Νιούκαστλ: Οι Σαουδάραβες έστειλαν το πρώτο ηχηρό… μήνυμα (pics)

Νιούκαστλ: Οι Σαουδάραβες έστειλαν το πρώτο ηχηρό… μήνυμα (pics)

Στην πρώτη τους μεταγραφική τους περίοδο, οι Σαουδάραβες της Νιούκαστλ έκαναν… ποδαρικό στην αγορά… διαλύοντας το «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Μία πρώτη γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει…

Ακόμα ένα «τρελό» μεταγραφικό παζάρι έφτασε στο τέλος του. Μπορεί να μην ήταν τόσο χαοτικό όπως αυτό το καλοκαιριού, ωστόσο ο φετινός Ιανουάριος έδωσε αρκετές συγκινήσεις και πολλά «μπαμ» που θα κάνουν τη διαφορά.

Μπορεί η Γιουβέντους να έκανε δικό της τον Ντούσαν Βλάχοβιτς από τη Φιορεντίνα, μπορεί η υπόθεση με τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην Deadline Day, ωστόσο η μεγάλη νικήτρια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου είναι η Νιούκαστλ.

Έχουν περάσει λίγοι μήνες από το μεγάλο takeaway των Σαουδάραβων που έκαναν δική τους τη Νιούκαστλ και άλλαξαν οριστικά τη σελίδα του συλλόγου.

Μία μεγάλη αλλαγή, όχι μόνο για την αγγλική ομάδα, αλλά γενικότερα για όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς η οικονομική δύναμη του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σάλμαν, είναι τέτοια που αρκεί για να αλλάξει τις ισορροπίες.

Και πώς να μην είναι ικανή να φέρει ανακατατάξεις, όταν η περιουσία της οικογένειας του Μπιν Σάλμαν υπολογίζεται στα 1.4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Έκαναν ό,τι ακριβώς περίμενε ο ποδοσφαιρικός «πλανήτης»

Όλοι οι φίλαθλοι, ανεξαρτήτου ομάδας, περίμεναν με αγωνία τις κινήσεις της Νιούκαστλ στην πρώτη μεταγραφική περίοδο επί εποχή Σαουδάραβων.

Και η λήξη της χειμερινής περιόδου, επιβεβαίωσε ακριβώς τα δημοσιεύματα των προηγούμενων μηνών. Οι Σαουδάραβες έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και έδωσαν άλλον αέρα στην ομάδα τους, με το… καλησπέρα τους στην αγορά.

Πέντε ήταν συνολικά οι προσθήκες που έκαναν οι «καρακάξες» αυτόν τον μήνα. Συνολικά, οι πέντε ποδοσφαιριστές κόστισαν στον σύλλογο περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ, με τους «ανθρακωρύχους» να… κερδίζουν και τον τίτλο της ομάδας που δαπάνησε τα περισσότερα χρήματα αυτόν τον Γενάρη που μας πέρασε.

Η μεταγραφή του Μπρούνο Γκιμαράες πρόκειται για το μεγαλύτερο «μπαμ» της Νιουκάστλ σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. 42 εκατομμύρια ευρώ +8 μπόνους, τα οποία θα δοθούν στη Λιόν σε περίπτωση που οι «καρακάξες» καταφέρουν να εξασφαλίσουν φέτος την παραμονή τους στην Premier League.

O Βραζιλιάνος μέσος ωστόσο δεν είναι φυσικά ο μόνος που θα φοράει πλέον τα «ασπρόμαυρα» της Νιούκαστλ.

Διότι, οι Σαουδάραβες έδωσαν επίσης στον Έντι Χάου τους Κιέραν Τρίπιερ, Κρις Γουντ, Νταν Μπερν και Ματ Τάργκετ, με τους δύο τελευταίους να τους «κλείνουν» στην Deadline Day! Συνολικά λοιπόν, η Νιούκαστλ δαπάνησε για τους πέντε ποδοσφαιριστές 90 εκατομμύρια λίρες, που αντιστοιχούν σε 107 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Σαουδάραβες φώναξαν «παρών» στην πρώτη τους μεταγραφική αγορά, ξόδεψαν περισσότερα από κάθε άλλη διοίκηση, δυνάμωσαν ουσιαστικά το ρόστερ της ομάδας τους και έδειξαν από νωρίς τι πρόκειται να ακολουθήσει και στα επόμενα «παζάρια»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ