Τούχελ: «Η κατάσταση με τον πόλεμο είναι φρικτή για όλους μας»

Τούχελ: «Η κατάσταση με τον πόλεμο είναι φρικτή για όλους μας»

Φρικτά χαρακτήρισε όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία ο Τόμας Τούχελ ο οποίος απέφυγε να τοποθετηθεί για τη σχέση που έχει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει θλίψη στην υφήλιο και έχει βυθίσει ολόκληρο τον πλανήτη σε μια ανησυχητική κατάσταση. Μια σύγκρουση που άρχισε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εγείρει γεωπολιτικά ζητήματα, αλλά επηρεάζει άμεσα και ευρύτερα τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ενας από τους «ποδοσφαιράνθρωπους» που επηρεάζεται από αυτήν την κατάσταση, είναι και ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, για τον οποίο υπάρχουν αναφορές ότι έχει προσωπική σχέση με τον Πούτιν.

«Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν είναι πρόβλημα», παραδέχθηκε ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, σε συνέντευξη Τύπου, λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Λίβερπουλ για το Carabao Cup (σ.σ. Κυριακή 27/2).

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής των Εργατικών, Κρις Μπράιαντ χρησιμοποίησε έτσι το κοινοβουλευτικό προνόμιο, προκειμένου να τονίσει, ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος των «Μπλε», δεν θα πρέπει πλέον να είναι ιδιοκτήτης της Τσέλσι, έως ότου καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία, καλώντας φιλάθλους και παίκτες να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.

Πρόκειται για μια κατάσταση που επηρεάζει άμεσα τον σύλλογο του Λονδίνου και που ανησυχήσει τον Τόμας Τούχελ, όπως γράφει η εφημερίδα, «The Telegraph».

«Η κατάσταση γενικά, για εμένα και το επιτελείο μου, αλλά και για όλους στο Cobham (σ.σ. το προπονητικό κέντρο της Τσέλσι), για τους παίκτες, είναι φρικτή», δήλωσε ο Τούχελ και πρόσθεσε: «Κανείς δεν το περίμενε αυτό. Είναι εξωπραγματικό, όπως είπα, μας ταράζει τη διάθεση, σκοτεινιάζει τον ενθουσιασμό μας καθώς πλησιάζουμε στον τελικό. Νομίζω ότι η κατάσταση είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι μεμονωμένη. Αφορά στην Ευρώπη, είναι στην Ευρώπη και είμαστε μέρος της Ευρώπης. Δεν μπορούμε να πούμε ας το αφήσουμε στην άκρη. Το αντίθετο».

Ο Γερμανός τεχνικός, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν θα ήθελε να «τοποθετηθεί πολιτικά», αρνούμενος στην συνέχεια να σχολιάσει συγκεκριμένα την περίπτωση του Αμπράμοβιτς: «Υπάρχουν τόσες πολλές αβεβαιότητες σχετικά με την κατάσταση του συλλόγου μας και την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν έχει νόημα να σχολιάσω. Επικαλούμαι το δικαίωμα να επικεντρωθούμε στον αθλητισμό και όχι στην πολιτική. Ολα αυτά δημιουργούν πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σε όλους τους ανθρώπους και όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται περισσότερο αυτήν την στιγμή από εμάς. Οι ευχές μας, οι σκέψεις μας είναι μαζί τους, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ