Όρθιοι οπαδοί στην Αγγλία – Back to the… future (pics, vids)

Όρθιοι οπαδοί στην Αγγλία – Back to the… future (pics, vids)

Για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια, οι όρθιοι οπαδοί επέστρεψαν στην Αγγλία και έδωσαν το «παρών» στο μεγάλο παιχνίδι του Λονδίνου ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Λίβερπουλ. Μία ιστορική ημέρα για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ματς από άλλον πλανήτη στο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής. Τσέλσι και Λίβερπουλ έδωσαν μια από τις πιο θεαματικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων και έμειναν στο 2-2 σε ένα παιχνίδι που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα θυμάται για πάρα πολλά χρόνια.

Μία αναμέτρηση που σίγουρα «σημαδεύτηκε» από το τρομερό θέαμα και τον επικό του ρυθμό. Ωστόσο στην Αγγλία υπάρχει και ένας άλλος βασικός λόγος που το συγκεκριμένο παιχνίδι θα το θυμούνται για πολλά χρόνια ακόμα.

Διότι, για πρώτη φορά μετά το 1994, οι όρθιοι οπαδοί επέστρεψαν στα γήπεδα του Νησιού. Ήταν στο χθεσινό ντέρμπι, όπου σχεδόν 12.000 φίλαθλοι (εντός και εκτός έδρας) έδωσαν το «παρών» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ως… όρθιοι.

Το συγκεκριμένο πλάνο, είχε πάρει έγκριση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η βρετανική κυβέρνηση είχε δώσει το «πράσινο» φως για πιλοτικό πρόγραμμα που θα επιτρέπει σε ομάδες της Premier League και της Championship να έχουν κομμάτι των εξεδρών που θα φιλοξενεί όρθιους οπαδούς.

Οι Τότεναμ, Γουλβς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Κάρντιφ και Μπρίστολ Σίτι είναι οι ομάδες που διαθέτουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα αυτήν τη στιγμή, με τους «μπλε» του Λονδίνου να κάνουν… ποδαρικό μετά από 28 χρόνια, καθώς μετά τα όσα είχαν συμβεί στην τραγωδία του «Χίλσμπορο» το 1989, δεν είχαν εμφανιστεί όρθιοι οπαδοί στις κερκίδες.

Στην Αγγλία μιλάνε για κάτι εντελώς διαφορετικό και σύγχρονο, ενώ ούτε στο θέμα με την ασφάλεια δεν υπάρχει φυσικά κάποιο πρόβλημα, καθώς όλες οι όρθιες κερκίδες έχουν προσαρμοστεί έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος φίλαθλος να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια που θα θέσει τους υπόλοιπους σε κίνδυνο.

Ο υπουργός αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας, Νάιτζελ Χάντλστον, ανέφερε πως οι νέες όρθιες εξέδρες έχουν απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να υπάρχει κάποιο θέμα κινδύνου, καθώς πρόσθεσε πως έγιναν πολλές έρευνες για να δοθεί το «οκ» από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από το γήπεδο της Τσέλσι, τα καθίσματα διατηρήθηκαν κανονικά στις θέσεις τους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όποιον θελήσει να καθίσει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τα πλάνα χθες από το «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν εντυπωσιακά και η πρώτη γεύση ήταν θετική. Και φυσικά το ίδιο το παιχνίδι βοήθησε στο να δημιουργηθεί ένα τρομερό κλίμα και μία επική ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους που έδωσαν το «παρών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ