Λίβερπουλ-Γουότφορντ 2-0: Τρένο η Λίβερπουλ, σκαρφάλωσε στην κορυφή

Λίβερπουλ-Γουότφορντ 2-0: Τρένο η Λίβερπουλ, σκαρφάλωσε στην κορυφή

Κάποιος να τη... σταματήσει! Με γκολ των Ζότα και Φαμπίνιο, η Λίβερπουλ επικράτησε της Γουότφορντ (2-0), ανεβαίνοντας στην κορυφή της Premier League.

Ασταμάτητη η Λίβερπουλ στην Premier League! Η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να αγχώθηκε κόντρα στην Γουότφορντ, αλλά έκανε το καθήκον της, επικρατώντας με 2-0 σκορ. Συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό οι Reds έφτασαν στο 10ο συνεχόμενο τρίποντο στο εφετινό πρωτάθλημα και σκαρφάλωσαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στους 72 πόντους η Λίβερπουλ, στους 70 η Μάντσεστερ Σίτι (φιλοξενείται στις 17:00 από την Μπέρνλι), σε μια μάχη που κόβει την ανάσα. Στις 10 Απριλίου οι δυο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Έτιχαντ.

Η Λίβερπουλ έκανε λοιπόν το χρέος της, με τον Κώστα Τσιμίκα να παραμένει στον πάγκο σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Οι Reds μπήκαν δυνατά στο ματς, ανοίγοντας το σκορ στο 22ο λεπτό. Ο Κούτσκα από αριστερά στην περιοχή των γηπεδούχων, είδε τον Άλισον να του σταματάει το σουτ με τα πόδια και στην εξέλιξη της φάσης, ο Ζότα  σκόραρε στην απέναντι εστία. Ο Γκόμες έβγαλε γλυκιά σέντρα, με τον Πορτογάλο επιθετικό να προλαβαίνει τον Φόστερ και να γράφει το 1-0 για την ομάδα του Κλοπ. 20ο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για τον Ζότα την εφετινή αγωνιστική περίοδο.

Οι Reds συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και την κατοχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν πολλά προβλήματα μπροστά από την εστία της Γουότφορντ. Στο 57′ ο Ζοάο Πέδρο έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση. Ολομόναχος, σούταρε με δύναμη και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Άλισον.

Οι γηπεδούχοι κλείδωσαν τελικά το τρίποντο στο 89ο λεπτό. Σε στατική φάση, ο Κούτσκα ανέτρεψε τον Ζότα, με τον ρέφερι να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Ο Φαμπίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και με όμορφο τρόπο, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή και άπαντες αναμένουν τη… μητέρα των μαχών της επόμενης Κυριακής στη «μπλε» μεριά του Μάντσεστερ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Ρόμπερτσον, Μάτιπ, Τιάγκο, Χέντερσον, Τζόουνς (62′ Φαμπίνιο), Φιρμίνο, Σαλάχ (69′ Μανέ), Ζότα

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Φόστερ, Καμαρά, Φεμένια, Σαμίρ, Καμπασέλε, Λούζα (78′ Κλέβερλι), Σισοκό, Σαρ, Κούτσο Ερνάντες (78′ Ντένις), Κούτσκα, Πέδρο (78′ Κινγκ)

To γκολ του Ζότα:

Το 2-0 με τον Φαμπίνιο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ