Νιούκαστλ – Οι συμβουλές του Νταμπίζα στους Σαουδάραβες για τις μεταγραφές του Γενάρη

Νιούκαστλ – Οι συμβουλές του Νταμπίζα στους Σαουδάραβες για τις μεταγραφές του Γενάρη

Ο άλλοτε παίκτης της Νιουκάστλ, Νίκος Νταμπίζας, συμβούλεψε για το πως θα πρέπει να κινηθεί η Νιουκάστλ στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου.

7 Οκτωβρίου 2021. Η εποχή Μάικ Άσλεϊ αποτελούσε οριστικά παρελθόν και ξεκινούσε εκείνη των Σαουδάραβων για την Νιουκάστλ. H εξαγορά των Ανθρακορύχων σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας, αλλά τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν είναι τα αναμενόμενα.

Από τότε, η Νιουκάστλ έχει δώσει 12 αγώνες στην Premier League, με τον απολογισμό να είναι θλιβερός: Μόλις μια νίκες για τις Καρακάξες, ενώ έχει ακόμα πέντε ισοπαλίες αλλά και έξι ήττες και πλέον βρίσκεται στην 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πλέον, η Νιουκάστλ μέσω της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της, έτσι ώστε να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού. Ήδη η βρετανική ομάδα, φέρεται να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Τρίπιερ από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μάλιστα, ο άλλοτε παίκτης των Ανθρακορύχων, Νίκος Νταμπίζας (1998-2003) σε συνέντευξη του στην Sun, εξέφρασε το πως θα πρέπει η Νιουκάστλ να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι της χειμερινής περιόδου.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Και οι 20 ομάδες της Premier League διαθέτουν ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Νιούκαστλ. Παίκτες υψηλού επιπέδου που δεν παίρνουν αρκετές ευκαιρίες θα μπορούσαν να καταγράψουν αρκετά λεπτά συμμετοχής στη σε προσωρινή βάση ή να δεσμευτούν με μια μακροπρόθεσμη συμφωνία σε έναν σύλλογο όπως η Νιούκαστλ. Αν το κλαμπ κάνει προσεκτικές κινήσεις, τότε μπορεί να κάνει καλές προσθήκες τον Ιανουάριο.

Αυτή η μεταγραφική περίοδος -του Ιανουαρίου- είναι δύσκολη για κάθε ομάδα. Τότε είναι που μπορούν να κάνουν μόνο πρόσθετες κινήσεις, όχι μια γενική αναδιάρθρωση για τα επόμενα χρόνια. Η Νιούκαστλ πρέπει να κάνει προσεκτικές κινήσεις για να πετύχει τον κύριο στόχο, που είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να χτίσει βάση τον Ιανουάριο, διότι κανείς δεν πουλάει τους καλύτερους παίκτες του στα μέσα της σεζόν. Ακόμα όμως κι αν το κάνουν, δεν θα έρθει φθηνά.

Ο σύλλογος πρέπει να βρει τους κατάλληλους υποψηφίους ώστε να μπορεί σταδιακά να θέσει τα θεμέλια που θα τους επιτρέψει να γίνει πιο ανταγωνιστική. Αυτό που είναι σημαντικό για εμένα είναι το κίνητρο -των παικτών-. Σίγουρα το οικονομικό κίνητρο θα μπει στο παιχνίδι, αλλά αν αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που ένας ποδοσφαιριστής επιλέξει τη Νιούκαστλ, τότε δεν θα είναι η σωστή επιλογή.

Για εμένα, η κατάλληλη νοοτροπία είναι σημαντική γιατί η Νιούκαστλ είναι ένας σύλλογος με έντονο, πιστό κοινό και οι παίκτες που δέχεται ιστορικά είναι αυτοί που ταυτίζονται και αφιερώνουν την ψυχή τους για την ομάδα. Αν ένας παίκτης έρθει μόνο για μερικά επιπλέον μηδενικά στο συμβόλαιό του, τότε αυτό δεν θα είναι υγιές και αυτό δεν θα ανεβάσει την ομάδα. Πρέπει να είναι ένας σημαντικός συνδυασμός ταλέντου, προσωπικότητας, κινήτρου και χαρακτήρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ