Συγνώμη από τους διαιτητές στην Έβερτον

Συγνώμη από τους διαιτητές στην Έβερτον

Ο αρχιδιαιτητής, Μάικ Ράιλι, απολογήθηκε στην Έβερτον για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σε επίσημη διαμαρτυρία προς την Premier League προέβη η Έβερτον για τις αποφάσεις που έλαβαν οι διαιτητές, με πιο πρόσφατη την άρνηση του πέναλτι στην ήττα με 1-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο Σάββατο (26/02).

Ο διευθύνων σύμβουλος της PGMOL (σ.σ. επιτροπή ορισμού διαιτητών της Αγγλίας), Μάικ Ράιλι, ζήτησε προσωπικά συγνώμη για την απόφαση του VAR να μην υποδείξει το πέναλτι, αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον πρόεδρο των «εφοπλιστών», Μπιλ Κένραιτ, όσο και με τον προπονητή, Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο διαιτητής του αγώνα, Πολ Τίρνεϊ και ο υπεύθυνος του VAR, Κρις Κάβανο, απέρριψαν τις διαμαρτυρίες των παικτών και του πάγκου της Εβερτον, παρά το γεγονός ότι η μπάλα χτύπησε ξεκάθαρα στο χέρι του ποδοσφαιριστή της Σίτι, Ρόδρι.

Την Δευτέρα (28/02) ο σύλλογος του Μερσεϊσάιντ προχώρησε σε επίσημη καταγγελία προς τη διοργανώτρια αρχή, με το «Sky Sports News» να αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος και ο προπονητής έλαβαν αργότερα μέσα στην ημέρα κλήσεις από τον Ράιλι, προκειμένου ν΄ απολογηθεί για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο οι διαιτητές υπέπεσαν σε λάθος, κάτι που αναγνώρισε ο Ράιλι: «Ήταν πέναλτι, αναμφίβολα. Νομίζω ότι το VAR εξέτασε την φάση γι’  αρκετή ώρα. Υπάρχουν μερικές γωνίες που μπορεί να επηρέασαν την απόφαση.»

Στη διάρκεια της αναμέτρησης ο Ρόδρι φάνηκε να χρησιμοποιεί το χέρι του μέσα στην περιοχή των «πολιτών» προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της μπάλας, λίγα λεπτά αφότου ο Φιλ Φόντεν είχε βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο διαιτητής Τίρνεϊ δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό και στη συνέχεια ο Κάβανο επέλεξε να μην «Παρει επάνω του» την φάση και να μην καλέσει τον ρέφερι να την δει ο ίδιος.

Ο συνεργάτης του Λάμπαρντ στον πάγκο, Άσλεϊ Κόουλ, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για τις διαμαρτυρίες προς τον Τίρνεϊ, μετά το τελευταίο σφύριγμα, ενώ ένας έξαλλος Λάμπαρντ εξέφρασε την απογοήτευσή του στη συνέντευξή του μετά τον αγώνα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ