Χριστούγεννα χωρίς Boxing Day δεν γίνεται – Το πρόγραμμα, ο κορωνοϊός και η παράδοση

Χριστούγεννα χωρίς Boxing Day δεν γίνεται – Το πρόγραμμα, ο κορωνοϊός και η παράδοση

Η Χριστουγεννιάτικη παράδοση στο Νησί επιστρέφει έστω και... κουτσουρεμένη λόγω κορωνοϊού με έξι παιχνίδια για την Premier League.

Η Βοxing Day ήρθε στην Αγγλία, με όλο τον κόσμο να ανυπομονεί για τη Χριστουγεννιάτικη παράδοση του ποδοσφαίρου. Μπορεί ο κορωνοϊός να θερίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά η παράδοση είναι παράδοση και σε αυτά οι Άγγλοι είναι «ξεροκέφαλοι», με αποτέλεσμα να έχει κανονικά δράση στην Premier League.

Όχι σε όλα τα γήπεδα, αλλά έξι παιχνίδια θα γίνουν κανονικά, συν αυτό της Δευτέρας ανάμεσα σε Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια κουτσουρεμένη μέρα, δεδομένου ότι ήδη τρεις αναμετρήσεις της Premier League έχουν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων, ενώ ενδεχομένως να προκύψει και τέταρτη αναβολή!

Οι αγώνες Λίβερπουλ – Λιντς, Γουλβς – Γουότφορντ και Μπέρνλι – Έβερτον δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ τα βρετανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι δεν θα γίνει ούτε το ματς Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας εξαιτίας δύο νέων κρουσμάτων που έβγαλε η Πάλας.

Από το πρόγραμμα της 26ης Δεκεμβρίου ξεχωρίζει η αναμέτρηση της προπορευόμενης Μάντσεστερ Σίτι με τη Λέστερ αλλά και της Άστον Βίλα με την Τσέλσι, όπου όμως οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν τον προπονητή τους Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο λόγω κορονοϊού. Το ίδιο ισχύει και για αρκετούς παίκτες που βρίσκονται σε καραντίνα…

Το όνομα της Boxing Day

Η ονομασία της συγκεκριμένης μέρας δεν έχει να κάνει με την πυγμαχία ή με το μποξ ή με ποδόσφαιρο, ιπποδρομίες, κυνήγι, ψώνια, εκδρομές στην παγωμένη θάλασσα ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που χαρακτηρίζει πλέον την επομένη των Χριστουγέννων.

Η προέλευση της Boxing Day δεν συνδέεται με τον αθλητισμό, αλλά με μικρές πράξεις καλοσύνης. Οι ενορίες συγκέντρωναν χρήματα για τους φτωχούς σε κιβώτια ελεημοσύνης και αυτά άνοιγαν την επομένη των Χριστουγέννων προς τιμή του Αγίου Στεφάνου! Η ονομασία λοιπόν αυτή έμεινε και πέρασε με την πάροδο του χρόνου και στο ποδόσφαιρο, όπου πλέον έχει γίνει η σπουδαιότερη αγωνιστική παγκοσμίως στις ημέρες των γιορτών.

Μέχρι τη δεκαετία του 1950 οι αγώνες παίζονταν ανήμερα των Χριστουγέννων. Όταν όμως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς άρχισαν σταδιακά να μειώνουν τα δρομολόγια κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, η χριστουγεννιάτικη ποδοσφαιρική δραστηριότητα μεταφέρθηκε για τις 26 Δεκεμβρίου. Καθιερώθηκε τη σεζόν 1957-58.

Από το μακρινό 1888 έχουν πραγματοποιηθεί 3.726 αγώνες την Boxing Day, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ είναι οι δύο ομάδες που έχουν τις περισσότερες επιτυχίες τη συγκεκριμένη ημέρα… H Μπρέντφορντ θα πάρει για πρώτη φορά γεύση από Boxing Day στην Premier φέτος, ενώ για την Τσέλσι θα είναι η 27η φορά.

Τα παιχνίδια της Boxing Day (26 Δεκεμβρίου)

Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ (17:00) – COSMOTE SPORT 1 HD
Νόριτς – Άρσεναλ (17:00) – COSMOTE SPORT 2 HD
Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας (17:00) – COSMOTE SPORT 3 HD
Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον (17:00) – COSMOTE SPORT 7 HD
Άστον Βίλα – Τσέλσι (19:30) – COSMOTE SPORT 1 HD
Μπράιτον – Μπρέντφορντ (22:00) – COSMOTE SPORT 1 HD

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00) – COSMOTE SPORT 1 HD

* Οι αγώνες Λίβερπουλ – Λιντς, Γουλβς – Γουότφορντ και Μπέρνλι – Έβερτον έχουν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ