Ετοιμάζεται για… σεντόνι η Άρσεναλ (2-1) – Διπλό σωτηρίας για την Έβερτον (1-2, vids)

Ετοιμάζεται για… σεντόνι η Άρσεναλ (2-1) – Διπλό σωτηρίας για την Έβερτον (1-2, vids)

Η Άρσεναλ επικράτησε με 2-1 της Λιντς στο «Έμιρεϊτς» για την 36η αγωνιστική της Premier League και είναι... αγκαλιά με την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου, ενώ η Έβερτον πέτυχε νίκη-ανάσα για την παραμονή στην κατηγορία, περνώντας με 2-1 από την έδρα της Λέστερ.

Κανονιά… Champions League!

Η εντυπωσιακή Άρσεναλ επικράτησε με 2-1 της Λίντς εντός έδρας για την 36η αγωνιστική της Premier League, πέτυχε την 4η διαδοχική της νίκη και παραμένει σταθερά στην 4η θέση με 66 βαθμούς.

Ο Ενκέτια πέτυχε δύο γκολ μέσα σε 5 λεπτά για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα (5′, 10′), ενώ τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερα για τη Λιντς όταν στο 27′ ο Έιλινγκ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Τα «παγώνια» δεν παράτησαν το ματς, μείωσαν στο 66′ με τον Γιορέντε αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σέντρικ, Τομιγιάσου, Γκάμπριελ, Χόλντινγκ, Ελνενί, Τζάκα, Όντεγκααρντ, Σακά (67’ Πεπέ), Μαρτινέλι (78’ Σμιθ Ρόου), Ενκετιά (90+2′ Λακαζέτ)

ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Έιλινγκ, Κοχ, Γιορέντε, Κλιχ (46’ Μπέιτ), Φίλιπς, Φίρπο, Χάρισον, Τζέιμς, Ραφίνια (60’ Ροδρίγο), Γκέλχαρντ (29’ Στράουκ)

Λέστερ – Έβερτον 1-2

Νίκη σωτηρίας πέτυχε η Έβερτον μέσα στο «Κινγκ Πάουερ», επικρατώντας με 2-1 της Λέστερ και έτσι ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη, ανεβαίνοντας στην 16η θέση με 35 βαθμούς.

Ο Μικολένκο άνοιξε το σκορ για τα «ζαχαρωτά» μόλις στο 6′, αλλά η Λέστερ αντέδρασε άμεσα, με τον Ντάκα να φέρνει το ματς στα ίσα στο 11′.

Πριν την ανάπαυλα, η Έβερτον κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα, καθώς ο Χόλγκεϊτ σκόραρε στο 30′ για το 1-2. Ένα αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος και μπορεί να αποδειχθεί… χρυσάφι για την ομάδα του Φράνκ Λάμπαρντ.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Έβανς, Καστάιν, Αμαρτέι, Φοφανά, Τίλεμανς, Μεντί (66’ Βάρντι), Ντάκα (81’ Λούκναν), Αγιόθε (46’ Μπαρνς), Ντιούσμπερι Χολ, Ιεανάτσο

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Μίνα (17’ Κιν), Χολγκέιτ, Μικολένκο (66’ Κένι), Ντελφ, Ντουκουρέ, Ιβόμπι, Γκόρντον, Γκρέι (73’ Ροντόν), Ριτσάρλισον

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής της Premier League

Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ 1-0
Μπέρνλι – Άστον Βίλα 0-1
Τσέλσι – Γουλβς 2-2
Μπρέντφορντ – Σαουθάμπτον 3-0
Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0
Λίβερπουλ – Τότεναμ 1-1
Άρσεναλ – Λιντς 2-1
Λέστερ – Έβερτον 1-2
Νόριτς – Γουέστ Χαμ 0-4

Μάντσεστερ Σίτι – Νιουκάστλ 18:30

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ