Γκουαρντιόλα: «Ο τίτλος θα εξισώσει τη Σίτι με τη Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον»

Γκουαρντιόλα: «Ο τίτλος θα εξισώσει τη Σίτι με τη Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον»

Στην κουβέντα για την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην Αγγλία θα μπει η Μάντσεστερ Σίτι σε περίπτωση που κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να φτάσει το μεγαλείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, εάν κατακτήσει σήμερα -με νίκη επί της Άστον Βίλα- τον τέταρτο τίτλο της σε πέντε χρόνια στην Premier League, σύμφωνα με τον τεχνικό των «πολιτών», Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι ομάδες της Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον έφτασαν στο συγκεκριμένο επίτευμα τρεις φορές, με αποτέλεσμα οι «κόκκινοι διάβολοι» να καταστούν η κυρίαρχη δύναμη στο αγγλικό ποδόσφαιρο στη διάρκεια της 26χρονης θητείας του Σκωτσέζου στο «τιμόνι» της Γιουνάιτεντ.

«Φυσικά θα ήταν σπουδαίο (να κατακτήσουμε τέσσερα πρωταθλήματα σε πέντε σεζόν). Όταν έρχομαι και ο κόσμος λέει ότι η Premier League είναι πραγματικά δύσκολη, η πιο δύσκολη, όλοι κατακτούν διαφορετικά τρόπαια» δήλωσε ο Ισπανός προπονητής ενόψει του αγώνα με την Άστον Βίλα και συνέχισε: «Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τη Γιουνάιτεντ μπορούσε να κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα σε πέντε χρόνια. Όταν αυτό συμβαίνει, συνειδητοποιείς το μέγεθος αυτής της (ομάδας της) Γιουνάιτεντ σε αυτή την περίοδο και πώς μπορούσαν να το κάνουν πολλές φορές. Βρισκόμαστε κοντά στο να γίνουμε ένα μέρος αυτού και πρέπει να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

Πάντως, ο Γκουαρντιόλα έχει στρέψει το βλέμμα του και στην επόμενη σεζόν, κατά την οποία ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα ενισχύσει την επίθεση των «σίτιζενς». Ο 21 ετών Νορβηγός στράικερ σημείωσε 29 γκολ για λογαριασμό της Ντόρτμουντ την παρελθούσα σεζόν, ωστόσο ο Ισπανός προπονητής προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει ο κόσμος να περιμένει ότι ο Χάαλαντ θα αρχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις με το… καλημέρα. «Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι έρχεται σε μια νέα χώρα, ένα νέο σπίτι, κάνει νέους φίλους – όλα αυτά τα πράγματα, στα οποία πρέπει να προσαρμοστεί» είπε ο Γκουαρντιόλα και συμπλήρωσε: «(Όμως) είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα προσαρμοστεί καλά… αν αυτό πάρει εβδομάδες, σπουδαία. Εάν αυτό πάρει μήνες, σπουδαία. Δεν έχει έρθει εδώ για δύο, τρεις μήνες, έχει έρθει εδώ για πολλά χρόνια, ελπίζω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ