Απορρίφθηκε η πρόταση του Ράτκλιφ για την Τσέλσι

Απορρίφθηκε η πρόταση του Ράτκλιφ για την Τσέλσι

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση που υπέβαλε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, Τζιμ Ράτκλιφ, για την αγορά της Τσέλσι.

Η πρόταση που υπέβαλε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ για την αγορά της Τσέλσι απορρίφθηκε.

Ο επιχειρηματίας είχε μπει την τελευταία στιγμή με πρόταση 4,25 δισ. λιρών (περίπου 5 δισ. ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) για το κλαμπ του Λονδίνου, αλλά η αμερικανική τράπεζα Raine Group, που διαχειρίζεται τη διαδικασία για την πώληση, απέρριψε την προσφορά.

«Η προσφορά μας απορρίφθηκε, αλλά θα συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους ότι είμαστε ακόμα εδώ», δήλωσε ο Τομ Κρότι, διευθυντής της Ineos (εταιρείας που ανήκει στον Ράτκλιφ), στο Bloomberg.

Ο Ράτκλιφ ανακοίνωσε την προσφορά του στο τέλος μιας διαδικασίας που διήρκεσε αρκετές εβδομάδες και κατά τη διάρκεια της οποίας η Raine Group είχε μελετήσει ξεχωριστές προτάσεις από τον Μπόελι, τον Βρετανό επιχειρηματία Μάρτιν Μπρότον και τον συμπρόεδρο της Bain Capital – και νέο συνεργάτη της Αταλάντα, Στίβεν Παλιούκα.

Ο Κρότι είπε ότι η Ineos είχε ήδη μελετήσει την εξαγορά της Τσέλσι τα τελευταία χρόνια, αλλά η υπόθεση αδράνησε λόγω της υψηλού ζητούμενου τιμήματος.

Αυτός είναι ο ίδιος λόγος που συνέβαλε και αυτή τη φορά σε μια καθυστερημένη είσοδο μεταξύ των διαγωνιζομένων. «Τώρα οι αριθμοί φαίνονται πιο λογικοί», είπε ο Κρότι.

Ο Αμπράμοβιτς έθεσε προς πώληση την Τσέλσι στις αρχές Μαρτίου, λίγο πριν το Ηνωμένο Βασίλειο τού επιβάλει κυρώσεις για τους δεσμούς του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Έκτοτε, η Τσέλσι έχει υποβληθεί σε διάφορους περιορισμούς που την εμπόδισαν να διαπραγματευτεί συμβόλαια για νέους παίκτες. Η Τσέλσι λειτουργεί επί του παρόντος με ειδική άδεια από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα λήξει στις 31 Μαΐου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ