Τσέλσι – Μπράιτον 1-1 : «Σοκ» για την Τσέλσι στις καθυστερήσεις και… αντίο κούπα

Τσέλσι – Μπράιτον 1-1 : «Σοκ» για την Τσέλσι στις καθυστερήσεις και… αντίο κούπα

Με γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ στις καθυστερήσεις, η Μπράιτον «τέζαρε» την Τσέλσι (1-1), της στέρησε δύο βαθμούς και την άφησε ουσιαστικά εκτός τίτλου! Στο -8 από την κορυφή σε περίπτωση που η Σίτι νικήσει την Μπρέντφορντ.

Όνειρο ήταν και πάει… Με γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ στις καθυστερήσεις, η Μπράιτον υποχρεώσε την Τσέλσι σε ένα τεράστιο «κάζο», καθώς οι «μπλε» έμειναν στο 1-1 με τους «γλάρους» και ουσιαστικά είπαν «αντίο» στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ δεν ήταν καθόλου καλή στο παιχνίδι και πλήρωσε στο τέλος τα πολλά προβλήματα που εμφάνισε. Στο -8 από την κορυφή σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Σίτι επικρατήσει της Μπρέντφορντ στο Λονδίνο.

Η Τσέλσι μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και άρχισε να πιέζει την Μπράιτον από το ξεκίνημα, έχοντας τον Ρομέλου Λουκάκου ως κύρια πηγή κινδύνου. Ο Βέλγος έκανε άνω-κάτω την άμυνα των «γλάρων», η οποία μπόρεσε να τον κρατήσει μακριά από το γκολ για 28 λεπτά!

Ο Μέισον Μάουντ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λουκάκου «κατεδάφισε» τον Μοπέ και με μία άψογη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάντσεθ και έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Λουκάκου στον Μοπέ, η φάση πέρασε και από τον έλεγχο του VAR και τελικά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε ολοκληρωτικά. Η Μπράιτον είχε τον απόλυτο έλεγχο και μάλιστα έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Μεντί σταμάτησε τον «κεραυνό» του Μπισούμα στο 54ο λεπτό, ενώ λίγα λεπτά αργότερα χρειάστηκε η παρέμβαση του Ρούντιγκερ για να «γλιτώσει» από τον Μοπέ η Τσέλσι.

Η είσοδος του Καντέ έφερε την μπάλα και τον έλεγχο στον άξονα και πάλι στην ομάδα του Τούχελ, καθώς ο Γάλλος ισορρόπησε σε πολύ μεγάλο βαθμό το κέντρο της Τσέλσι το οποίο έμοιαζε εκτός… τόπου και χρόνου.

Και εκεί που όλα έδειναν ότι η Τσέλσι θα έφτανε στη νίκη, εμφανίστηκε ο Γουέλμπεκ στο φινάλε και με μία τρομερή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1!

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς (26’ Αλόνσο), Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν (46’ Τσαλομπά), Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Μάουντ, Πούλισικ, Χάντσον Οντόι (66’ Καντέ), Λουκάκου

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσεθ, Λάμπτεϊ (67’ Μουεπού), Φέλτμαν, Μπερν, Κουκουρέγια, Μπισουμά, Λαλάνα, Μόντερ (87’ Αλσάτε), ΜακΆλιστερ (80’ Γουέλμπεκ), Μαρτς, Μοπέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ