Άρσεναλ εμπιστευτικό – H δικαίωση του Μικέλ Αρτέτα (pics, vids)

Άρσεναλ εμπιστευτικό – H δικαίωση του Μικέλ Αρτέτα (pics, vids)

Bρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου, η Άρσεναλ συνέχισε να τον πιστεύει και ο Αρτέτα την δικαιώνει.

Η χρηματιστιριακή αξία του ρόστερ: Σχεδόν 565 εκατ. ευρώ. Βασίλισσα των μεταγραφών το περασμένο καλοκαίρι στην Αγγλία. Σε μια μεταγραφική περίοδος που η Σίτι πήρε τον Γκρίλις, η Τσέλσι τον Λουκάκου και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε πίσω στο Ολντ Τράφορντ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Άρσεναλ κατάφερε να ξοδέψει περισσότερα. Το ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα τραγικό. Απόκορυφωμα της κρίσης που είχε στην αρχή της χρονιας όσα έγιναν στο ντέρμπι κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Tο ημερολόγιo έγραφε 28 Αυγούστου. Οι Πολίτες υποδεχόταν για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος την Αρσεναλ, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να διαλύει με το εκκωφαντικό 5-0 του Κανονιέρηδες. Αυτή η συντριβή είχε ιστορικό χαρακτήρα για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα: Χωρίς βαθμό, χωρίς γκολ, -9 διαφορά τερμάτων. Η χειρότερη εκκίνηση ομάδας στην ιστορία της Premier League.

Η αρχή της σεζόν φάνηκε να είναι η συνέχεια της περσινής. Όταν η Άρσεναλ δεν κατάφερε να βγει Ευρώπη σχεδόν μετά από 25 χρόνια. Πολλοί είχαν εκφράσει την πεποίθηση αν ο Μίκελ Αρτέτα ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος που θα μπορούσε να επαναφέρει τον σύλλογο στον δρόμο των επιτυχίων. Ο Ισπανός τεχνικός από την ημέρα που ανέλαβε τους Κανονιέρηδες κατάφερε να συμμαζέψει το χάος που είχε αφήσει ο προκατοχός του, Ουνάι Έμερι, αλλά στα ματιά πολλών δεν ήταν αυτός που θα μπορούσε να εγγυηθεί το βήμα παραπάνω στην λονδρέζικη ομάδα.

Μετά την συντριβή κόντρα στους Πολίτες, βρέθηκε πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου, ωστόσο ο Πεπ Γκουαρντιόλα τον στήριξε: «Η Αρσεναλ δεν μπορεί να βρει καλύτερο προπονητή από τον Μίκελ. Είναι η καλύτερη λύση και είμαι σίγουρος πως θα βρει τους τρόπους για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση», είχε αναφέρει ο Καταλανός.

63 ημέρες μετά από αυτό το εφιαλτικό απόγευμα, ο Αρτέτα φαίνεται να έχει δικαιώσει πλήρως τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι. Σε αυτούς τους δυο μήνες, οι Κανονιέρηδες κάνουν πορεία πρωταθληματισμού. Παίζοντας θελκτικό ποδόσφαιρο και έχοντας βρει τις απαιτούμενες σταθερές, βρίσκονται μία ανάσα από την τέτραδα του πρωταθλήματος. Κόντρα στην Λέστερ, αν και τα χρειάστηκε, η Άρσεναλ επιβαίωσε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με πρωτοεργάτη αυτή της πορείας να είναι αναμφίβολα ο Μικέλ Αρτέτα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Ισπανός τεχνικός έκανε κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει ούτε ο Αρσέν Βενγκέρ στην θητεία του στους Κανονιέρηδες: Να σημειώσει τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες κόντρα στην Λέστερ.

Παράλληλα, μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Κρίσταλ Πάλας «τρέχει» το δεύτερο καλύτερο αήττητο σερί στην Premier League, μετά από αυτό του Γιούργκεν Κλοπ. Πιο συγκεκριμένα, η Αρσεναλ είναι συνολικά αήττητη σε 9 παιχνίδια (7 πρωταθλήματος, 2 Κυπέλλου).

Aν κανείς κοιτάξει πως ο Αρτέτα τους δεύτερους μήνες έχει μεταμορφώσει την Άρσεναλ, θα παρατηρήσει την αγωνιστική επάνοδο του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Μπορεί, ο Γκαμπονέζος να ξεκίνησε νωθρά την χρονιά, αλλά στα τελευταία παιχνίδια είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Κανονιέρηδων στο πρωτάθλήμα. Μετά την συντριβή στο Έτιχαντ ο 32άχρονος επιθετικός είναι ο δεύτερος σκόρερ στο Νησί, πίσω μόνο από τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Πέρα από το επιθετικό πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε, ο Μίκελ Αρτέτα φαίνεται πως έχει λύσει και το αμυντικό της πρόβλημα. Σε αυτό το διάστημα, η Άρσεναλ είχε δεχθεί μόνο τέσσερα γκολ. Βασικός υπεύθυνος για αυτήν την επίδοση είναι ο Άαρον Ράμσντεϊλ. Ο Αγγλος τερματοφύλακας έχει δικαιολογήσει μέχρι στιγμής τα 25 εκατ. ευρω που δαπάνησαν οι Κανονιέρηδες το περασμένο καλοκαίρι και κόντρα στην Λέστερ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Πραγματοποίησε οκτώ επεμβάσεις, τις περισσότερες που έχει κάνει σε παιχνίδι της Premier League. Mάλιστα, μία εξ αυτών ήταν η απόκρουση… της χρονιάς, ενώ συνολικά έχει κρατήσει τέσσερις φορές ανέπαφη την εστία του, μία λιγότερη από Εντερσον, Μεντί και Αλισον.

Στην εξίσωση μπαίνει και ο Σμιθ Ρόου. Ο Αγγλος μέσος και αυτός με την σειρά του το τελευταίο δίμηνο έχει πραγματοίησει εξαιρετικές εμφανίσεις. Είναι το σημείο αναφοράς των Λονδρέζων στο χώρο του κέντρου, με τον 21άχρονο άσο να έχει συμβολή και στο επιθετικό τομέα. Πιο συγκεκριμένα, στα τελευταία επτά παιχνίδια, έχει σημειώσει 4 γκολ και 2 ασίστ.

Η αγωνιστική ανάκαμψη της Άρσεναλ έχει την υπογραφή του προπονητή της. Ο Μίκελ Αρτέτα, όταν κατάφερε να βρει τα συστατικά και τις ισορροπίες στην ενδέκαδα της Άρσεναλ, η λονδρέζικη ομάδα πηγαίνει στο αυτόματο. Τις επόμενες αγωνιστικές, έχει ένα πρόγραμμα-πρόκληση. Τρία εκτός έδρας ντέρμπι με Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Έβερτον αλλά και δυο ματς-παγίδες με Γουότφορντ και Νιουκάστλ, παρόλο αυτά η Άρσεναλ του τελευταίου δίμηνου είναι έτοιμη για σπουδαία πράγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ