Τρομερή πρόταση για Τσιμίκα στη Λίβερπουλ

Τρομερή πρόταση για Τσιμίκα στη Λίβερπουλ

Ο Κώστας Τσιμίκας φαίνεται να είναι η λύση του Γιούργκεν Κλοπ για τις απουσίες του Γενάρη, με τον Γερμανό να ετοιμάζει τον Έλληνα μπακ σε έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο

Ο Κώστας Τσιμίκας πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Λίβερπουλ, καταφέρνοντας μέσα σε λίγους μήνες να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιούργκεν Κλοπ. Ο Έλληνας μπακ μετά την καταπληκτική προετοιμασία που έκανε πήρε ευκαιρίες από τον Γερμανό τεχνικό και είναι εντυπωσιακός, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Άντι Ρόμπερτσον σε κάποια παιχνίδια λόγω τραυματισμών.

Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού έχει «τρελάνει» και τον κόσμο των «Reds» με το πάθος και τις εμφανίσεις του, οι οποίοι απαιτούν να παίζει περισσότερο, ειδικά μετά τη μέτρια σεζόν και το ντεφορμάρισμα του Σκωτσέζου μπακ. Ο Τσιμίκας ήδη μέσα σε 3,5 μήνες έχει 10 συμμετοχές με τη Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μετράει και 2 ασίστ.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι οι κόκκινοι με τον Τσιμίκα στο αρχικό σχήμα έχουν το απίστευτο 8/8 χωρίς καν να δεχτούν γκολ. Στην Αγγλία ολοένα και περισσότερο μιλούν για τον Έλληνα αμυντικό, ενώ θεωρείται η «μεταγραφή» της χρονιάς για τη Λίβερπουλ.

Συγκεκριμένα, εκτός από το γεγονός ότι προσφέρει πάρα πολλά σαν μπακ απ του Ρόμπερτσον στα αριστερά της άμυνας, αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα είναι η λύση του Κλοπ και για τον «μπελά» του Κόπα Άφρικα.

Ποιος θα καλύψει το κενό Σαλάχ-Μανέ; Ο Τσιμίκας

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα διεξαχθεί τον Γενάρη και για περίπου ένα μήνα η Λίβερπουλ θα αναγκαστεί να πορευτεί χωρίς τους δυο της σούπερ σταρ, Σαλάχ και Μανέ που θα βρίσκονται με Αίγυπτο και Σενεγάλη στο Κόπα Άφρικα. Παράλληλα, θα λείπει και ο Κεϊτά και μοιάζει δεδομένο ότι οι Reds δεν θα κινηθούν για την απόκτηση ποδοσφαιριστή στη μεταγραφική περίοδο.

Ο Κλοπ λοιπόν θα αναγκαστεί να βρει λύση εκ των έσω, με τη Λίβερπουλ να μην έχει το βάθος που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Το σενάριο λοιπόν που κυκλοφορεί και φαίνεται να συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες είναι να ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο ο Τσιμίκας.

Μπορεί ο Ρόμπερτσον να είναι ο παίκτης που θα καλύπτει κατά κύριο λόγο την αριστερή πλευρά της άμυνας, όμως ο Έλληνας μπακ ενδέχεται να αποτελεί μια άκρως ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα λύση για τα «φτερά» της επίθεσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Νησί, ο Γερμανός προπονητής των κόκκινων θα πρέπει στον πιο απαιτητικό μήνα της σεζόν στην Αγγλία να έχει αρκετές λύσεις και να καλύψει την απουσία Μανέ και Σαλάχ και ο Τσιμίκας φαντάζει μια πολύ καλή επιλογή ελέω των απουσιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τραυματισμοί των Φιρμίνο και Έλιοτ φέρνουν ακόμη πιο κοντά τον Τσιμίκα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αφού στο διάστημα απουσίας των δυο εξτρέμ για το Κόπα Άφρικα η Λίβερπουλ θα έχει ξεμείνει με τους Ζότα, Οριγκί, Μιναμίνο, ενώ 1-2 λύσεις επιπλέον θα ήταν ο επιρρεπής σε τραυματισμούς Τσάμπερλεϊν και ο Μίλνερ. Οι δυο τελευταίοι όμως δεν είναι και οι καλύτεροι για τα πλάγια της επίθεσης και κυρίως για τον τρόπο που θέλει ο Κλοπ να αγωνίζονται οι εξτρέμ του.

Ο Κλοπ λοιπόν περιμένοντας με αγωνία και την επιστροφή του Φιρμίνο τουλάχιστον τότε που θα λείπουν οι Μανέ – Σαλάχ φέρεται να καταστρώνει τα πλάνα του έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τον Τσιμίκα για χαφ-εξτρέμ, όπως αναφέρουν οι Άγγλοι. Εξάλλου τόσο αυτός, αλλά και οι Ρόμπερτσον και Άρνολντ μόνο μπακ δεν είναι στα ματς της Λίβερπουλ, οπότε δεν μοιάζει και τόσο παράλογο να κάνει τέτοιες σκέψεις ο Γερμανός τεχνικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ