Απάντησε στον Πεπ ο Κλοπ: «Ποια χώρα; Ούτε όλο το Λίβερπουλ θέλει να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Απάντησε στον Πεπ ο Κλοπ: «Ποια χώρα; Ούτε όλο το Λίβερπουλ θέλει να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Τρεις στροφές πριν το φινάλε της Premier League και βγήκαν τα... μαχαίρια ανάμεσα στον Πεπ Γκουαρντιόλα και τον Γιούργκεν Κλοπ. Τι απάντησε ο Γερμανός στις δηλώσεις του Καταλάνου τεχνικού...

Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε (5-0) τη Νιούκαστλ, με τις δηλώσεις του Πεπ Γκουαρντιόλα μετά το τέλος του αγώνα να προκαλούν αίσθηση στο Νησί.

Ο Καταλανός τεχνικός έριξε τα… καρφιά του προς την κόκκινη μεριά του Μερσεϊσάϊντ, υπογραμμίζοντας πως άπαντες θέλουν να δουν πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ. Παράλληλα, δεν έμεινε μόνο εκεί, τονίζοντας πως οι Reds είναι μεν πετυχημένοι στην Ευρώπη όχι όμως και στην Αγγλία τα τελευταία 30 χρόνια, με ένα μόνο πρωτάθλημα σε αυτό το διάστημα.

Η απάντηση του Γιούργκεν Κλοπ δεν άργησε να έρθει, με τον κόουτς της Λίβερπουλ να σηκώνει το… γάντι. Μέσω της συνέντευξη Τύπου για την εκτός έδρας αναμέτρησης με την Άστον Βίλα, ο Γερμανός προπονητής δήλωσε πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την τόσο μεγάλη υποστήριξη που απολαμβάνει η ομάδα του.

Παράλληλα, ο 54χρονος κόουτς πέταξε και την… μπηχτή του για τον αποκλεισμό της Σίτι στο Champions League, υπογραμμίζοντας πως δεν ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Πεπ.

Για την ατάκα ότι όλη η χώρα θέλει την Λίβερπουλ πρωταθλήτρια:

«Ναι, εδώ στο Λίβερπουλ πολύς κόσμος θέλει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αλλά ακόμα κι εδώ είναι μάλλον το 50%, γιατί το άλλο μισό της πόλης (Έβερτον) δίνει άλλη μάχη».

Για την ατάκα του Γκουαρδιόλα ότι η Λίβερπουλ δεν έχει ιστορία στην Premier League:

«Κοιτάξτε, ως προπονητές είμαστε πάντα επηρεασμένοι από έναν αγώνα. Κι εγώ είχα αυτήν την εμπειρία πρόσφατα. Μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ είπα «έπαιξαν όπως έπαιξαν και έμειναν στην 5η θέση». Θα το έλεγα ξανά; Όχι. Μου φαινόταν σωστό εκείνη τη στιγμή, αλλά ήταν λάθος. Ήταν το πως ένιωθα εκείνη τη στιγμή. Δεν θα μπορούσα να έχω μεγαλύτερο σεβασμό για τον Κόντε, για όσα κάνει, για το πως οργανώνει τις ομάδες του.

Οπότε, δεν ξέρω ακριβώς σε τι κατάσταση ήταν ο Πεπ. Είχε ήδη αποκλειστεί από το Champions League, άρα μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Και ταυτόχρονα είχε περάσει και η Λίβερπουλ και σκέφτεσαι «έπαιξαν με τη Βιγιαρεάλ και εμείς με τη Ρεάλ» και όλα αυτά. Και έτσι λες αυτά που λες. Και είχε δίκιο. Όπως εγώ είχα δίκιο όταν είπα ότι η Τότεναμ έμεινε 5η, έτσι και ο Πεπ είχε δίκιο ότι έχουμε πάρει μία Premier League σε 30 χρόνια.

Αλλά δεν έχω ιδέα αν μας υποστηρίζει όλη η χώρα. Δεν νιώθω έτσι όταν παίζουμε εκτός έδρας, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Μάλλον ο Πεπ ξέρει περισσότερα γι αυτο».

Για τη μάχη του τίτλου και αν είναι ακόμα μέσα σε αυτήν η Λίβερπουλ:

«Δεν ξέρω αν είπα στους παίκτες μου ότι είμαστε μέσα στη μάχη του τίτλου επειδή είναι εμφανές. Και οι δύο έχουμε τρία ματς ακόμα να δώσουμε, αυτό που με νοιάζει είναι να κάνουμε τρεις νίκες. Γιατί θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε;»

Για το ματς με την Τότεναμ:

«Κάναμε ένα αρκετά καλό ματς απέναντι σε μία απίστευτα οργανωμένη ομάδα. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε τέλειοι εξαιτίας του κομματιού της σεζόν στο οποίο βρισκόμαστε τώρα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε, ας αρχίσουμε από εδώ».

Για τον τελικό Κυπέλλου με την Τσέλσι:

«Εάν νικήσουμε την Τρίτη την Άστον Βίλα θα μας βοηθήσει, αν όχι, έχουμε τέσσερις ημέρες να προετοιμαστούμε για τον τελικό. Σε έναν ιδανικό κόσμο, τους νικάμε όλους. Θα πρέπει να απαντήσουμε. Η μόνη μας ελπίδα να κατακτήσουμε πράγματα είναι να κερδίσουμε όλα τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ