, στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι φιλοδώρησε με 5 γκολ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τον Πογέτ να ανοίγει το σκορ μόλις 27 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα και τον Σάτον στο 16’ να διπλασιάζει τα τέρματα για τους «μπλε». Η συνέχεια αποτέλεσε παράσταση για έναν ρόλο για τους παίκτες του Τζιανλούκα Βιάλι, με τους Πογέτ και Μόρις να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Λονδρέζων. Πάντως, οι «μπέμπηδες» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος της χρονιάς, αφού αναδείχθηκαν πρωταθλητές.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 1-6 (23/10/2011)

Πριν δέκα χρόνια, σημειώθηκε η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα της Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ». Αντίπαλος ήταν η μισητή συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι, η οποία συνέτριψε με 6-1 τους «μπέμπηδες», την σεζόν μάλιστα που οι «Πολίτες» επέστρεφαν στους τίτλους(πήραν πρωτάθλημα στην ισοβαθμία-διαφορά τερμάτων- με Γιουνάιτεντ) μετά από 44 ολόκληρα χρόνια. Ο Μάριο Μπαλοτέλι είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τους «Κόκκινους Διαβόλους» να δέχονται 3 γκολ στα τελευταία λεπτά και να γνωρίζουν την πιο ντροπιαστική εντός έδρας ήττα στην ιστορία τους μετά από 66 χρόνια. Η τελευταία φορά που η Γιουνάιτεντ είχε δεχτεί πάνω από 6 γκολ στο «σπίτι» της, ήταν το Σεπτέμβρη του 1930, όταν είχε χάσει από την Νιούκαστλ με 7-4.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΤΟΤΕΝΑΜ 1-6 (4/10/2020)

Πέρυσι τον ίδιο μήνα, η Τότεναμ με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της σημείωσε μία τεραστίων διαστάσεων νίκη μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων», σοκάροντας τόσο τους φιλάθλους της Γιουνάιτεντ όσο και τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος κοίταζε αποσβολωμένος από τον πάγκο μην μπορώντας να πιστέψει το τραγικό πρόσωπο που παρουσίαζε η ομάδα του. Παρά το γεγονός ότι οι «Κόκκινοι Διάβολοι προηγήθηκαν από την άσπρη βούλα με τον Μπρούνο Φερνάντες, στη συνέχεια παραδόθηκαν στις ορέξεις των «Spurs» που βρήκαν 6 αναπάντητα γκολ με τους Εντομπελέ, Σον, Κέιν, Σο, Οριέ και Κέιν. Πάντως, το τέλος της περασμένης σεζόν βρήκε την ομάδα του Σόλσκιερ στην 2η θέση, με την Τότεναμ να τερματίζει 7η.

Επιμέλεια: Ιπποκράτης Φινδάνης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ