Γιατί ο Μάτιτς δε φορά το σύμβολο στη μνήμη των πεσόντων Βρετανών στρατιωτών

Γιατί ο Μάτιτς δε φορά το σύμβολο στη μνήμη των πεσόντων Βρετανών στρατιωτών

Ο Νεμάνια Μάτιτς δε φόρεσε την παπαρούνα στην μνήμη των νεκρών Βρετανών στρατιωτών και «σήκωσε θύελλα» αντιδράσεων, όμως αρνείται για σοβαρό λόγο.

Ο Νεμάνια Μάτιτς μπορεί να μπήκε αλλαγή στο ματς με την Τότεναμ, που εξελίχθηκε σε ήσυχο βράδυ για τη Γιουνάιτεντ και να μοίρασε ασίστ στο τρίτο γκολ, πασάροντας στο Ράσφορντ, όμως ο Σέρβος αμυντικός χαφ σχολιάστηκε αρνητικά για μια εξωαγωνιστική του επιλογή.

Χθες ήταν οι μέρα που οι Βρετανοί τιμούν τους νεκρούς στρατιώτες τους στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, αλλά και σε άλλες εμπόλεμες καταστάσεις που βρέθηκαν, γνωστή και ως «Rememberannce Sunday», όπου η Premier League φορά το σύμβολο της παπαρούνας στη μνήμη τους.

Ο Μάτιτς δεν ακολούθησε το έθιμο και αρκετοί φίλαθλοι στράφηκαν εναντίον του με διάφορα σχόλια. εκείνος όμως ξεκαθάρισε τους λόγους για την απόφασή του αυτή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αναγνωρίζω γιατί οι άνθρωποι φοράνε παπαρούνες. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να το κάνει και έχω συμπάθεια σε αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους σε μία εμπόλεμη κατάσταση.

Αλλά για μένα δυστυχώς είναι μία σκληρή υπενθύμιση του βομβαρδισμού που έζησα όταν ήμουν 12 ετών και ζούσα στο Βρέλο, όταν η χώρα μου διαλύθηκε από τους βομβαρδισμούς το 1999».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ