Το μεγάλο κόλπο της Μάντσεστερ Σίτι και ο… οικονομικός Χάαλαντ! (Vids)

Το μεγάλο κόλπο της Μάντσεστερ Σίτι και ο… οικονομικός Χάαλαντ! (Vids)

Η «ληστεία» της Μάντσεστερ Σίτι με τον Ερλινγκ Χάαλαντ, τα 160.000.000 εκατομμύρια για τον Χάρι Κέιν και η σύγκριση με τον... Φρεντ.

Η πρώτη μεταγραφική «βόμβα» της χρονιάς… έσκασε. Ο Ερλινγκ Χάαλαντ είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι! Οι πολίτες ολοκλήρωσαν το «μπαμ» και προσέθεσαν στο ρόστερ τους έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στον κόσμο, που μοιάζει να είναι το κομμάτι που έλειπε από την καλοδουλεμένη «μηχανή» του Πέπ Γκουαρντιόλα.

Η Σίτι ήρθε σε συμφωνία για τη μεταγραφή με… μόλις 60.000.000 €. Διότι τόσα είναι εν τέλει τα χρήματα που θα μοιραστεί (κατά 30%) η Ντόρτμουντ με τη Σάλτσμπουργκ, ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του ο Νορβηγός στράικερ.

Από την πλευρά του, ο 21χρονος επιθετικός υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο, με τις εβδομαδιαίες αποδοχές του να φτάνουν τις 360.000 ευρώ. Ήτοι ο Νορβηγός επιθετικός και το νέο Νο9 της Μάντσεστερ Σίτι θα έχει… ημερομίσθιο που θα φτάνει τις 51.430 ευρώ! Με λίγα λόγια ο Χάαλαντ θα γίνει αυτόματα ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των πολιτών.

Το κόστος των καθαρών αποδοχών του Χάαλαντ για την επόμενη πενταετία θα φτάσει τα 93,8 εκατ. ευρώ, ενώ στη συμφωνία των δύο πλευρών έχουν προβλεφθεί ακόμα μπόνους 7 εκατ. ευρώ, σε κάθε σεζόν που θα βγαίνει πρώτος σκόρερ στην Premier League κι αντίστοιχα πριμ πολλών εκατ. ευρώ για κάθε τίτλο που θα κατακτήσει με την αγγλική ομάδα.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο δεν είναι ούτε η μεγάλη μεταγραφή του Χάαλαντ στη Σίτι, ούτε τα ποσά που δαπανήθηκαν από την αγγλική ομάδα.

Η Σίτι έκανε το κόλπο γκρόσο με τον νεαρό στράικερ, ξοδεύοντας λιγότερο από τα μισά χρήματα από όσα ζητούσε η Τότεναμ το περασμένο καλοκαίρι για να πουλήσει τον 28χρονο Χάρι Κέιν.

Για την ακρίβεια, οι Λονδρέζοι ζητούσαν 163,5 εκατ. ευρώ (140 εκατ. λίρες) για να δώσουν τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας. Τελικά η Σίτι «έκλεισε» ένα χρόνο μετά τον Νορβηγό φορ, δεσμεύοντας «καθαρά» λιγότερα από 160 εκατ. ευρώ, μαζί με την ετήσια αμοιβή του Χάαλαντ για την 5ετία!

Ενώ ήδη στο Μάντσεστερ η μεγάλη μεταγραφική επιτυχία τω «Σίτιζενς» έγινε ανέκδοτο, με στόχο τη συμπολίτισσα! Και αυτό διότι ενώ η Σίτι πήρε με 60.000.000 τον Χάαλαντ, η Γιουνάιτεντ ξόδεψε πριν λίγα χρόνια 60 εκατ. για τον… Φρεντ!

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί πέρσι να «καιγόταν» για επιθετικό, ο Χάρι Κέιν μπορεί να έφτασε κοντά για «τρελά» χρήματα, όμως οι πολίτες έκαναν πίσω και δεν τον απέκτησαν και έναν χρόνο μετά δικαιώθηκαν. Πολύ απλά γιατί τα χρήματα που θα δώσουν σε βάθος 5ετιας για τον Χάαλαντ είναι όσα ζητούσε η Τότεναμ μόνο ως αμοιβή για την παραχώρηση και χωρίς καν να συμπεριλαμβάνεται το συμβόλαιο του.

Τελικά, ο Γκουαρντιόλα θα έχει από το καλοκαίρι στο ρόστερ του έναν πιο δεινό σκόρερ, που πηγαίνει σε σαφώς καλύτερη ηλικία από τον Κέιν (21 χρονών), και έχει αποδείξει ότι αποτελεί παίκτη παγκόσμιας κλάσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ