«Δεν εγκαταλείπει την Τσέλσι ο Αμπράμοβιτς, συμβολική η αποχώρηση του»

«Δεν εγκαταλείπει την Τσέλσι ο Αμπράμοβιτς, συμβολική η αποχώρηση του»

Οι Άγγλοι ισχυρίζονται πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποχώρησε από την Τσέλσι για συμβολικούς λόγους και ουσιαστικά δεν εγκαταλείπει τον σύλλογο.

Σάλο στο αγγλικό ποδόσφαιρο -και όχι μόνο- προκάλεσε η ανακοίνωση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, μέσω της οποίας έκανε γνωστό ότι αφήνει τον έλεγχο της Τσέλσι στο ίδρυμα του συλλόγου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, αυτή η κίνηση του Ρώσου μεγιστάνα είναι περισσότερο συμβολική και ουσιαστικά δεν εγκαταλείπει το αγγλικό κλαμπ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο 55χρονος θέλησε να προστατέψει την ομάδα του Λονδίνου από κυρώσεις που πιθανώς να επιβληθούν στον ίδιο, λόγω και της στενής συνεργασίας που έχει με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και γι’ αυτό προχώρησε σε αυτή την κίνηση.

«Η χθεσινή ανακοίνωση είναι περισσότερο συμβολική παρά τεχνική. Τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει στην Τσέλσι, εντός κι εκτός γηπέδου. Ο Αμπράμοβιτς θεωρεί πως λανθασμένα θεωρείται στενός συνεργάτης του Πούτιν, ενώ η βρετανική κυβέρνηση έχει βάλει στη μαύρη λίστα πολλούς συμμάχους του Ρώσου προέδρου επιβάλλοντας ποινές και πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η ελπίδα του Αμπράμοβιτς με το να αποστασιοποιείται από την Τσέλσι είναι ότι ο σύλλογος δεν θα στοχοποιηθεί από όσους συνδέουν τον ίδιο με τον Πούτιν και κατ’ επέκταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Αμπράμοβιτς φοβάται πως αν η αγγλική κυβέρνηση αποφάσιζε να τον κυνηγήσει, αυτό δεν θα τον σταματούσε από το να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας του, στην οποία περιλαμβάνεται και η Τσέλσι», αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της «Daily Mail».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ