Κώστας Τσιμίκας, «η… ασφάλεια του Κλοπ και της Λίβερπουλ» – Αποκαλυπτική συνέντευξη από to10.gr

Κώστας Τσιμίκας, «η… ασφάλεια του Κλοπ και της Λίβερπουλ» – Αποκαλυπτική συνέντευξη από to10.gr

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί, γνωρίζει την αποθέωση! Ο ρεπόρτερ της Λίβερπουλ, Νιλ Τζόουνς, μιλάει αποκλειστικά στο «10» για τον Κώστα Τσιμίκα και τις εμφανίσεις του στο Νησί.

Το Νησί… χορεύει στους ρυθμούς του Κώστα Τσιμίκα! Ο Έλληνας αμυντικός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Λίβερπουλ και τείνει να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την αρμάδα του Κλοπ.

Άλλωστε, ένα εντυπωσιακό στατιστικό, φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, με τους Reds να μετρούν 8/8 νίκες και 21-0 γκολ, έχοντας στο βασικό σχήμα τον πρώην μπακ του Ολυμπιακού!

Ο 25χρονος μπακ έχει μπει στην καρδιά των φιλάθλων της Λίβερπουλ, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει και την εμπιστοσύνη του Γιούργκεν Κλοπ, με τον Γερμανό τεχνικό, συχνά-πυκνά να στάζει μέλι για τις ικανότητές του.

Ο Τσιμίκας λοιπόν… πετάει στο Νησί, με τον ρεπόρτερ της Λίβερπουλ στην ιστοσελίδα «Goal.com», Νιλ Τζόουνς, να μιλάει αποκλειστικά στο «10» για τη μέχρι τώρα εικόνα του Έλληνα αμυντικού. Ο δημοσιογράφος των Reds βγάζει το… καπέλο στον «Τσίμι» για τις επιθετικές του αρετές και την ασφάλεια που προσφέρει στην ομάδα, ενώ αναφέρεται και στη σύγκριση που «κυκλοφορεί» με τον Άντριου Ρόμπερτσον.

Τσιμίκας – «Ποιος το απόλαυσε;» (pic) | to10.gr

«Τα πηγαίνει καλά, είναι συμπαθής στους οπαδούς»

Ο ρεπόρτερ της Λίβερπουλ στέκεται στην αυτοπεποίθηση του Έλληνα μπακ, ενώ υπογραμμίζει και την εκτίμηση που υπάρχει προς το πρόσωπό του από τους οπαδούς των Reds.

«Ο Τσιμίκας τα πηγαίνει καλά αυτή τη σεζόν. Εκανε μια καλή προετοιμασία με τη Λίβερπουλ και αυτό φαίνεται. Μοιάζει να έχει αυτοπεποίθηση και πίστη και ο καθένας μπορεί να το δει στο γήπεδο.

Είναι δημοφιλής. Νομίζω ότι ο χαρακτήρας του είναι πολύ συμπαθής. Ο Έλληνας παίκτης κάνει πολλούς ανθρώπους να χαμογελούν και εκτιμούν το γεγονός ότι δίνει τα πάντα και ότι έχει την ποιότητα να τα καταφέρει. Ειδικά στην επίθεση. Θα έλεγα ότι οι οπαδοί δεν ανησυχούν όταν είναι το όνομά του στην αρχική σύνθεση της ομάδας».

Τσιμίκας – 5ος αμυντικός της Premier League με τις περισσότερες δημιουργημένες ευκαιρίες (pic) | to10.gr

Όσο για το στατιστικό με πρωταγωνιστή τον 25χρονο μπακ, ο Τζόουνς δήλωσε:

«Λοιπόν, το να παίζεις με τη Νόριτς (δύο φορές) και την Πρέστον βοηθάει! Ο Τσιμίκας δεν έπαιξε τα παιχνίδια με την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι, για παράδειγμα και ο Ρόμπερτσον ήταν στο γήπεδο στις μεγάλες νίκες κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Γουότφορντ, τη Λιντς, οπότε δεν πρέπει να στηριζόμαστε πολύ σε αυτό το στατιστικό.

Αλλά η άμυνα στο σύνολό της ήταν πολύ πιο οικεία αυτή τη σεζόν, με Φαν Ντάικ και Ματίπ πίσω, με τους Φαμπίνιο και Άλισον . Η ομάδα την περασμένη σεζόν ήταν πολύ πιο ανισόρροπη. Σίγουρα, ο Τσιμίκας είναι καλύτερος επιθετικός μπακ, παρά αμυντικός και η Λίβερπουλ έχει περάσει μεγάλο μέρος αυτής της σεζόν στο επιθετικό στιλ, το οποίο πάντα βοηθάει όταν θέλεις να κρατήσεις τους αντιπάλους μακριά από τον εστία σου».

Klopp: There's no Robbo and Kostas 'battle', but competition is good - Liverpool FC

«Ευχαριστημένος με Τσιμίκα ο Κλοπ, θέλει ακόμα για να ξεπεράσει τον Ρόμπερτσον»

Οι εμφανίσεις του Τσιμίκα έχουν… προκαλέσει χαμό στο Νησί και το ερώτημα που πλανάται πάνω από το Μέρσεϊσαϊντ είναι αν θα καταφέρει να κερδίσει τη φανέλα βασικού, αφήνοντας στον πάγκο τον Ρόμπερτσον.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Ο Ρόμπερτσον υπήρξε ένας από τους καλύτερους μπακ τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, και παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι της Λίβερπουλ. Είναι ένας από τους υπαρχηγούς του συλλόγου, μεγάλος χαρακτήρας στα αποδυτήρια και κάποιος που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ομάδα που κέρδισε τόσες διακρίσεις και έσπασε τόσα πολλά ρεκόρ. Αυτό που έχει κάνει ο Τσιμίκας, είναι να δώσει τη δυνατότητα στη Λίβερπουλ να αλλάξει με ασφάλεια την ομάδα της χωρίς να… καίει τα ταλέντα της. Στην Λίβερπουλ δεν είχαν εδώ και χρόνια αυτή την πολυτέλεια στην θέση του αριστερού μπακ.

Ο Ρόμπερτσον όμως, είναι και θα παραμείνει η πρώτη επιλογή του Κλοπ. Είπε τόσα στη συνέντευξη Τύπου. «Είναι περίεργο που ο κόσμος ξεχνά συνεχώς πόσο καλός είναι ο Robbo, γιατί και ο Κώστας είναι καλός. Δεν αμφιβάλλω
καθόλου για τον Ρόμπερτσον».

Είναι ευχαριστημένος με την εξέλιξη του Τσιμίκα και θα συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί όταν χρειάζεται. Στα παιχνίδια κυπέλλου, όταν νιώθει την ανάγκη να κάνει rotation και να ξεκουράσει παίκτες και ίσως τον Ιανουάριο όταν οι επιθετικοί θα έχουν το Κόπα Άφρικα (μπορεί να δούμε τον Τσιμίκα να χρησιμοποιείται ως αριστερός εξτρέμ)  αλλά είναι ακόμα πολύ μακριά για να ξεπεράσει τον Ρόμπερτσον ως βασικός αριστερός μπακ.

Latest Kostas Tsimikas news and reports from This Is Anfield

Τέλος, ο ρεπόρτερ της Λίβερπουλ αναφέρεται στις διαφορές ανάμεσα σε Τσιμίκα και Ρόμπερτσον, ενώ στέκεται στις σέντρες του Έλληνα μπακ.

«Ο Τσιμίκας μου θύμιζε πολύ τον Ρόμπερτσον όταν πρωτοπήγε στη Λίβερπουλ. Κάνει τα πράγματα γρήγορα και μερικές φορές πολύ γρήγορα, αλλά η πρόθεσή του είναι πάντα θετική. Νομίζω ότι ο Ρόμπερτσον είναι καλύτερος αμυντικός. Το σώμα η τοποθέτηση και ο χρόνος είναι τα καλύτερα του στοιχεία. Ο Τσιμίκας πρέπει ακόμα να δουλέψει σε αυτό το κομμάτι. Κάνει τάκλιν από τη λάθος πλευρά πολύ συχνά. Αλλά ο Τσιμίκας, νομίζω, έχει το προβάδισμα όσον αφορά τη σέντρα του, ιδιαίτερα από νεκρές μπάλες».

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ